perjantai 23. lokakuuta 2009

Pojalle paita ja housut


Pojalla on hiukan käynyt vähiin vaatteet ja varsinkin housuja on liian vähän. Tuon ikäiset kun tahtoo niitä kuluttaa melkoisesti. Pahimpaan pulaan tein collegekankaasta kirahvipaidan ja samettihousut. Kirahvi on uusimmasta Ottobre-lehdestä, ja aplikoitu ihan sen ohjeen mukaan, eli suoralla ompeleella ympäri. Reunat siis rispaantuu hiukan käytössä. Piti sitä noinkin kokeilla, kun en ole ennen kokeillut. Paita on samalla kaavalla kuin tuo edellinen norsupaita. Punainen college on mummini vanhoja kankaita, ihanan pehmeää sisäpuolelta. Musta taas jotain omia vanhempia kankaita. Resori oli sieltä surkeimmasta päästä, hyvin venyvää, ja huonosti palautuvaa. Onneksi älysin venyttää ennen ompelua. Siltikin kaula-aukko jäi jotenkin suureksi.
Päätin joskus että ikinä en kyllä ala mitään farkkuja enkä muitakaan vastaavia itse ompelemaan.. No tässä sitä taas ollaan. Never say never.. Housut on Ottobre Toffy vakosamettihousut (4 / 2009). Minä muokkasin hiukan takataskuja ja ohjeesta poiketen vuoritin housut ohuella flanellilla, kun sametti oli aika ohutta. Tuo kaava olikin ihan omiaan meidän hoikkeliinille. Housuista tuli ihan istuvat.. Jätin vetoketjun ompelematta, kun katselin että mahtuu päälle muutenkin. Oikeassa olin.. Kuitenkaan niitä vetoketjuja ei auota, kun housut päälle vaan kauheella tohinalla.. Eli tuo vetoketjuhalkio on ihan koristeena vaan :) Ja vältyinpäs vetoketjun ompelulta..
Vyötäröllä on napinläpi kuminauhaa joten on helppo säätää, eikä tarvita vyötä. Tuo flanellikin on noita mummini kankaita, todella ohutta ja pehmeää. Vielä tuota löytyy metrikaupalla monessa värissä :) Vakosametti on muistaakseni Jättirätin kankaita, melko ohutta ja joustaa vähän.



Tässä vielä päättömiä kuvia edestä ja takaa. Olisihan tuon paidan voinut samalla kuvata, muttei ollut ihan valmis kun näitä kuvattiin. Housut on kokoa 110 cm. Laiton vuoren niin, että voisi käyttää käännettynäkin, muttei tarvitsekkaan kääntää, kun on ihan sopivat noinkin. Housuista puuttui vielä nepparitkin takataskuista..

15 kommenttia:

  1. Paita on upea. Jotenkin nuo kontrastivärit tehoaa! Hyvä tietää, että ottobressä on kapeitakin mallia kun minä oon luullut, että kaikki heidän mallit on leveitä. Hyvin oot saanut housut onnistumaan! Pitäis itsekkin yrittää ja opetella ompelemaan vaikkapa juurikin sammarit.

    VastaaPoista
  2. Paita on upea. Jotenkin nuo kontrastivärit tehoaa! Hyvä tietää, että ottobressä on kapeitakin mallia kun minä oon luullut, että kaikki heidän mallit on leveitä. Hyvin oot saanut housut onnistumaan! Pitäis itsekkin yrittää ja opetella ompelemaan vaikkapa juurikin sammarit.

    VastaaPoista
  3. Tosi hienoja molemmat :) Itsekin ajattelin, että tuota kirahvia voisi kokeilla johonkin, tosi kiva kuvio. Täytyy pistää tuo housujen kaava muistiin, juuri kesällä yritin ommella Ottobren kaavoilla housut pojalle ja niistä tuli niin leveät, että meni suoraan purkupinoon.

    VastaaPoista
  4. Hyvän näköinen tuo kirahvipaita. Itse olen selannut uusimman Ottobren vasta netissä. Poika heti vierestä sanoi että haluaa kirahvipaidan, joten ehkä on laitettava ostoslistalle tuo lehti:)

    VastaaPoista
  5. Kiva setti!Mä kans oikein yllätyin kun ei noita Toffy vakosamettihousuja tarvinnu yhtään kavennella ku oli niin sopivat.Meillä kans poika hoikkaa mallia ja istuu ihanasti päälle.Tuola odottaa Turkoosi vakosametti josta aattelin tehdä samanmoiset:)

    VastaaPoista
  6. Hienoja vaatteita taas olet tehnyt. Millä ajalla ehdit tekemään näitä? Itsellä on vain yksi lapsi ja silti tuntuu ettei saa mitään aikaiseksi!
    Ja kiitos niistä vinkeistä siihen haalarin vetoketjuun liittyen, uskoisin, että noilla neuvoilla saan sen kyllä onnistumaan.

    VastaaPoista
  7. Kirahvi olisi ehkä parempi pienemmässä paidassa.

    LadyBird: enimmäkseen noita tulee ommeltua kun lapset nukkuu, tai pienemmän päiväuniaikaan. Joskus nuo touhuilee keskenään, niin saa muutaman sauman ommeltua. Hmm ja välillä nipistän aikaa kotihommilta ja täällä on joskus sen näköistäkin että on tullut vaan ommeltua..

    VastaaPoista
  8. Ovat kyllä sen näköset että käyvät hoikalle pojalle. Mä oon ruvennu vakavissani harkittemaan jos ompelis pojalle housuja kun kaupasta ei taho saada noin hoikalle lapselle housuja jotka pysyis matkassa.

    VastaaPoista
  9. Todella hyvännököistä jälkeä taas. Mä tein just vähän aikaa sitten tuolla samalla kaavalla pojella kössi-farkut, ja tein sen vetoketjunkin, sen ompelu vaati muutaman kirosanan:-)Jos joskus vielä joudun semmmoiseen mielialahäiriöön, että ompelen farkut niin taidan jättää kans vetoketjun kaupan hyllylle. Housujen kaava tosiaan hyvä laihalle pojalle.

    VastaaPoista
  10. Apua, miten ison näkönen teidän poika noissa kuvissa on :o! Jotenkin se on luonnossa olevinaan vielä vähän edes pieni...

    Hienot housut on!
    Ja hyvin näkyy istuvan.

    VastaaPoista
  11. Ihana tuo kirahvipaita!

    Mulla on ollut samojen Toffy-housujen kankaat leikattuina jo vaikka kuinka kauan, mutta en ole päässyt asiaan. Täytyypä tosiaan kokeilla mahtuisivatko jalkaan ilman vetoketjua.

    VastaaPoista
  12. Ihania juttuja olet taas tehnyt. Minulla on sinulle jotain blogissani.

    VastaaPoista