torstai 4. helmikuuta 2010

Hymyilevä tilauskirahvi

Tässä tulee minun ensimmäinen ihan oikea tilaustyö.. :) Kirahvipaita ruskeaa velouria ja ruskeat resorikanttaukset pääntiessä ja hihansuissa. En kyllä ihan ole päättänyt, voisiko näitä lastenvaatteita ihan tilauksestakin tehdä, mutta kaikkeahan ainakin pitää kokeilla :) Kuva ei ole kyllä paras mahdollinen, kun pimeä meinasi yllättää ja paita jäi hiukan ryttyynkin..

Paidan koko on 122 cm. Kaavat on omat. Kirahvin jouduin suurentamaan, olisihan se 86 cm paidassa oleva kirahvi (siis tämä) näyttänyt melko pieneltä tuossa.. Jos näitä enemmän tekisi, niin kuvaa ehkä pitäisi yksinkertaistaa. Vaikka suurin työ tuossa on kyllä kaulahuivissa. Hapsuissa sekä asettelussa, että saa nätisti.. Toivon nyt vaan että paita olisi sopiva ja tulevalle käyttäjälle mieluinen. Omalle pojalle se ainakin olisi kelvannut, hyvä ettei itku tullut, kun ei ollutkaan hänelle.. Ehkä pitäisi tehdä vielä yksi kirahvi..

Peitetikkivinkki kanttaukseen: Kangas velouria ja normaali resori, molemmat neulalangat 5, siepparil. 3, diffi 1, säätövipu vasemmalla ja painijalan puristusta kevennetty. Diffi hihansuissa 1,2 näin rypyttyy hiukan enemmän.

19 kommenttia:

 1. Tuo kirahvi on niin söpö :)
  ja hieno toteutus jälleen kerran.

  VastaaPoista
 2. Upeahan se on! Ei voi muuta sanoa...

  VastaaPoista
 3. Toi sun kirahvipaita on kyllä upea!

  VastaaPoista
 4. Kirahvi on kyllä huikee, olet tosi taitava! Ja kiitos jälleen säätövinkeistä. Tänään olenkin leikannut muutaman paidan pojalle ja palan halusta päästä peitetikkoneen kimppuun (voi olla, että sitten kun pääsen niin itken :D)Laitatko muuten minkä verran diffiä kun ompelet resorin pääntielle?

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille :)

  Hanna: Tuossa paidassa oli diffi aika tarkkaan 1, siis pääntien kanttauksessa. Vieläkin hiukan on säädössä hakemista, on näköjään tosi pienestä kiinni, millaista tulee. Tässä koitin saada kaula-aukosta sellaista ettei kiristä, ja kangas ei kovin rypyttyisi.

  VastaaPoista
 6. IHANA! Aiemminkin ihailin tuota kirahviapplikaatiotasi.

  VastaaPoista
 7. This shirt/tunika is absolutely adorable!!! Tha applique´is so cool!!!

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana paita ! =)


  - Wanilja -

  VastaaPoista
 9. Ihana kirahvi ja nätti paita! (Ihan niin kuin se edellinenkin) :)

  VastaaPoista
 10. Tosi hieno on! Kävin jo ihailemassa aiempaa kirahviapaitaakin.

  VastaaPoista
 11. Tosi ihana, meidän kirahvi-fani olisi kade.

  Harmi vaan, kun en itse osaa tuollaista tehdä.

  VastaaPoista
 12. Ihana kirahvipaita! Kiitos vinkeistä. Kävin ompeluliikkeessä näyttämässä omaa konetta sekä katsomassa millaista jälkeä Elnalla tulee. Niissä on eroa. Korjaaja ei löytänyt mitään vikaa koneestani mutta myönsi ettei jälki ole samanalaista. Tikki kyllä parani kun siepparilanka oli huomaamattani lähtenyt langanohjaimesta pois niin että sitä ohjekirjan mukaista langankiertoa ei ole.

  VastaaPoista