sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Helteitä odotellessa..

Täällä taas :) Tässä on ollut suuria kysymyksiä mietintämyssyssä, (lähinnä asuntoasioita) ja en ole lainkaan pystynyt keskittymään ompeluksiin.. Tuli tehtyä reissukin toiselle puolen Suomea.. Viikon tauon jälkeen olikin rentouttavaa taas näperellä..

Jo pidempään on tehnyt mieli kokeilla Hannah-tyylistä tunikamekkoa trikoosta, ja vielä tuollaisella resorikaula-aukolla. Tässä se nyt olisi. Onnistui yli odotusten rypytetyn trikoon kanttaus :) Yhden mokan kyllä tein, kun onnistuin saamaan sauman etupuolelle.. Eipä se nyt kovin haittaa, kun omaan käyttöön jää.. Näitä pitää kyllä tehdä lisää.


Tämä on varmaan sellainen vaate, että meneekin tosi pitkään, ensin mekkona, sitten tunikana, ja vaikka paitanakin vielä.. Tosin taitaa valkoinen olla hieman arka väri.. Mekko on ommeltu jerseytrikoosta ja aplikointi velouria ja joustofroteeta. Kaavat on muokattu kahden eri mekon kaavoja apuna käyttäen.



Raglan t-paita kippurahäntäisellä kissalla. Trikoo on löytö kirpparilta, ja aplikointi velouria.




Kokeilin tehdä vielä huivilakinkin trikoosta. Taakse aplikoin kastelukannun ja eteen kukan. Muuten olisi ollutkin valkoisena melko tylsä.
Laitoin kiinnitykseksi solmimisnauhat, ja ihan hyvin toimii niinkin. Eikä solmua tarvitse edes availla..

23 kommenttia:

  1. ihana tunika ja hieno huivihattu. sekä kissan veikeä ilme on mieleeni.hyvähyvä :)

    VastaaPoista
  2. Ihania :) kertakaikkisen suloisia! Ja minä joka olen jo ihan kyllästynyt vaal.pun (4 tytön jälkeen) tykästyin kovasti tuohon kissapaitaan ja sen pirteään väritykseen.

    VastaaPoista
  3. Ihania oot saanu tasen aikaiseksi! ite en oo saanu vähään aikaan mitään...mutta jospa kesällä

    VastaaPoista
  4. Voi että miten kaunis ja raikas huivihattu! IHANA!

    VastaaPoista
  5. Oioioi mitä ihania!!! Siulla on kyllä tuo aplikointi niin hallussa :)

    VastaaPoista
  6. Ihania, ei täs muuta osaa kommentoida,
    sanattomaks vetää, on ne niin kauniita :)

    VastaaPoista
  7. Ihanuuksia kaikki! Ja pieni malli, suloinen :)

    VastaaPoista
  8. Ihana applikointi tuossa paidassa!!!! Mä olen kans hieman miettinyt trikoisena juuri tuollaista tunikaa...tuo on kyllä ihana!

    VastaaPoista
  9. Ihania olet taas tehnyt! ♥ Tuo valkoinen on kaunis. :)

    VastaaPoista
  10. Kaunis kiitos kaikille! On niin mukavaa kun viitsitte käydä täällä kommentoimassa :)

    VastaaPoista
  11. Upea tunika ja aivan ihana t-paita!
    Aplikoinnit ovat kyllä ihan huippu siistin näköisiä ja sopivat hienosti vaatteisiin!
    Miten saat aplikoinnin noin siististi trikooseen, niin ettei se vedä? Käytätkö irti revittävää tukikangasta (ja mistäköhän sitä saisi tilattua?)? Olisi kiva itsekin uskaltautua kokeilemaan aplikointia trikoolle :)

    VastaaPoista
  12. Onpa tosi suloinen ja hyvin onnistunut mekko! Hannahia olen tehnyt vain popliinista, mutta näköjään kannattaisi trikootakin kokeilla.

    Anna: Irtirevittävää tukikangasta voi tilata ainakin Ottobrelta (email: ottobre@ottobre.fi). Helpottaa huomattavasti trikoon aplikointia.

    VastaaPoista
  13. Kauniita vaatteita! Ihana mekko varsinkin ♥

    VastaaPoista
  14. Anna: Mulla on käytössä sellaista konekirjontaan tarkoitettua revittävää tukikangasta. Kangastukusta tilailin joskus, eikä ollut mitään kallista. Tuossa tunikassa tukikangas ei ollut puun kohdalla kuin toisessa reunassa, sydämet onnistui hyvin ilman, mutta tosi herkästi reunoista saa aaltoilevat. Tässä onnistui melko hyvin, ja silittämällä sai ihan siistiksi. Tukikankaaksi kelpaa muuten vaikka kertakäyttöinen pöytäliina. Toimii :D

    VastaaPoista
  15. Oi kun ihania kaikki!! Tunika on niin kaunis ja kisuihin ollaan täällä ihan hulluna. Ja ihan mieletön keksintö tuo huivilakki..

    VastaaPoista
  16. Oijoi miten ihania kaikki! Mulla ompeluaika ja vähän inspiskin hukassa...on pitänyt myllertää tuolla pihalla viime viikot =)

    VastaaPoista
  17. Aivan ihania juttuja täällä! Tulen uudelleen, ajan kanssa ihastelemaan. Palataan!

    VastaaPoista
  18. Ovatpa ihania :)! Tuo tunika erityisesti on kyllä aivan mainio! Ja applikointien tarkkuutta voi vain ihastella. Ovat ne hurjan hienoja...

    VastaaPoista
  19. Olipas kauniita vaatteita! Varsinkin nuo aplikoinnit. Wau :)

    VastaaPoista