maanantai 9. marraskuuta 2009

Liivimekko

Ajattelin kokeilla liivimekon ompelua vetoketjulla. Kangas on Eurokankaan joustofroteeta ja resori on mangonkeltainen Myllymuksuilta. Tuli nyt kuitenkin tehtyä tuollaiset taskut, vaikka taisin jokin aika sitten olla sitä mieltä, etten tee enää.. Pähkäilin noiden taskujen kanssa, kun en sitten millään osannut päättää millaiset tekisin. Jossain vaiheessa kukkienkin piti olla valkoiset, mutta tuollainen siitä loppuen lopuksi tuli. En tiedä onko jo liikaakin keltaista? Vähän on ehkä levottoman näköinen ainakin omasta mielestä. Kukat on velouria ja aplikoitu taskuihin. Mekko on vielä hiukan reilun kokoinen, mutta mahtuuhan sitten pidempään..

Ruskean joustofroteen tarina on melkeinpä surkuhupaisa.. Piti oiken naapurikaupunkiin reissata, että pääsi Eurokankaaseen. Sieltä ei muuten oikeen mitään kivaa löytynyt kuin ihanaa, paksua, ORANSSIA joustista melko iso pala. Minäpä pesin sen ruskean collegekankaan kanssa (todella fiksua), ja yllätys ei ollut kovin positiivinen, kun kangas oli värjäytynyt (yök) sinapinruskeaksi. Pesin uudestaan kaikilla mahdollisilla tahranpoistoaineilla höystettynä, mutta miksipä se olisi muuttunut.

Ajattelin että värjään kankaan tummemaksi. Löysin väriä ostaessa sellaista värjäytymien poistoon tarkoitettua jauhetta. Leikkasin kankaan kahteen osaan, ja toisen palan laitoin tähän värinpoistoon. Kummaa ainetta, haisi kamalalle, ja kun muutaman tunnin päästä katselin ämpäriin, niin kas kummaa, vesi oli ihan kirkasta mutta kankaasta oli tullut tipunkeltainen :D Eipä se kovin paljon parempi ole kuin tuo sinapinvärinenkään. Toisen palan värjäsin ruskeaksi, mutta kun en uskaltanut pesukonetta tahria niin värjäsin ämpärissä, ja tietenkin unohdin kastella kankaan. Seurauksena kankaassa paikoitellen sellaisia sinertäviä kohtia.. (Huokaus.) No sai siitä nyt ainakin yhden liivimekon.


Olen jo pidempään koittanut löytää poikien pitkien kalsareiden kaavaa, kun ei löytynyt niin nämä on tehty ottamalla mallia suht sopivista pitkiksistä. Päätin etten muuta ompele ennen kuin saan nämä tehtyä.. Pari päivää sai inspiraatiota odotella. Meillä kun kaikki on jäänyt liian pieniksi, eikä niitä muutenkaan haluta päälle laittaa. Toivottavasti nuo kelpaavat..

Nuo norsukuvioiset on singletrikoota, eli aika ohutta, mutta voihan noita käyttää vaikka yöhousuina. Muut on paksumpaa trikoota. Nuo kahdet punaiset on vielä jotain paksumpaa laatua. Kaikki on kokoa 116 cm. Näihin oli hyvä tuhota noita trikoita, mille on ollut muuten vähän vaikeampi löytää käyttöä..

18 kommenttia:

  1. Tällä myös pyjamahousunteko inspiraatiota odotellaan. Hyvä päätös toi, ettei muuta sais tehdä ennen :)
    Hienot on tullu! Taitaa tänään syntyä myös täällä. Ottobressa 6/2009 on hyvä kaava Stripy leg pitkikset/pyjamahousut. Et taida kyllä enää tarvita!

    VastaaPoista
  2. Ihana mekko! Ja tosi hyvin nuo taskut onnistunut, jos se siis on syy, ettet koskaan enää noita taskuja tee :-D Miulla ois kans suunnitelmissa tehä tuommoset taskut Onnin haalareihin. Kerran aikoinaan kokeilin tehä ja oli kaukana onnistuneista... En ees paikoilleen laittanu. Nyt ostin yhet Metsolan haalarit ja tylsästi niistä otan mallia, jos vaiks onnistuisi. Mutta siis ihana mekko! Ja hauska tarina kankaasta (vaikka ei se silloin ole kyllä varmasti hauskalta tuntunu).

    Mie haluisin löytää ihan pikkukalsareiden ohjeen, tytöille sekä pojalle. Ois tuolla tytöille semmosta reunapitsikumppariakin jo ostettu.

    Ja KIITOS tunnustuksesta <3 Lisään blogiin kyllä vielä!

    VastaaPoista
  3. No olipa sulla huono tuuri kankaan kanssa:) Välillä on noita päiviä, kun kaikki menee pieleen... Mutta loppu hyvin kaikki hyvin:) Mekosta tuli aivan ihana!!!!

    Minäkin tein meille pitkiä kalsareita ihan omalla kaavalla. Eipä ollut tuo uusin Ottobre vielä siihen hätään ilmestynyt...

    VastaaPoista
  4. Ihana mekko!

    Aika hauska kyllä tuo kankaan tarina :).

    VastaaPoista
  5. Upea mekko! Hieno väriyhdistelmä ja pidän tuosta mekon mallista yksityiskohtineen hurjasti.

    VastaaPoista
  6. mä pidän kanssa mekon mallista ja hauska oli kankaan tarina. mulla nyt vissiin ompelun ja kaiken suhteen burn out...jotaa pakollisia pitäs tehä ennenku antaa itelleen luvan tehä kivempia ja sisustukseenkin pitäs panostaa..verhoja vaihella ja sen sellasia..Liljalle tehä lelukoppaa ymps..saumurikin viedä huoltoon ja ostaa kunnon ompelukone...tuntuu ettei vaan pääse eteenpäin...

    VastaaPoista
  7. Hui, ensimmäistä kertaa tänne eksyin ja mitäs kaikkea kivaa täältä löytyykään :) Merkkasin itseni lukemaan, jotta jatkossakin tänne löydän!

    VastaaPoista
  8. Mekko on tosi suloinen! Itse olen tehnyt pojalle myös kalsareita, kaava Muotimuksusta 1/98.

    VastaaPoista
  9. Voi miten suloinen mekko, ihana malli!

    Ja tiedän NIIN tuon, kun joskus asiat vaan menee pieleen... Onneksi monesti onnistuukin! :)

    VastaaPoista
  10. Tosi hieno mekko! Ja käyttäjän päällä on erittäin hieno eikä taskut ole ollenkaan levottoman näkösiä. :)

    VastaaPoista
  11. Mekko on valtavan hieno! Ja norsutrikoo on niin suloista!

    VastaaPoista
  12. Ihana blogi ja upeita ompeluksia! :)

    VastaaPoista
  13. Hei! Tulen aina silloin tällöin tänne ihastelemaan sinun kivat vaateet.

    Minulla on pitkien kalsareiden kaava. Suuri käsityölehdestä.

    VastaaPoista
  14. Täällä korkean kuumeen ja muiden ihanien oireiden kourissa oli pakko tulla katsomaan mitä olet saanut aikaiseksi :) ja voi mikä ihana liivimekko täältä löytyikään! Tarina kankaasta on surkea, mutta ihana ruskea siitä lopulta tuli! :)
    Minusta mekko on ihanan retroinen, taskut todella upeat.

    Pitkistä kalsareistakin tuli hienoja :). Noi elefanttikalsarit kelpais vielä kuusivuotiaallenikin, hän kun on ihan norsufani, niinkuin äitinsäkin ;).

    VastaaPoista
  15. Ihana mekko! Miten ihmeessä oot jaksanut applikoida nuo kukat? hirmu pikkutarkkaa työtä, mun kärsivällisyys ei ois riittänyt!Minä teen kalsarit tuolle vaippaikäiselle nunnu-housujen kaavalla! Malli sopii niin loistavasti kestovaippojen päälle!

    VastaaPoista
  16. Iiiihana liivimekko! Itelläki ollu mielessä tehdä samantapainen, mutta vielä tosiaan vain mielessä... :/ :D

    VastaaPoista