maanantai 26. huhtikuuta 2010

Kylpytakki

Pojan saunatakki oli käynyt jo ihan naurettavan pieneksi, joten tämä tuli todelliseen tarpeeseen. Oikeastaan piti ommella jotain ihan muuta, mutta sain tämän tekemiseen yllättävän inspiraation, ja silloinhan pitää tehdä..

Kerrankin löysin kirpparilta jotain ompeluun liittyvää, nimittäin kaavat tähän takkiin :) Mitään vuosilukua en niistä löytänyt, mutta taitaa olla jostain 60 tai 70-luvun huitteilta.. Hauskan mallinen ja erikoiset nuo raglanhihat, kun olkapäälläkin on sauma (tai muotolaskos).

Kylpytakin sisäpuoli on joustofroteeta Lasten Metsolasta ja päälipuoli ohutta joustofroteeta Jättirätistä. Muuten takkia voisi käyttää toisinkin päin, mutta vetoketju on kuitenkin ihan yksipuolinen. Kalat tuli heti mieleen, kun sopii jotenkin kivasti värit tuohon vihreään. Ja onhan kalateema muutenkin ihan sopiva kun veden kanssa lutrataan..


Myssyjä! Huh, mikä homma näissä olikaan.. Koko viikonloppu menikin myssyjen parissa. (siis kaikki liikenevä aika kaikelta muulta puuhalta). Onhan tuossa silti kuusi leijonakuvaa ja yksi kettu.. Myssyt ovat kaikki tilauksesta ommeltuja.

Ketusta jätettiin tarrat pois, joten hännän on tarkoitus vain roikkua. Yksi leijonalakki on hieman eri väreillä. Sainkin kaivaa kaikki kangaslaatikot, ennen kuin löysin sopivan sävyistä ruskeaa harjaan ja häntään. On hieman tummempaa kuin muissa lakeissa, muttei kuitenkaan ihan tummanruskeaa. Kuvissa eroa ei edes huomaa, vaikka on selvästi kuitenkin tummempi.
Askartelin tälläisiä lappusia myös, kun olen kirjoitellut pesuohjeita ihan lapuille ja välillä lähetellyt sähköpostin kautta. Näistä tuli ihan Pro-fiilis vaikkei tuon kummoisempia olekkaan :D Ja tiedän että jotkut ovat tilanneet lahjaksi, niin on kiva että mukana on myös jotenkin siedettävät pesuohjeet. Vielä kivempia näistä saisi kun investoisi sellaiseen vähän paksumpaan ja laadukkaampaan tulostuspaperiin. Laput on siis kaksipuolisia, toisella puolen on nimi ja toisella nuo ohjeet.

25 kommenttia:

 1. Ihana kylpytakki, tosi kivan mallinen, oikea löytö tuo kaava! Enpä ole ikinä kaavoja kirpparilta löytänytkään ;)

  Myssyt ovat taas niin siistiä jälkeä, että voin vaan ihmetellä..

  Tuotelaput ovat vaan niin mielettömän hienoja, että johan noiden takia tekisi mieli jotain tilata. Todella tyylikkäitä ja tykkään tuosta siun "merkistä"...

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava kylpytakki ja nuo lakit. Katselen suu auki täällä tekemiäsi ihanuuksia ♥

  VastaaPoista
 3. Hieno kylpytakki!

  Kyllä noissa myssyissä onkin varmasti hommaa mutta lopputulos on kyllä aivan omaa luokkaansa! IHANIA!

  Kivat lappuset! Pitäisi minunkin tehdä/teettää.

  VastaaPoista
 4. Tuollaisessa kylpytakissa kelpaa löhöillä saunan/kylvyn jälkeen. Ja jälleen ihania myssyjä. Tykkään!

  VastaaPoista
 5. Ihanat myssykät taas! Ja tosi suloiset Miut lappusissa ;)

  VastaaPoista
 6. Upea saunatakki!!!

  Ja nuo hatut ovat kyllä ihastuttavia:)

  Hienoja lappuja olet myös värkännyt.

  VastaaPoista
 7. Vautsi mikä löytö ne kaavat, tosi kivan näköinen saunatakki! Mihin hintaan tekisit tuollaisen kettumyssyn...? Voisin olla kiinnostunut tilaamaan =)

  VastaaPoista
 8. Oi ku ihana kylpytakki ja kiva kasa myssyjä! Kivat lappuset myös.

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana kylpytakki ja nuo lakit on NIIN söpöisiä!
  Tuotelappuja pitäisi itsekin väsäillä juurikin lahjaksi meneviin vaatteisiin, niistäkin olet tehnyt tosi hienot!

  VastaaPoista
 10. Niin herkullinen kylpytakki!! Voihan vitsit.. kyllä passaa saunan jälkeen tepastella ja mehua lipitellä :) Ja nuo tuotelaput ovat ihania..itselläkin ollut mielessä jo jonnin aikaa, kun tosiaan käsin on tullut kirjoitettua tähän asti..nooh..jahka saan aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 11. Tosi ihana kylpytakki! Mulla on itselläni viisi lasta ja pitäisi alkaa tekemään takkeja osalle. En vain ole osannut päättää mistä materiaalista ja pitäisi löytää sellainen kaava jossa on huppu. Jossain vanhassa SK-lehdessä oli huputtoman takin kaava, minä vain en osaa soveltaa =)

  Tuotelaput on tosi kivat!

  VastaaPoista
 12. Aplikoinnit näyttää tosi hyviltä, kuten myös lappuset. On totta, että pesuohjeet täytyisi liittää mukaan niin ei kukaan sitten vahingossa pilaa hienoja vaatteia/asusteita. Otan siis vinkistä vaarin =)

  VastaaPoista
 13. Ihania juttuja! Noissa myssyissä on taatusti paljon hommaa, kun on noin pieniä yksityiskohtiakin...

  VastaaPoista
 14. Todella hienoja myssyjä! :) Tykkään tuosta leijonasta. :)

  VastaaPoista
 15. Aivan mahtava kylpytakki, hienot pipot ja tosi kivat nuo tuotelaput!! :)

  VastaaPoista
 16. Kiitos oikein paljon kaikille :)

  Kuulin että pesumerkkien käyttöönkin pitäisi olla lisenssi. Voi tätä maailmaa, täynnä typeriä rajoituksia. Pitää siis vielä muuttaa noita lappuja siltä osin, eli kirjoittaa vain sanallisesti ohjeet. Tiedoksi siis muillekkin, jos joku tuollaisia suunnittelee.

  Maarit: Myssyn pitäisi olla perillä viimeistään huomenna.

  PipetiPoo: Kettulakeista pyysin 25 €. Jos haluat että teen teillekkin, niin laita sähköpostia.

  VastaaPoista
 17. Hienolta näyttää kaikki! Siistit lappuset =)

  VastaaPoista
 18. Ihanat lappuset ja ihanat ompelukset! Minulla noi laput on vaan suunnitteluasteella edelleen ;)

  VastaaPoista
 19. Kiitos hienoista myssyistä!
  Kiva kun olit liittänyt mukaan pesuohjeet, kun menevät tosiaan lahjoiksi.

  VastaaPoista
 20. Ihanan raikas kylpytakki! Ja edellisen postauksen kevättakki kanssa aivan mahtava! Olet kyllä älyttömän taitava ompelija, ei voi muuta sanoa. :) *kateudesta vihreänä*

  VastaaPoista
 21. Ihana kylpytakki, mutta nuo myssyt on aivan mahtavia! Näissä kyllä tekemisen vaiva maksaa itsensä lopputuloksessa. aivan huippuja!

  VastaaPoista
 22. Miten sulta vois tilata tuollaisen kettulakin??

  VastaaPoista
 23. Anonyymi: Laittamalla sähköpostia vaikka :) Osoite löytyy tuolta ylhäältä vasemmalta. Tarvitsen kokotiedot ja hieman tietoa millainen tehdään. (esim. tehdäänkö tarrallinen vai saako häntä vain roikkua)

  VastaaPoista