sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Hrrr kirahvikin palelee

Jos kirahvilla olisi kaulaliina se olisi varmaankin aika pitkä :D Pakkaskelien inspiroimana tuli tehtyä kirahvi.. Kaulaliina piti aikoinaan laittaa sille jääkarhulle, mutta ei tullut laitettua kun ei sopinut väreihin silloin.. Ja jotenkin se on aika paljon koomisempi kirahvilla :)

Tein tuon niin että kirahvi on aplikoitu ihan tavallisesti ensin ja sitten trikoosuikaleista tuo huivi ommeltu tuohon päälle. Solmukohta olikin kaikkein hankalin (siis saada se edes solmulta näyttämään). Yritin tuon trikoon asetella niin ettei tulisi kovin paksuja kohtia mihinkään. Huivien päät ovat ainakin toistaiseksi irrallaan. Ajattelin että ompelen kiinni jos häiritsee. Jos niitä kiinnittää, niin joutuu ainakin muutamasta kohtaa kiinnittämään, ettei käsi mahdu sinne väliin.

Paita ja aplikaatio on Kangastukun veloureista lukuunottamatta ruskeaa, joka vieläkin siitä vanhasta paidasta. Huivin hapsut on puuvillalankaa. Paita on muokattu Ottobren kaavasta ja koko on n. 86 cm.


Tässä kirahvi vielä lähempää kuvattuna. Paita otetaankin heti käyttöön, vielä kun näitä pakkasia riittää.. Välillä kaikki lämpimät paidat on pyykissä tai silityksessä, joten tarvetta löytyy tällekkin :) Silittäminen kun ei aina oikein inspiroi.. Tytöllä on atooppinen ihottuma, joten silitän kaikki vaatteet..


20 kommenttia:

 1. Ihana :).
  Tulee ihan mieleen yksi kirja lapsuudestani, kirja on talles vieläkin, (serafiina suksilla, roser capdevila). Siinä on aina talvisin paleleva kirahvi ja lapsiystävät kutovat todella pitkän kaulahuivin kirahville :) ja niin pääs kirahvikin nauttimaan talvesta ja lumesta!

  VastaaPoista
 2. Voi miten suloinen kirahvi!
  Meillä ainakin pojat rakastaisi tuota.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana kirahvi!

  Miten silittäminen vaikuttaa atooppiseen ihoon? Mun tytöllä on tosi kuiva ja lievästi atooppinen iho, tosin lääkäri sanoi että veriarvojen mukaan ei ole atooppinen (mie en tajua miten sen sieltä verestä näkee :D), mutta kuitenkii..

  VastaaPoista
 4. Aivan mielettömän magee paita! :D Hyvä idea toi kaulaliina

  VastaaPoista
 5. vio miten hieno!!

  itse en ikinä jaksa aplikoida. :D

  VastaaPoista
 6. Hieno! Olet onnistunut hyvin solmussa ja kaikessa!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania nuo sun ideat ja toteutukset!! Oppiskohan tuota aplikointia ite koskaan....? :)

  VastaaPoista
 8. Upeasti olet onnistunut!! Tosi hieno:)

  VastaaPoista
 9. Kiitos taas kaikille :)

  Susanna: En usko että se silittäminen itse ihottumaan mitenkään vaikuttaa, mutta olen lukenut että voi kutinaa hieman hillitä. Perustuuko sitten vaatteen pehmenemiseen? Pehmenishän ne kuivausrummussakin, mutta enimmäkseen kuivaan narulla lastenvaatteet. Aika monessa valmisvaatteessa on rummuttaminen kieletty. Ja onhan ne tietenkin kivemman näköisiäkin silitettyinä..

  VastaaPoista
 10. Ihanan paidan olet taas tehnyt :)
  Piirrätkö kaikki kuvat ihan itse ideoiden perusteella vai otatko jostain mallia?
  Voi kun olis itsekkin yhtä taitava piirtämään niin tekis vaikka mitä!

  VastaaPoista
 11. LadyBird: Kyllä kuvat on itsepiirreltyjä. Jos kuva on muualta, olen aina yrittänyt muistaa mainita mistä on peräisin. Aika yksinkertaisiahan nuo ovat, ja kuvaa on tarvittaessa helppo muokata vielä ennen kiinnitystä. Välillä leikkaankin suoraan kankaasta, tai hahmottelen nurjalle vahvikekankaalle, jos on jokin helppo kuva. Eli ei välttämättä tarvitse osata edes piirtää :D Ja vinkkinä, lasten värityskirjoista voi löytää kivoja valmiskuvia, ellei itse halua piirrellä.

  VastaaPoista
 12. Vau, vau, vau! Ihana kirahvi! Uskomattoman ihania ja upeasti toteutettuja aplikointeja! Mistä sä saat kaikki mainiot ideasi?

  VastaaPoista
 13. Kyllä on nätti, taas. Mielikuvituksesi on mahtava. Nuo pienet yksityiskohdat, miten ihmeessä koneesi taipuu niihin?

  Aplikointia aijon harjoitella minäkin. Koneeni vaan ei tee nättiä siksakkia vaikka mitä tekisin. Toivon että kohta jatkuvalla ompelukurssilla koneet toimisi paremmin ja saisin kuvat tehtyä siellä...

  VastaaPoista
 14. Eka kertaa plogissasi vierailen ja kerrassaan taitava olet! Mahtavia vaatteita, ihania!:)

  VastaaPoista
 15. voih... kun ihana!!! Tällänen kirahvi fani meni ihan sanattomaksi!!!

  VastaaPoista
 16. Vau, ihan mahtava taas. Mistähän saisi itselleen tuollaisen ideasuonen :)

  VastaaPoista
 17. Voi miten hieno kirahvipaita!! Sulla näyttää mahtavia ideoita riittävän ja taitoa toteuttaa ne.:)

  VastaaPoista
 18. Tosi hauska! Ja hyvin toteutettu!

  VastaaPoista
 19. Ihana! Tosi kivat värit ja niin siististi tehty applikaatio, että. Itselläni ei oikein tuppaa kärsivällisyys riittämään tuon tasoiseen applikointiin, joten tulee harrastettua vähän vähemmän aikaa vaativia juttuja..

  VastaaPoista
 20. Ihan mieletön!! Samaten tuo edellisen postauksen kissa. No, kuten kaikki mitä postaat <3 Teillä on varmasti ihanat vaatehyllyt, siis tarkoitan niihen sisältöä!

  VastaaPoista