keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Vaippasia ja nukenvaatteita

Hiukan on joulukiireitä ollut, blogiakaan ei meinaa ehtiä päivittelemään.. Vaikka on ollutkin pieni tauko, ei täällä silti laakereilla olla lepäilty. Jouluvalojen virittelyn ohessa tuli ommeltua keittiöönkin uudet jouluverhot ja muutama pieni joululahja ompelus näiden lisäksi. Laittelen niitä ehkä myöhemmin, jos tulee kuvailtua..

Nukenvaatteita innostuin ompelemaan kun löytyi kivoja kaavoja Ottobre 1 / 2003 lehdestä. Kaikki muut on niillä kaavoilla ommeltu paitsi nuo fleese-haalarit, joihin innostuin itse piirtelemään kaavat. Nyt olikin ihan helppoa, kun on nukke mille sovittaa. Viimejouluna ompelin ilman kaavoja ja nukkea, ihme ja kumma niistäkin tuli sopivia :) (onneksi, kun menivät lahjaksi) Lahjaksi nämäkin menevät, mutta enpä usko että lahjan saaja tänne paljon kurkkii, joten uskalsin ne tänne jo laittaa. Aika kiva noita oli ommella, vaikka yhtä paljon niissä työtä on kuin oikeissakin. Mukava kun kangasta menee niin vähän, voi käyttää sellaisia tilkkuja mitkä ei lastenvaatteeseen enää riitä :)
Tähän settiin värit valikoitui noiden sukkien mukaan, oransseja sydämiä kun niistä löytyy. Sukista tuli nukelle sukkahousut, nämä onkin lahjansaajalta saadut sukat ihan tähän tarkoitukseen :) Liivimekon kaavassa on sydäntasku, mutta tein tähän ihan tuollaisen tavallisen. Mekon kangas on sisäpuolelta samaa puuvillaa kuin taskukin ja ulkopuoli on ohutta vakosamettia. Mekko on takaa auki ja tarrakiinnityksellä.

Kaverin pojalle "tilausvaippoja", taviksia L-koon taskuvaippoja, kaikkiaan noita on 9 kappaletta, mutta pari varmaankin jää omalle tytölle. Ulkopinta br pul:ia ja sisäpintana kaikissa coolmax. Kaikki muut ovat nepillisiä sivukiinnitteisiä, paitsi nuo keltaiset on etukiinnitteisiä. Vaipoista puuttuu vielä etunepit, kun alkoi tosissaan kyllästyttää neppien vääntäminen ruuvipuristimella. (vaipoissa siis 12 neppiä kussakin). Joten laitoin vihdoin neppipihdit tilaukseen, enkä voi tietenkään noita tehdä ennen kuin saan uudet pihdit! Pitäähän uusia pihtejä päästä heti kokeilemaan :)


14 kommenttia:

 1. Ihania nukenvaatteita! Varmasti saaja on onnellinen.

  VastaaPoista
 2. Suloisia pikkuvaatteta ja vaippoja :)
  Neppipihdit on ihan loistojuttu :D

  VastaaPoista
 3. Voi kun on söpöjä! Neppipihtejä kannattaa odottaa, olen jo muutamatkymmenet vaipat nepittänyt ja edelleen on yhtä hauskaa tuo napsuttelu!

  VastaaPoista
 4. Suloisia. :)Olet ilmeisesti ommellut sukkahousuihin kantapäällekin paikan?

  VastaaPoista
 5. Söpöjä ompeluksia! Ihanaa tuo siili/sienikangas vaipoissa, sitä meillä ei olekaan ollut käytössä.. Aina, kun näkee uusia kankaita, tekisi mieli vaippaostoksille ;)

  VastaaPoista
 6. Ihania vaatteita nukelle! Nuo sukkikset jäi minua kiinnostamaan... Minkä kokoisista sukista ne ompelit ja miten sait kantapään tehtyä?

  VastaaPoista
 7. Onpas kivoja noi nuken liivimekot. Meiltä niitä puuttuu, mut toisaalta muuten vaatetta on liikaa...just keräilin pitkin lattioita =D. Eli nyt saa meidän neidit pärjätä ilman.

  VastaaPoista
 8. Nuken sukkikset on tehty polvisukista (koko varmaan 38) sukan jalkaosa jäi siis kokonaan käyttämättä. Eli sukkien yläosan resorit on sukkiksien vyötärönä. Erillistä kantapäätä noissa ei ole (ainakaan tarkoituksella :D ) siis kärjet vain pyöristetty. Kuvassa kyllä näyttää kun olisi, ne varmaan on muotoutunut kun oli nukella jalassa :)

  Kiva kuulla että pihdit on hyvät, oikein odotan että pääsen napsuttelemaan neppejä..

  VastaaPoista
 9. Ihania vaatteita! Meillä ollaan vielä liian pieniä nukke leikkeihin mutta pitäiskö alkaa tekemään varastoon. Nuo kun ovat niin ihanan söpösiä!

  VastaaPoista
 10. Kyllä sä olet ahkera!!! Itse nyrhään kaiket illat mutta valmista ei tunnu saavan millään?!

  Mun pitäis kanssa ommella tonttuasut nukeille Jouluksi...

  VastaaPoista
 11. Ihania nukenvaatteita! Harmi että mulla on poikia vaan ei voi tuollaisia tehdä paitsi ehkä siskontypyille lahjaksi :)

  VastaaPoista
 12. Se pressikin olis vapaana ;).

  Mun tarvis kans surautella parit nukenvaatteet vielä lahjaksi. Kiitos lehtivinkistä.

  VastaaPoista
 13. Kiitos kaikille kommenteista!

  Heidi: Kyllä se pressikin mielessä kävi, mutta vähän väliä sitä olis tarvinnut joten ajattelin tilata pihdit, kun ne on aika edullisetkin..

  VastaaPoista