torstai 25. helmikuuta 2010

Housut ja lakki

Uusi kevättakki sai nyt kaveriksi housutkin. Housut on samaa ulkoilupukukangasta josta tein syyshaalarit, hyväksi ja kestäväksi testattu (mummiltani perittyä kangasta). Värikin on ihan oikea. Kaava on oma, ja noin vaikeasti en ole kyllä housuja vielä ommellut! Tuli ne sentään valmiiksi..

Housut on vuoritettu puuvillatrikoolla ja toisella sivulla on 20 cm vetoketju helpottamassa pukemista. Siinä se vaikeus olikin, kun halusin vetoketjun sinne vuoren ja päälikankaan väliin, meinasi mennä konseptit sekaisin, missä järjestyksessä mitäkin..Vetoketju osoittautui todella näppäräksi, oli mukavan helppo pukea ja riisua. Ajattelin että voisi olla helpompi, jos se on sivulla eikä edessä. Lahkeisiin laitoin omppukangasta vähän samalla tyylillä kuin nuo takin leikkauksetkin. Jätin niihin myös hiukan kasvunvaraa, ettei heti kauppakärryssä istuessa näytä lyhyeltä :)Tuli mieleen, miksei tuollaista hiippamyssyä voisi tehdä muustakin kuin puuvillakankaasta. Kaava on Elsebeth Gyntherin kirjasta. Tälläisiä olen nähnyt puuvillaisena ja nauhoilla. Toimii näköjään joustavasta kankaastakin tehtynä. Tämä oli vähän kokeilukappale, mutta ihan kohtuu hyvä siitä tulikin. Lakki on 1-vuotiaan kokoa, mutta hieman jouduin pienentämään.

Koristeena on pieni pätkä samaa nauhaa kuin takin hupussa ja omena on vähän erilainen kuin edellisessä myssyssä. Malli tähänkin omppuun otettu takkikankaasta. Myssy on luonnonvalkoista velouria ja vuori samaa punaista trikoota kuin housuissa.Jos lakki olisi punainen menisi ihan täysin tonttulakista :D Paita ei sovi väreihin sitten yhtään, mutta laiskuuttani en jaksanut vaihtaakkaan.. Seuraavaan lakkiin voisi ihan aavistuksen tuota alaosaa muotoilla. Tästä tulikin vähän keväisemmän värinen kuin tuosta edellisestä :)

15 kommenttia:

 1. Kyllä on suloinen setti! Tuo lakki on ihan NAMU!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana setti! Hiippapipot ovat hyviä käytössä, kun suojaavat niin hyvin pienen niskan ja kaulan :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavan näköinen setti! Tykkään kun housuissa tuo lahkeen ´koriste´ ei ole suora vaan muotoiltu. Tuo heti sellaista ekstraa ilmeeseen.

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihana setti. Hippapipo on kyllä niin suloinen pienen käyttäjän päässä :)

  VastaaPoista
 5. Upeat housut, tykkään erityisesti lahkeista. Täytyy harkita tuollaista hiippapipoa kuopukselle, vielä kun äiti saa pukea. Isoveljet ovat niin tarkkoja siit', mikä on isojen poikien hattu

  VastaaPoista
 6. Kyllä nyt kelpaa :) Aivan ihana kevätasu tuli!

  VastaaPoista
 7. Vauu! Ihan järjettömän hieno setti! Tuo lakki kruunaa kaiken! Kerrassaan mahtavia!

  VastaaPoista
 8. Onpa ihanan omenainen, tyttömäinen sekä tietty keväinen setti!

  VastaaPoista
 9. Hieno kokonaisuus!
  Ihailen ja huokailen täällä katsellessani kuvia:)

  VastaaPoista
 10. Mahtava kokonaisuus!
  Väritys ja kankaiden yhdistämis tyyli kivoja.
  Kiitos taas kivasta vetoketju vinkistä :).
  Kevättakki ja housut täälläkin suunniteilla,
  sopiva kangas vielä ostamatta ja kokokin hiukan arveluttaa mikä tehdä... (kauankohan näit pakkasia viel jatkuu?!).
  Testasin myös lakkisi kaavaa, kiitoksia paljon!! Velour päällisellä ja tikkikangas vuorelle, tosi hyvin sopi lakin malli myös noin vaik sisäkangas ei joustakkaan.
  Ihan kaava :), olen ihan myyty. Minun tytölle ois saanu kanttaus reunaan viel lisätä sen saumavaran, mut hyvä se on noinkin.
  Voi kun saiskin jostain tuon gyntherin kirjan...
  Tulipas tekstiä..
  Aurinkoista loppuviikkoa! :)

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana setti!

  Yritin etsiä sun blogausta tuosta punaisesta haalarista josta tässä oli myös linkki kuvaan, mutta en löytänyt. Olisin käynyt katsomassa että mistä haalarin ohje oli. Sen mustan että oli Suuri käsityölehti, mutta mikä numero?

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikkille :) Ei taitais hiippapipo enää meilläkään esikoiselle kelvata, mutta onneksi pienelle käy kaikki :)

  Sani: Tosi kiva kuulla, että tykkäsit kaavasta. Itse tein sillä 48 koolla, ja ei kyllä ole pahemmin kasvuvaraa. Seuraavaksi pitää varmaan hiukan pidentää, kun sivusuunnassa on kuitenkin ihan hyvä.
  Minäkin olen yrittänyt tuota kirjaa saada omaksi, muttei taida mistään saada edes tanskankielistä versiota?

  Reija: Oli itselläkin täysi työ löytää se :D Haalarin ohje on viimevuoden syyskuun numerossa. Bloggaus löytyy myös syyskuulta otsikolla 'ulkoiluhaalari'.

  VastaaPoista
 13. Ihana!! Vitsi sä olet taitava!

  Just eilen järjestellessä mietin keväät hattuja, ja tuollainen hiippapipo näyttää kyllä tosi kivalta ;) Kiitos muuten postista!!

  VastaaPoista
 14. Aivan mahtavia taas!! Lääh, tuota hattua, miten ihana!

  VastaaPoista
 15. oi,miten ihanii ompeluksii..joskus sitä ittekkin teki tuotoksii mut nyt ei enää vuosiin oo..mutta pikku hiljaa jos palauttas mieleen koulussa opitut taidot.. :)

  VastaaPoista