keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Kesämekkoja

Nyt on tehty mekkoja ihan kaavoja käyttäen! Pikkusydän mekko on tehty vanhoista verhoista :D Kaava oli Ottobre 2009/3. Kiva ja helppo ohje, jonka voi soveltaa monenlaiseksi. Kyseisessä ohjeessa pienin koko oli 92 cm, mutta pienensin melko paljon siitä. Hellehattu samaisesta lehdesta, mutta ohje löytyy myös täältä. Taisin saada jonkun hattuinnostuksen, kun toi oli niin kiva ommella. Mä kai tykkään tollaisesta näpertelyhommasta. Seuraavaan hattuun jo pari ideaa.. Nyt vaan odotellaan niitä helteitä, kun meillä on kohta mekkoja joka lähtöön :)

Mekko on tehty vanhasta Marimekon t-paidasta. (Erja Hirven kuosi) En ole raskinut paitaa heittää pois, vaikkei ole tullut käytettyä. Kuosi on kiva, mutta paita ei ollut sopiva. Nyt sille löytyi uusiokäyttöä. Mekon yläosa on tehty Elsebeth Gyntherin kaavan mukaan. Kirjassa on ihan kivoja ohjeita, mutta kaava-arkki ihan mahdoton.. Vaikkei siinä ole montaa kaavaa, niin en edes hakemalla löytänyt yhtä kirjan ohjeen kaavaa. Oli pakko luovuttaa :( No mekosta tuli kuitenkin ihan kiva.. Olkaimissa on melko paljon säätövaraa, toi menee varmaan tosi pitkään. Nepit on valkoiset kam-nepit. Vähän huonosti näkyy kuvasta. Väritkään ei ole ihan kohdallaan, toi on niinku limen vihreä ja sitruunan keltainen. Kummallista että vihreitä niin vaikea saada näkymään oikein.

Sain yhden vaipankin aikaiseksi. Oliskohan viimeinen apinavaippa meille.. Tästä tuli tällainen melkein Aio-vaippa. Taas säädettävillä kumppareilla. Nyt on toi säätöhommakin hioutunut melkosen yksinkertaiseksi, mutta hyvin tuo tuntuu toimivan. Sisäpintana coolmax ja kiinteenä imuna kaksi kerrosta mikrokuitufroteeta ja pitkä taiteltava läppä, jossa kolme kerrosta bambuhamppufleeseä. Siis yhteensä kahdeksan kerrosta. Tuli siltikin ohuempi paketti kuin taiteltavasta imusta. Muuten vaikutti tosi hyvältä, mutta ton pul:in kanssa ei sitten mikään tahdo kuivua. Sikspä ajattelin että kaksi kerrosta saa riittää. Silti käänsin vaipan melkeen nurinpäin, jotta olis kuivunut edes pikkasen nopeemmin. Niin siksi melkein Aio, kun en kiinnittänyt läppää mitenkään, niin saa talvella heittää sen kuivausrumpuun. Jos omistaisin neppipressin, niin olis ehkä enemmän neppejä vaipoissa :) Tähän mennessä olen vaan vääntänyt "ruuvipenkissä" ja on turkasen hidasta puuhaa.. Ehkä vielä nepitän sen imun kiinni, jos viittin.


Piti tehdä vielä pipo, joka ei pyöri päässä. Tuntuu menevän aina pipo vinoon.. Tähän ei ollut mitään kaavaa, otin yhdestä vanhasta ja hyvin palvelleesta piposta mallia. Oliskohan ollut kinderit pipo.. Yläosassa yksinkertainen kangas ja alaosassa ruskea trikoo "vuorena".


Tässä vielä pipo kokeiltavana. Kuva ei kyllä ole kovin kaksinen, mutta eiköhän tosta kuitenkin saa jonkinlaisen käsityksen.

4 kommenttia:

 1. Mäkin juuri sitä Ottobren hellehattua suunnittelin tekeväni :)
  Ihana toi pallopipo!

  VastaaPoista
 2. Mua on jokusen kerran huvittanut kun olen sun blogia lukenut, kun ollaan usein nyherretty samojen hommien kanssa :D Tosta hellehatusta, se kaava on hiukan erilainen netissä, kun mitä siinä lehdessä oli. Toisessa hattuosa on tehty neljästä kappaleesta ja toisessa kuudesta.

  VastaaPoista
 3. Ei muuta, kun neppipressiä lainaamaan ;)

  VastaaPoista
 4. Täällähän tämä sydänkangas on! Kyllä se on söpö kaikenlaisiksi ompeluksiksi väännettynä!

  VastaaPoista