keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Vähän punaista ja tunnustus



Haalarit ompelin taas samalla kaavalla kuin nuo aiemmatkin (Ottobre 1/ 2005). Tälläkertaa piristykseksi laitoin tuollaiset sydäntaskut. Sydämen yläreuna on ensin aplikoitu paksun vahvikekankaan päälle joka leikattu yläpuolelta kokonaan pois. Taskun sisäpuolelle jätin noin puoli senttiä vahvikekangasta tueksi. Lopuksi silitin taskun sisäreunaan vielä ohuen vahvikekankaan niin päin ettei jousta. Kun taskun reuna oli valmis aplikoin sen ihan normaalisti haalareihin. Taskut onnistui ihan kivasti, vaikka vähän epäilytti tuleeko tuosta noin mitään. Kankaat on velouria ja noiden haalareiden väri on sellainen tosi vaalea beige (Kangastukusta), vaikka tuossa näyttävätkin ihan luonnonvalkoisilta. Kuten kuvastakin näkyy lahkeissa on vielä hiukan liikaa pituutta, mutta luulenpa että kutistuvat kuivausrummussa oikeaan pituuteen :)

Paidasta tulikin tosi pirteä. Pallotrikoo on Eurokankaasta. Harmittaa oikein, etten raskinut tuota paljon enempää ostaa. Laitoin ensimmäistä kertaa raglansaumaan nepparit. Ajattelin että voi käyttää bodyn päällä talvellakin, muttei ole kiva jos on kahdet nepparit samassa kohdassa. Näitä voisi tehdä muutaman lisääkin..




Sain tälläisen tunnustuksen Marilta, Pintseltä ja Eevalta. Kiitoksia teille oikein paljon! :)


TUNNUSTUKSEEN KUULUVA HAASTE KUULUU NÄIN:

1. Laita tunnustus blogiisi.
2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt.
3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen.
4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle.
5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti.

Maku: Pidän hyvästä ruuasta vaikken pidäkkään ruuanlaitosta..
Haju: Kesä ja kukkaset sekä pienet vauvat tuoksuu hyvälle.
Tunto: Tärkeää että voi hypistellä vaikka kankaita.
Näkö: Ilman sitä ei kai tulisi toimeen. Ainakin kovasti rajoittaisi näitä käsityöhommia..
Kuulo: Joskus olen kaivannut kotonakin kuulosuojaimia :D

Näitä tunnustuksia nyt tuntuu olevan niin paljon liikkeellä, etten laita tätä nyt eteenpäin. Ken tahtoo ottakoon vapaasti mukaansa :)

20 kommenttia:

  1. Voi mitkä herkut haalarit ja pallopaita! Kivasti olet tehnyt taskut noihin tuolla tavalla päällepäin. Tosi hyvä idea :).
    On totta, että noi pallokankaat on Eurokankaassa vähän turhan kalliita, ei niitä kovin pitkää pätkää raaski ostaa.
    Mietinkin tässä yhtenä iltana, että ennen taisi olla niin, että itse ommellut vaatteet tulivat edullisemmaksi kuin kaupasta valmiina ostetut ja siksi ommeltiin paljon vaatteita, mutta kuinka on tänä päivänä? Ihan pienet koot varmaan tulevat edullisemmaksi kuin "vastaavan" ostaminen kaupasta (tarkoitan esim Lindexiltä), mutta koosta 92cm eteenpäin alkaakin olla jo niin ja näin, saati sitten puhuttaessa 128cm vaatteesta, joka tulee kalliimmaksi kuin valmisvaate.

    VastaaPoista
  2. Ihanan pirteä setti! Itsekin olen haaveillut noista pallotrikoista mutten koskaan raaski ostaa niitä...

    VastaaPoista
  3. Ihana kokonaisuus! Sydäntaskut onnistuivat mielestäni tosi hyvin. Ja toi edellisen postauksen jääkarhu-pingviini paita on ihan supersöpö

    VastaaPoista
  4. Onpas ihanan raikas kokonaisuus!

    VastaaPoista
  5. Tosi kivoja vaatteita teet! Olen näitä käynyt ihastelemassa aina välillä, mutta toistaiseksi kommentoimatta.. ;) Nyt sitten ajattelin vihdoin kommentoidakin! :) Kivat sydäntaskut haalareissa ja mukavasti piristävät nuo nepparit raglansaumassa tuota pallopaita. :)

    VastaaPoista
  6. Voi miten kiva kokonaisuus jälleen kerran. Tykkään sinun tekemistäsi aina niin paljon! Mulla kävi tässä kerran onni kun löysin kirppikseltä parilla eurolla tuota punaista pallotrikoota, nyt se odottelee kaapissa inspiraatiota :D Mulla olikin tarkoituksena tehdä juuri tuollainen raglapusero mihin tulee nepparit ja mietiskelin, että teenkö kanttauksen kainaloon asti ja tämä sinun paita antoi siihen vastauksen :)

    VastaaPoista
  7. Hih, hymyilyttävän kaunis asukokonaisuus! Täälläkin on työn alla tuollainen haalari (kun kaava tuli sopivasti eilen Ottobressa) ja raglannapitettu paita sen kaveriksi. Taskut on kyllä todella hyvän näköiset, pitäisiköhän yrittää apinoida...

    VastaaPoista
  8. Ihana setti! Saiskos udella minkä mittaista vetoketjua käytät noissa haalareissa? Suunnitteilla toiset ja toiveissa että ne onnistuisi hieman paremmin kuin ekat kokeilut!
    Ainiin ja sitten piti vielä kysyä oletko ihan itse piirtänyt nuo kaikki jääkarhut ja muut hahmot edellisiin paitoihin? Olet todella taitava, ei voi kun ihailla!

    VastaaPoista
  9. Hanna: Mä ompelin tuon neppilistan tuolta kainalon kohdalta hiukan matkaa päällekkäin, ja samoin sen loppupään ompelin saumurinsaumaan kaksinkerroin kiinni, muuten olis jotenkin tönkön näköinen. Kunpa olis se peitetikkikone niin sais ohuempia noista resoreista :)

    LadyBird: Vetoketjun pituus noissa haalareissa oli 35 cm jonka lyhensin loppupäästä n. 4 cm. 30 cm olisikin sopivampi tuon kokoisiin haalareihin (80 cm).

    Olen itse noita kuvia piirrellyt, kun olen niin huono löytämään sellaisia kun haluaisin :) Joihinkin kankaanpainojuttuihin olen ottanut välillä esim. kirjoista kuvia. Yritän aina kyllä muistaa mainita mistä kuva on lähtöisin, ellei ole itsepiirretty.

    VastaaPoista
  10. Ihanat haalarit ja paita. Tosi kivan pirteä tuo puna-valkoinen yhdistelmä :)

    VastaaPoista
  11. Tää huokailee taas kuinka kivoja ootkaan tehnyt...

    VastaaPoista
  12. Saanks mä vähän vielä kysellä neuvoa noihin haalareihin, kun ei sitten onnistu tääläpäin tuo yhtään. Miten teet tuon vetoketjun yläpään siis miten saat resorin noin nätisti siihen ja ettei lörpötä??
    Kiitos jos jaksat neuvoa :)

    VastaaPoista
  13. Voi, miten ihanat haalarit ja pallopaita!

    VastaaPoista
  14. Ladybird: En tiedä miten tuo pitäisi tehdä, mutta mä teen näin: Aloitan vetoketjun ompelun hiukan alempaa (ehkä 1,5 cm). Resorin ompelen viimeiseksi ja jätän kummallekkin puolelle pari senttiä ylimääräistä. Ompelen siis resorin kaksoisneulalla. (venytän aika reilusti kauluksen kohdalla) Katkaisen vetoketjun oikean mittaiseksi (kannattaa katkoa jo ennen resorin ompelua). Lopuksi venytän ylimääräisen resorin haalarin nurjalle puolelle. Tikkaan etupuolelta ja leikkaan ylimääräiset pois. Kaksoisneulalla saa hyvin siksakin nurjalle, mutta aika hankala ommella kun resori niin moninkerroin. Vetoketjun päät siis jää resorin sisälle. Toivottavasti tästä oli jotain apua :)

    VastaaPoista
  15. Oli apua, kiitos :) Mutta vielä pari täsmentävää kysymystä (ehkä mäkin sitten onnistun!) Ompeletko resorin 3 vai 4kertaisesti? tikkaatko vetoketjun kankaan oikealta puolelta ennen resorin ompelua? Leikkaatko siis vetoketjusta pois kokonaan sen osan missä ei ole ketjun hammastusta vai aloitatko sen kohdalta ketjun ompelun? Ymmärsitköhän mitään :D On se vaan mukamas välillä tää ompelu niin hankalaa...harjoituksen puutetta taitaa vaan olla.

    VastaaPoista
  16. Resorin ompelen haalareihin nelinkertaisena. Vetoketjun tikkaan oikealta ennen resorin ompelua, eli vetoketju on ihan valmis siinävaiheessa. Vetoketjun laitan niin, että haalareihin jää se vetoketjun "stoppari" se pieni metalliosa. Oikeastaan katson kun ketju on kiinni ylös asti, että jää resorin "alapuolelle". Siis kun vetskari kiinni niin se "vedin" tulee ihan resoriin asti. Siinä osassa minkä leikkaan ei ole hammastusta ja hiukan jää pelkkää kangasosaakin haalareihin, helpompi saumuroida resorikin. Ymmärsiköhän tästä kukaan yhtään mitään.. No kysy jos jäi epäselväksi :)

    VastaaPoista