tiistai 17. marraskuuta 2009

Pienelle päivänsäteelle


Kelta-ruskea linja jatkuu.. Taidan olla energian tarpeessa tai jotain, kun tekee mieli näitä keltaisia vaan ommella.. Tällä kertaa huppari aurinkoisella etutaskulla ruskeasta ja mangon värisestä velourista. Tästä ei tosin tullut aivan sellainen kuin alkujaan piti. Olin ajatellut hupun vuoreksi oranssinkeltaista pilvikangasta, muttei se sopinutkaan kovin hyvin tuon keltaisen kaveriksi. Päädyin sitten laittamaan ihan Nanson keltavalkoista trikoota huppuun. Mutta omasta mielestä hauska idea pilvistä ja auringosta kariutui sen tien.. Ihan kiva tuosta noinkin tuli, mutta harmittaa silti kun leikkasin jo sen pilvikankaan, pitää siis varmaan siitäkin huppari ommella, kun ei millään raskisi hukkaankaan heittää..

Aurinko on siis tasku samalla ja aplikoitu huppariin. Sekään ei ihan putkeen mennyt kun tein hiukan liian ison ja jouduin pienentämään joten mittasuhteet taskuissa ei ole enää niin hyvät kuin oli.. Tämä on taas NIITÄ ompeluksia kun kaikki hangoittelee vastaan. Hupun päätin ommella eritavalla kuin yleensä, kun en halua että niskaan jää saumoja näkyviin. Jotenkin jouduin ompelemaan tuon niin että koko huppari oli yhdessä mytyssä hupussa ja lopuksi kääntöaukon ompelin käsin kiinni oikealta puolelta.. Ehkäpä ensikerralla teen kuten ennenkin..

Hupparin alkuperäinen kaava on Ottobre 4 / 2009, eli sama kuin tässä. Tähän huppariin hiukan huppua muokattu ja vuori ainoastaan hupussa, ei siis kääntömallinen. Housut on omalla kaavalla, tälläiset tein jo aiemminkin (samat kuin ed. linkissä) ja on ollut tosi hyvät joten pitipä tehdä toisetkin. Näissä nyt vain resorit myös lahkeessa. Sopivat hyvin kaveriksi kestovaipan kanssa, kun yläosassa on tarpeeksi korkeutta ja leveyttä. Kuvassa huppari ja housut ei ole kyllä edukseen päällä, kun ensin kierittiin sohvalla, ja vaatteetkin hiukan kierossa, mutta oli muuten niin hauska kuva, ettei se kai niin haittaa :)

17 kommenttia:

 1. tosi hauska huppari!

  tuo on hyvä kaava. :)
  melkein ainoa ottobre jonka olen saanut kerralla toimimaan kun vähän vaan pidensin ja kavensin.

  ruskea ja keltainen on meilläkin in!
  keltainen varsinkin on ollut minulla jo kauan ykkösvärinä. :)

  VastaaPoista
 2. Keltaisen puoleen liputetaan täälläkin. Minä odotan niin kevätaurinkon paistetta ja hiihtokelejä :D Huppari ei näytä yhtään epäonnistuneelta ja neiti on pieni söpöläinen ihanan hymynsä kera. Sinä se keksit aina nuita hauskoja taskuja!

  VastaaPoista
 3. Ihana aurinkoinen. Ruskeaa ja keltaista tulossa meillekkin =)

  VastaaPoista
 4. Ihana! Mä en jotenkii ole ikinä tykännyt keltaisesta tai osannut sitä käyttää, mutta viime aikoina olen huomannut jotenkin tykästyneeni siihen :)

  Kokeilepa tehdä huppu niin, että tavallisesti ompelet sen, sitten teet vinonauhaa samasta/kontrastikankaasta, ompele se kiinni hupun ommelta pitkin saumanvarojen yläreunaan, käännä asentoonsa, neulaa ja tikkaa toinen reuna kiinni. tulee tosi kiva ja siisti!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa auringonpaistetta tähän harmauteen! Väriyhdistelmä on herkullinen ja taskukin näyttää oikein hyvältä:)

  VastaaPoista
 6. Susanna: Mä olen tuota nauha-kikkaa käyttänyt joskus paidan kaulauksen ompelussa. Pitääpä tehdä niin seuraavaan huppariin, kiitos vinkistä :)

  Mäkään en joskus pitänyt keltaisesta, enkä olisi voinut edes kuvitella tekeväni siitä mitään. Nykyään mielestäni se on tosi kiva väri..

  VastaaPoista
 7. Tosi ihanan pirteä yhdistelmä! Mun pitäisi myös rohkaistua kokeilemaan näiden haastavampien vaatteiden ompelua.. :) Mutta niin kuin joku muukin sanoi, niin epäonnistumiset ei ainakaan kuvassa näy yhtään!

  VastaaPoista
 8. Voi kuinka iloinen! Tuo tasku on ihan mahtava! Olen kans suunnitellut testaavani tuota kaavaa mutta vielä en ole saanut päätettyä mistä kankaasta sen tekisin. ;)

  VastaaPoista
 9. Ihanan aurinkoinen, sekä puku että pikkuinen!

  Mä itse vierastan keltaista, vaikka se muiden ompeluksissa näyttääkin niin kivalta.

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana setti! Tosi kiva idea tuo aurinko-tasku :)Tykkään!

  VastaaPoista
 11. Ihanan aurinkoinen huppari tänne talven pimeyteen :D

  VastaaPoista
 12. Aivan mahtavat! Samoin kuin alla olevassa postauksessa pilviset :)

  VastaaPoista