keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Takki taasSeuraava takki, ystäväni pojalle. Takki on kokonaan yksivuotiaan kaavoilla leikelty. Leikkasin tämän jo ennen kuin tuon edellisen. Nyt sitten saa jännittää, sopiiko, vai onko liian kapea. Meidän neidille oli kyllä ihan sopiva, muttei alle mahdu kovin paksua villapaitaa.. Onneksi tämä on kevättakki, eikä tarvitsekkaan kovin paksuja vaatteita alle.

Kangas on näitä minun Jättirätti-löytöjä, (svensk design).. Hassun näköisiä lintuja raitasine jalkoineen.. Heti tuli takki mieleen, kun näin kankaan, mutta jotenkin tuo mustapohjainen sopii paremmin pojalle. Ei mielestäni tullut silti mitenkään synkkää kun vuori on oranssia.

Takissa vuorena microfleese ja muut kankaat puuvillaa. Päälikangas hieman jäykempää, muttei kuitenkaan kovin paksua. Vetoketjuksi valitsin mustan, kun ei löytynyt oikeansävyistä.

23 kommenttia:

 1. Ei ollenkaan synkkä! Pirtee kokonaisuus ja musta kangas tuo kanttaukset hyvin esiin! Minusta musta vetoketjukin sopii kokonaisuuteen hyvin!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania nämä sinun takkisi!

  VastaaPoista
 3. Ihania nuo raitajalat! Suloinen takki.

  VastaaPoista
 4. Tosi suloinen, tulee takkikuume!

  VastaaPoista
 5. Oi, ihania takkeja toinen toisensa perään! pitäisköhän itsekin kokeilla tuota kaavaa..

  VastaaPoista
 6. Tämä malli on kyllä tosi kiva. Ja kuosi myös. Kivasti sopii tuo oranssi, eikä ole ollenkaan synkkä :) Yritin tuota Ompele lapselle - kirjaa saada kirjastosta, mutta siellä on yli 40 varausta ennestään. Taitaa olla aika toivonta :/

  VastaaPoista
 7. ^Myös minä tsekkasin kirjaa kirjastosta, mutta varauksia tosiaan löytyy! Päädyin eilen sitten piirtelemään kaavaa kolmesta eri kaavasta yhdistelemällä. Kun vielä saisi ommeltua! Takki-innostus siis lähti täälläkin liikkeelle ihanista ompeluksistasi!

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva ja pirteä mustasta pohjasta huolimatta. Voisin hyvin kuvitella meidänkin nuorten miesten päälle samanmoisen.

  VastaaPoista
 9. Hauska kuulla, että näistä ompeluksistani voi joku saada inspistä :)

  Tuosta kirjasta vielä, kannattaa katsoa, jos löytyy pienemmistä kirjastoista, löysin tuon sivukirjastosta, ja ei yhtään varausta! Molemmat kaava-arkitkin tallella. Netin kautta helppo tarkistaa mistä löytyy ja onko paljon varauksia :)

  VastaaPoista
 10. Nätti takki, kelpais kyllä meidänkin pojille.

  VastaaPoista
 11. Hyvän näkönen - joskus siis Jättirätistä saattaa löytyä jotain käyttökelpoista kangastakin. Mä oon sen putiikin suhteen jo luovuttanu :P. Vetoketjuja, nappeja tms. saatan sieltä ostaa, mutta ne kankaat kierrän kaukaa :P.

  Onko sulla itellä tuo Elsebeth Gyntherin Ompele lapselle kirja vai kirjastostako oot lainannu? Ajattelin vaan, että jos on sulla itellä, niin saisko lauantaina lainaan pariksi päiväksi...? Vilpsu haluaa kans hupputakin, kun kattee tossa vieressä näitä sun hienoja ompeluksia.

  VastaaPoista
 12. Heidi: Viimeksi löysin sieltä tosi laadukasta trikoota (tiedän, että oli metrihinta yli 20€) kun olivat ostaneet jonkun lopettaneen kaupan varaston. Sieltä vain tahtoo mennä tosi nopeesti kaikki hyvät..

  Kirja on lainattu kirjastosta. Voin tuoda sulle silti pariksi päivää lainaan, jos haluat piirrellä takin kaavat.

  VastaaPoista
 13. Ihan tosi hieno takki taas!!! Vau :)

  Pitäsköhän miunkin tuota kaavaa vielä kerran kokeilla. Mie tein siitä ystävälle pari takkia ja miuta häiritsi se, kun ei tuu niitä muotoleikkauksia kainaloihin, siis hihoihin, niinkun paidoissa/takeissa yleensä on. Tuo on vaan niin kiva kun tuossa on tuo systeemi tuosta olkapäältä. Äh, ei näistä miun höpötyksistä taida tolkkua ottaa. Mutta yhtä kaikki, taidan vielä kertaalleen tuota kokeilla! Tai sit alan anella Anskua ompelee ;-D

  VastaaPoista
 14. Aivan ihana takki, voisin kuvitella juuri tuon meidän 1v. pojalle, eli varmasti uusi omistaja tykkää :) Ja jos ei... ;)

  Munkaan mielestä ei synkkä vaan sopivat kontrastit väreissä. Ja tuo takin malli vaan on huippusuloinen!

  VastaaPoista
 15. Mirka: Ymmärsin kyllä mitä tarkoitit :) Minuakin se alkuun ihmetytti, mutta yllättävän hyvin takki silti istuu päälle, vaikka onkin noin yksinkertaisen mallinen. Juu, ompelenhan minä, pianhan tuo sujuu jo ihan rutiinilla :D

  Anni: Jos ei takki sovi, niin sittenhän sille pitää etsiä uusi koti.. ;)

  VastaaPoista
 16. Ihania nämä takit ja kivasti tosiaan oranssi piristää tummaa kangasta!

  VastaaPoista
 17. Aivan ihania takkeja olet tehnyt, kuten myös lakkeja :)

  VastaaPoista
 18. Ompas hauska kangas. Tykkään tuollaisista hieman erilaisista kankaista kovasti. Annappas vinkkiä ompelujärjestyksestä tuon vetoketjusuojaläpän kanssa. Itsellä sama homma edessä.

  VastaaPoista
 19. Mari: Tähän takkiin tein tuon kaitaleen yksinkeraisemmin kuin edelliseen, mikä olikin ihan mahdoton.

  Ensin mitoitin ja ompelin kaitaleen valmiiksi asti. Kaitaleen kiinnitin vetoketjuun niin, että avonainen sauma jää vetoketjun päälipuolelle ja loput kaitaleesta taitettu vetoketjun alle.

  Jos vetoketjun kaitaleineen ompelee vinokantin kanssa samaan aikaan, saa nurjasta puolesta siistin, ilman "irrallisia" reunoja. (siis niin että kantti ommeltu aiemmin takin nurjalle) Tämä onkin haastavin homma, jos tuntuu liian vaikealta voi vinokantin ommella ensin takin reunaan ja vetoketjun vasta sitten. Kaitaletta voi kiinnittää ompeleen kohdalta jälkeenpäinkin. Viisas ehkä harsisi ensin, mutta mua ärsyttää moinen homma..

  Toivottavasti sait tästä jotain selkoa..

  VastaaPoista
 20. Kiitoksia avuista. Kyllä mä jotain tuonsuuntaista mietin. Onko sulla se vetoketjun toinen puoli, mikä ei ole kaitaleen alla niin ihan vaan ommeltu siihen kantin "päälle" vai oletko senkin jotenkin hienosti peittänyt? Mua aina riipoo kun vetoketju näkyy eikä ole siellä vuorensisällä piilossa. Kiitos kun jaksat neuvoa. Säästyy itse purkamiselta =)

  VastaaPoista
 21. Ei ole hienosti piilossa. Olen miettinyt myös, miten sen sais jotenkin fiksummin, mutta tuon kanttauksen kanssa vähän hankalaa. Ehkä saisi, jos ompelisi vuoren kanssa ensin vetoketjun, mutta kanttaus tuottaa sitten ongelmaa siellä vetoketjun yläpäässä. Jos joku keksii, niin mullekkin saa kertoa :D

  VastaaPoista