keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Pikkukarhu esittäytyy

Blogi ja nuo omat merkkilappuset innoittivat tuomaan pikku(jää)karhun myös vaatteisiin. Turkoosille Eurokankaan joustofroteelle aplikoitu karhu on tuiskahtanut kenties liukkaalla jäällä nenilleen.. Aplikointiin käytetyt kankaat on velouria. Korvat ovat irrallaan, tai siis ei ole aplikoitu.. Luonnonvalkoiset resorit on jotain omaa vanhaa varastoa. Paita on edelleenkin jo useasti nähdyllä Ottobren kaavalla. Olen tainnut nyt hiukan jämähtää siihen :) Housut on todella yksinkertaista mallia ilman sivusaumaa. Ihan toimivat tuli, vaikkei taida nyt ihan suosikkeihin päästä, kun on tuo vähän vauvahousumalli.. Tein vähän pidemmät resorit, voi käyttää ensin kaksinkerroin. Turkoosi on niin harvinainen väri meidän tytön vaatekaapissa, (toistaiseksi ainakin) siksi piti tehdä edes yhdet housutkin samaa väriä.

Tässä pikkukarhu katselee Pikkukarhun (pikku Otavan) tähdistöä. Viimeinen tähti on siis pohjantähti. Mitäköhän se pikkukarhu miettii? Kenties se on yksinäinen ja pyytää tähdiltä ystävää.. Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka tarina saisi jatkoa..

Asu on Kangastukun velouria, mikä mielestäni on ollut tähän mennessä kaikkein paksuinta ja kenties pehmoisintakin. Keltaiset tähdet ja ruskea resori on Myllymuksuilta. Tässäkin karhun korvat on ommeltu kahdesta palasta. Osassa tähdistä olen käyttänyt revittävää tukikangasta taustalla, kun noita sakaroita oli melko hankala aplikoida. Kangas helpottikin hommaa kummasti. Paita on taas samalla kaavalla (yllätys, yllätys) ja housut on Ottobren Vilkas velourhousut.


Tätä kangasta ei jotenkin voinut vastustaa.. Tämä tarttui mukaan kahtena vaippapalana viimeviikon kestovaippatempauksesta.. Mekko on omilla kaavoilla, oikeastaan tein siitä niin suuren kuin vain kangasta riitti. Resorit on tummanruskeat, näyttää kuvassa lähes mustilta, samoin kuin nuo pallokuviot, vaikka ovat ruskeita nekin. Tätä pidetään varmaan vasta kun tytteli kävelee kunnolla. (tykkää vissiinkin konttaamisesta..) Jotenkin tosta tuli aika kiva, kun kangas on noin erikoisen värinen :)


Norsupaita on odotellut kauan valmistumista. Paita on pojalle ja oliskohan ollut kokoa 110 cm. Norsut joustofrotee on ostettu kestovaippahulinoilta aikoinaan. Kangas ei riittänyt molempiin hihoihin ja palat on odotellut siitä asti jos löytyisi hihakangas.. Tuo Eurokankaan ruskea velour nyt sai kelvata, kun sävy oli oikea. Paita on Ottobren kaavoilla ommeltu. Lime resori on Myllymuksuilta. Sössin taas kaula-aukon kanssa, kun ompelin resorin väärälle puolelle, ja jouduin ompelemaan sen jotenkin nurinkurisesti. Ei siitä tosiaan kovin hyvä tullut, mutta ei millään viitsinyt alkaa purkamaan. Eikä siihen kenties kukaan kiinnitä niin huomiota, itseä nuo vaan vähän häiritsee kun ompeleet miten sattuu..

25 kommenttia:

  1. oi miten ihania! Varsinkin nuo jääkarhut. Minä niin tykkään jääkarhuista ♥ toistaiseksi olen tosin saanut aplikoitua niitä vain vaippoihin :)

    VastaaPoista
  2. No voi jestas miten on suloisia! Mulla on jääkärhu aplikaatio ollu kanssa mielessä, onneks erilaisena kun sulla :D Ja pojan norsupaitakin on oottanu (ja oottaa) kokoamistaan aika kauan. Nuo yksiväriset hihat on ihana idea!

    VastaaPoista
  3. Kylläpäs rouva on ollut ahkerana! Aivan hurmaava tuo jääkarhu, ja tuo missä se katselee tähtiä, niin kaunis!

    Mä katselin myös tuota hurmaavaa vihreää pilkkukangasta mutta jätin sitten kerrankin ostamatta. Minusta tuo norsupaita on ihan täydellinen yksvärisillä hihoilla....

    VastaaPoista
  4. Voi, miten söpöjä jääkarhuja. *Nyyh*, yhtään ei taas raskaushormonit vaikuta, kun täällä nyyhkin noiden ihanien, mutta surullisten, tarinoiden takia. Herttasta.

    Ja mäkin haluu-uu-uun sitä oliivi-kangsta. Lienee parasta tilata sitä siis ;). Riina, kun sano, että sitä on vielä jäljellä ihan kivasti.

    Saako kysyä tyhmiä: miten käytännössä noi resorit ompelet?

    Ja toinen tyhmä: mistä numerosta toi paidan kaava on? Tykkään käyttää Vilpsulla raglanhihasia ja nyt, kun verhoprojekti vihdoin päättyi, niin on aikaa edes haaveilla vaatteiden tekemisestä ;).

    VastaaPoista
  5. Voi miten suloisia jääkarhuja :)

    VastaaPoista
  6. Minullakin ekoissa tekeleissä niitä "sössimisiä" ja hyppiviä ompeleita, mutta kyllä se siitä jossain vaiheessa :). Yleensä se onkin niin, että itseä häiritsee, kukaan muu ei kiinnitä huomiota. Joten älä niistä huoli :). Minä en edes huomaa niitä!

    Nämä ovat tosi ihania!!!

    VastaaPoista
  7. Ainiin, millä ohjelmalla poistelet taustat kuvista? :)

    VastaaPoista
  8. Mielettömiä karhuasuja! Niin taitavasti nuo karhutkin tehty, vau!

    VastaaPoista
  9. Oih kuinka ihania! Etenkin tuo karhu ja tähtikuvio on todella ihana! :)

    VastaaPoista
  10. Oi, mitä ihanuuksia täällä taas onkaan. Olet kyllä ollut ahkerana. Terkut pikkukarhulle:-)

    VastaaPoista
  11. Voi, mitä ihania jääkarhuja! Kivan pirteä turkoosi! :)
    Oliivikankaasta tuli kiva mekko. Meidänkin tytöt voisi tarvita... :D

    VastaaPoista
  12. Tosi upeita ompeluksia! Jääkarhu on huippu! Tänään pitäisi mullekin tulla paketti, josta löytyy tuota oliivi- ja norsufroteeta ja paria muutakin ihanaa kangasta:) Voi kun vaan ehtisi vaikka viikonloppuna istahtaa saumurin ääreen...

    VastaaPoista
  13. Voi miten liikuttavan kauniita nuo jääkarhut on! Turkoosi joustis sopii kyllä niinkuin nenänpäähän tuo jääkarhuapplikointiin. Voin ihan asitia sen kylmyyden missä jääkarhut elää :D Eilen juuri kurssilla katsoin tuota oliivi-joustista. Luulin, että pallot on mustia mutta tummanruskeitahan ne oli. Kiva kuosi se on, mutta ehkä alkaa silmissä vilistää aika helposti :D Norsut on kyllä yhtä ihania, hyvin sopii tuo ruskee velour hihoihin. Tuota norsua on kuulemma tulossa joustofroteena uusi erä ja pitäis olla laadukkaampaa.

    VastaaPoista
  14. Voi kuinka kauniita!!! Miten sä saatkin noista karhuista noin sympaattisen ja ilmeikkään näköisiä? Aivan ihania!
    Olet ollut tosi ahkerana! Mulla on taas monta projektia melkein valmiina. Kun sais valmiiksi asti...

    VastaaPoista
  15. Suloisia nuo aplikaatiot! Norsupaita on kivan rauhallinen yksivärisillä hihoilla ja oliivi-froteeta on varmaan pakko saada vähäsen, mekko on niin nätti.

    VastaaPoista
  16. Kiitos kaikille kivoista kommenteista! :)
    Heidi: Paidan kaava on Ottobre 6 / 2008, nimeä en muista.

    Resorin ompelen ensin ympyräksi ja sitten saumuroin resrin oikean puolen vasten paidan nurjaa puolta. Käännän ja neulaan oikealle puolelle. Eli resori on ööö siis nelinkerroin. Sitten kaksoisneulalla vaan ympäri. Joskus laitan vain kolminkerroin jos on oikein ohutta kangasta.

    Hipsu: Minulla on Photoshop ja Picasa joskus käytössä. En tiedä, mikä olisi paras ohjelma jos taustasta haluaa eroon päästä..

    VastaaPoista
  17. Ihania ompeluksia! Mua on harmittanut kamalasti, että tuo norsujoustofrotee on ainakin toistaiseksi Myllymuksuilta loppu.

    VastaaPoista
  18. Oot ollut ahkera! Aivan valloittavat jääkarhut, heti tekee mieli aplikoida jotakin, kun näkee näitä ihanuuksia.

    VastaaPoista
  19. Aivan ihania jääkarhuja! Ja toi tunikan kangas on tosi hauskaa.

    VastaaPoista
  20. Aivan ihastuttavia vaatteita taasen. Minä tein kanssa tuosta Oliivista hupparin ja kyllä on ihana kangas.

    VastaaPoista
  21. Kiitti ohjeesta. Tolleen mä ajattelinkin, että se menee - eli eka nurjalle kiinni.

    VastaaPoista
  22. Tosi ihania aplikointeja! Ja tuo oliivi-joustis alkaa vaan näyttää yhä kivemmalta, kun siitä näkee valmiita vaatteita. Mun blogista löytyy sulle tunnustus.. :)

    VastaaPoista
  23. Onpas täälläkin hienoja aplikointeja! Kiva lukea myös "ompelun kömmähdyksistä", niistä aina oppii. Pitäisi varmaan itsekin välillä koittaa kertoa hiukan tekstiilien valmistusprosessesitakin.

    Saara

    VastaaPoista
  24. Voi, älyttömän ihania karhujuttuja ja tuo oliivimekko myös!

    VastaaPoista