keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Hassut huivit ja joustispotkarit

Kaulaliinat molemmille tenaville :) Tytölle pupuhuivi ja pojalle(kissafanille) kissa. Nämä saattavat päätyä vaikka joulupakettiin. Huivien ohje ja kaavat löytyvät kirjasta Aranzi Aronzo "Söpöä". Kirjassa on muuten monta muutakin hauskaa ohjetta, ja aplikaatiomalleja. Kirja suorastaan tipahti eteeni kirjastossa :)

Pupuhuivi on Myllymuksujen Babyfleeceä ja kissahuivi ihan tavallista. Aplikaatiot velouria, paitsi kissan silmät ja viikset huopakangasta. Valkoisen huivin pituus on hiukan reilu metri, ja mustan noin 140 cm. Musta sopisi omaankin kaulaan, oli ihan hauskan näköinen :) Näihin sai sopivasti noita suikaleita käytettyä, mistä muuten ei oikein mitään saa enää ommeltua. Materiaaliksi sopisi hyvin myös velour, muttei sattunut olemaan itsellä sopivaa palaa, enkä isosta raskinut leikellä..


Meillä on hiukan vajetta sukkahousuvarastossa edelleen, vaikka jo monet olen ostanut. Sukkahousut muuten on kauhean kalliitakin.. Niin ajattelin tehdä joustofroteiset puolipotkarit. Näistä tulikin aikas ihanat, vaikka itse sanonkin :) Siis mukavan paksut! Nyt voidaan käyttää vaikka liivimekkoja kotonakin, kun teen parit näitä lisää. Meillä ei tuolla lattialla pelkillä sukkahousuilla meinaan tarkene. (Asutaan siis vanhassa hirsitalossa, ja lattiat on talvella melko kylmät) Samoin legginsit on huono vaihtoehto, kun sukat revitään aina jalasta ja sitten niitä saa etsiä koko ajan.. Pakkasella noita voi käyttää sitten vaikka housujen alla.

Joustofrotee on nyt sitä "tipunkeltaista", ei kovin kaunis väri mielestäni, mutta menee nyt noissa kokeilupöksyissä. Aplikoin vielä jalkaterään kukat, niin ei ole sitten NIIN tylsät. Kaavat on itsepiirretyt, hiukan yläosaa koitin tehdä "Nunnuhousujen" tyyliin. Jalkateriin otin mallia jostain vanhoista vielä sopivista potkareista. Tein joskus kaksinkertaisesta merinovillainterlockista vähän vastaavat villavaippahousut. Seuraaviin pitää yläosaa ja lahjetta kaventaa, samoin jalkaterässä voisi olla hiukan kasvunvaraa enemmän.

28 kommenttia:

  1. Voi onpas kivat nuo huivit! Mullakin on ollut tuo samainen kirja lainassa mutta en nuita huiveja muista kyllä ollenkaan! Puolipotkarit on tosi somat! Kukat tekevät niistä persoonallisemmat!

    VastaaPoista
  2. Voi vautsi kun somat huivit. Varmaan olis hyvät lahjat. Mun on niin pitänyt tehdä kaavat samanlaisiin potkareihin villahousuja varten. Edelliset villapotkarit tein ihan vaan kokonaan kaksinkertaisena peruskavalla, mutta tolla kaavalla sais tohon keskelle kolmannen kerroksen. Kai se on pakko alkaa väsäämään kun mies ruinaa uusia merinopotkiksia =)

    VastaaPoista
  3. Ihanat huivit!!! Mulla on hieman samantyylinen idea pyörinyt päässä mutta toteutusta ei ole vielä tapahtunut ;)

    VastaaPoista
  4. Voi, että miten ihanat huivit!! Annas nyt sitten hyvä vinkki miten ommella nuo potkareiden terät siististi, mä en oo vielä keksiny :D

    VastaaPoista
  5. Petra: Mä ompelin potkarit saumurilla ja niin että ensin ompelin jalkaterän ala- ja yläpuolen yhteen sekä housunlahkeet valmiiksi. Sitten terät ja housut nurinpäin ja pyöräytetään osat saumurilla yhteen niin että saumat osuu kohdilleen. Tai siis toinen sauma, kun lahkeissahan on vain yksi. :)

    VastaaPoista
  6. Aivan ihanat kaulaliinat!!! Ois varmasti meilläkin tykätyt :) Näinkö tuota pitää huomenna kirjastoon raahautua!

    Ja kivat on nuo potkaritkin, niin hellyttävät nuo kukkaset!

    VastaaPoista
  7. Ihanat huivit ja puolipotkarit, kukat tekee niistä söpikset...

    VastaaPoista
  8. Tosi kivat pöksyt! Huivit on hienoja myös :)

    VastaaPoista
  9. Upeat huivit!! Tuollaisen laittaisi itsekin kaulaan. Ja kiitos - taas uusi kirja, mikä on pakko saada, ainakin kirjastosta :)

    VastaaPoista
  10. Aivan mahtavat huivit! Meidänkin lapsoset varmasti tykkäisivät :)

    VastaaPoista
  11. Se Aranzi Aronzon kirja Söpöä on kyllä ihan huippuihana :), minäkin olen sitä lainannut ja sen innoittamana tehnyt ohuesta huovasta yhden kuvan neidin pipoon. Kuva onnistui tosi hyvin, mutta itse piposta tuli liian leveä ja matala, kun en älynnyt pestä 8% kutistuvaa joustovelouria ennen kuin aloin tekemään siitä pipoa.

    Puolipotkareista tuli söpön retroiset, itseasiassa tosi makeat!

    VastaaPoista
  12. Nuo huivit on aivan ihanat! Täytyy tarkistaa olisko kirjaa meidänkin kirjastossa...

    VastaaPoista
  13. Mahtavat huivit! Taas yksi asia lisää to do -listalle... Pitäisi varmaan ihan kirjata sellainen lista muistiin niin tulisi myös tehtyä.

    VastaaPoista
  14. Suloiset huivit!

    Tuossa kirjassa on kivoja ideoita, itse olen vasta käyttänyt pupumallia lorukorttiin. Lainasin sen nyt äidille, kun meinasi joitain juttuja toteuttaa oppilaidensa kanssa.

    VastaaPoista
  15. Pienikin aplikointi piristää kyllä ihmeesti lopputulosta. Tykkään siis noista potkareista. :)

    VastaaPoista
  16. tosi ihanat huivit. Meidänkin nelivuotias huuteli taustalta, tahdon tuollaisen :D

    Saisko tilaa huivia?

    VastaaPoista
  17. Onpas mageet huivit.Täytyy siis tehdä visiitti kirjastoon ja katsoa olisko sielä samaista kirjaa:)

    VastaaPoista
  18. Hantta: Tarkoitatko siis että haluaisit minulta tilata huivin? Luulen kyllä että osaisit tuollaisen itsekkin ommella :) Ei se silti huono juttu ole, voisinhan tuollaisen vielä tehdä. Omalle työlle vaan on kauhean vaikea miettiä hintaa.. Ja tietenkin riippuu materiaalista myös. Tavallinen fleece on edullinen jos vertaa tuohon babyfleeceen (17 €/m). Vaikka huiviin kyllä riittää 30 cm kangasta. Laita kommennttia tai s.postia jos haluat että ompelen tuollaisen teille.

    VastaaPoista
  19. Ihanat huivit.
    Pakko etsiä tuo kirja käsiin ja pian!
    Ja minusta tuo potkarien kangas näyttää kivan väriseltä ja kukat on söpö lisäys :)

    VastaaPoista
  20. Onpa kivat huivit. Muistan joskus vuosia sitten tehneeni samantyyppiset. Mutta silloin kävi pikkuinen mittavirhe ja huivista tuli tooosi pitkä ja käyttäjä taisi silloin olla vasta 2v.
    Täytyypä laittaa muistiin tuo huivi idea :) Kiitos siitä

    VastaaPoista
  21. ompas huikea joululahjaidea! Niin hieeeenot!

    VastaaPoista
  22. Todella söpöt huivit! Mahtava idea. :)

    VastaaPoista
  23. Lähinnä mulla ehkä mietityttää miten ihmeessä tohon tehdään noi kasvot?

    Oisko mahista saada ohjetta niin voisin yrittää itse kehittää aikaa sen verran et sais tehtyä?

    VastaaPoista
  24. Hantta: Esim. kissan silmät on tehty niin että valkoisen osan leikkasin velourista ja mustan huopakankaasta. Molemmissa kankaissa on takana kaksipuoleista liimahrsoa. Silitin silmät paikoilleen ja ompelin huiviin tiheällä siksakilla kiinni. Jos kuvio on kokonaan huopakangasta onnistuu ehkä ilman liimaharsoakin, mutta se kyllä helpottaa ompelua, kun tilkut pysyy oikeilla paikoillaan.

    VastaaPoista