keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Kesäisempiä lakkeja

Minusta huivit on ihania, ainakin pienillä tytöillä. Kuitenkin huono puoli on, ettei oikein suojaa auringolta silmiä eikä kasvoja. Siksipä ajattelin kokeilla huivia aurinkolipalla. Tämä on vähän tälläinen kokeiluversio. Kankaan löysin kirpparilta jonkun ompeleman hameen muodossa.
Lakissa on siis lippa, reunanauha ja huivi sekä takana nauhan sisällä kuminauhaa. Ompelin tuon nauhan niin että saumat jäi molemmin puolin sinne sisään. Kun mitään erillistä vuorta ei ole. Nyt kun katselin ottamiani kuvia tuli lakista mieleen sellainen "nunnahattu" :D Mallissa vain on jotain samaa :D

Seuraavaan laitan taakse pelkät solmimisnauhat, oli aika vaikea saada oikean kokoista ja muutenkin hankala tehdä. Lippa voisi olla ihan vähän kapeampi, mutta muuten olen tuohon ihan tyytyväinen.


Tilaustyönä karkkipipo. Tosin onhan siinä jäätelöäkin.. Tämä olikin vaikea, kun en mistään löytänyt oikeanlaista yksiväristä vaaleanpunaista trikoota. Jouduin hiukan soveltamaan, siksi kuvakin on tuollaisessa ympyrässä. Tähtikuvio kun on niin hallitseva.. Toiveena oli vaaleanpunaisen ja ruskean yhdistelmä. Yksiväriselle olisi ollut monta ideaa, mitkä tuohon ei taas oikein sopinut. Jäätelöön otin mallia uusimman Suuri Käsityölehden huopajäätelöistä, kun sopii väritkin ja oli hauskan mallinen.

Sain nuo omat tuotelappusetkin nyt hieman tukevammalle paperille. Muutenkin sitä hieman muokkasin. Ohjeet löytyy nyt sisäpuolelta, yksi puoli jää valkoiseksi. Ajattelin jos vaikka paketti sattuisi kastumaan, ei mustepinta ole kosketuksissa vaatteeseen.

Ihan tavallinen hellehattu.. Taitaa kaava olla alkujaan jokin Ottobren hattukaava. Kangas on joskus jostain ostettu.



Takista jäi pieniä tilkkuja, niistä sain vielä yhden lippiksen tehtyä. Malli on oma kyhäelmä. Piti tulla pojalle, mutta olisi saanut olla suurempi. Mahtuu, mutta olisi ollut kivempi hieman suurempana. Lippakin olisi saanut olla lyhempi ja tukikangas tukevampaa.. Noh, seuraavaan sitten..


Tälläisen näin yhdellä tytöllä, ja pakko oli kokeilla sellainenkin.. Tämän yksinkertaisempaa kesälakkia saa hakea. Malli on suorakaide josta toinen pää kavennettu. Reunat on vain käännetty molemmista päistä.. Helppoa, eikä hassumpi lainkaan :)

Kangas on ohutta trikoota, muistaakseni Jättirätistä joskus viimekesänä hankittu.

19 kommenttia:

  1. Kivoja kesähattuja!
    Jätskihattu on ihan herkku ja tykkään tuosta vihreästä pallohatusta, kesäisen raikas. :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kivoja kesäpäähineitä!
    Tuo ensimmäinen huivi on kyllä loistava keksintö lipan kanssa. Suojaa todella kivasti silmiä.
    Pidän myös kovasti lippiksestä ja sen mallista.
    Tuo viimeinen mansikkatrikoopäähine oli myös todella kiva! Meidän pojallahan on myös vastaava Buff:in putkilohuivi, jota rakastaa pitää päässään etenkin jalkapalloharjoituksista, kun tuuli ei tempaa sitä mukaansa, samoinkuin lippistä...en ollut ajatellutkaan, että sellaisenkin visi kyhätä itse ;)

    VastaaPoista
  3. Ihania hattuja. Eilen juuri kattelin kankaita ja kaavoja sillä silmäl että jos hellehattuja, nämä antokin kivoja ideoita ja innostusta tarttua toimeen :)

    VastaaPoista
  4. Tosi kivoja hattuja! Hieno aplikaatio tähtihatussa, teitkö aplikaation ensin ja sitten vasta aplikoit sen tuohon hattuun? Miulla on kanssa nyt vihdoin ostettu tukikankaita lippoja varten, vielä kun löytyisi malttia ommella :-D No, enshätään ostin ihan Lindex/KappAhl -sektorilta muutamat, josko tässä kuitenkin vielä itekin joutais tehä :)

    VastaaPoista
  5. Onpas ihania hattuja! Tuo jätskihattu on ihan huippu :)

    VastaaPoista
  6. hei. koklaa ottaa mallia 70-luvun hellehatusta siihen huiviversioon. kaavaan löytyy linkki mun blogista. mietin että jos esim kaavassa keskimmäistä suikaletta pidentää ja tekee huivin huipun muotoon eikä laita kiinnitysnarua siitä niin vois toimiakin.sekä näyttää söpöltä tyttömäiseltä huivilta.ja jos korvaa kiinnitysnarun vaikka kumpparilla joka vaan kiristää koko virityksen taakse. olipas hankalasti selitetty :D

    VastaaPoista
  7. Ihania hattuja! Etenkin tuo huivihattu ja karkki!

    VastaaPoista
  8. Hienoja hattuja ja hyviä ideoita. Karkkipipo aivan syötävän suloinen! Kurkistapas blogiini, siellä on terveisiä sinullekin.. :)

    VastaaPoista
  9. Onpas hauskoja lakki-ideoita! Mahtaakohan olla helteet ohi ennen kuin itse ehtii.. :)

    VastaaPoista
  10. Meillä on tuollainen mansikkahuivin tyylinen putkilopipohuivi :) Ostettiin pari niitä Prismasta nimeltään Buff mut ois yksinkertainen itsekin tehdä. Meillä käytetään kaulurina, kypärämyssynä, pipona... Noi meidän ei ole kavennettu toisesta päästä eli ovat vaan sellaisia tuubeja :)

    VastaaPoista
  11. Veikeitä kesäpäähineitä :)! Ihania!

    VastaaPoista
  12. Voi miten ihania hattuja täällä taas!
    Tuo karkki/jätski hattu on ihan herkku :P <3

    Aurinkoista viikkoa :)

    VastaaPoista
  13. Kiitos kaikille :)

    Mirka: Silitin kaikki ensin kiinni ja kerralla aplikoin.

    Unikuu: Juuri tuosta lakista sainkin inspiraation :) ja mietin ensin tehdä takaosaa samanlaiseksi. Päädyin nyt kuitenkin tähän pelkkään huiviin, kun on avonaisempi takaa (viileämpi). Tuonhan voisi toteuttaa niin, että tavallaan olisi sisälakkina ja huivi ommeltu siihen päälle esim. nauhan alle, niin että jää lippa. Olisi varmaan nopeampi toteuttaakkin. Ihan voisi toimia, jos tekisi ohuesta kankaasta..

    Nukkununnu: Kiitos oikein paljon :)

    VastaaPoista
  14. Ihania lakkeja! Hurjalla tahdilla sulta ompeluksia syntyy.

    VastaaPoista
  15. Tosi hienoja vaatteita taas !
    Nyt taitaa yks jos toinenkin hurautella vilpoisempia hattuja.

    VastaaPoista
  16. Kivoja hattuja! Tosi hauska tuo ensimmäinen!

    VastaaPoista
  17. HEEEE, tuo viimeinen mansikka päähine on hauska, ekaksi katoin että siinähän on meidän Lotta TAAS legginsitä päässään ;DDDDDDDDDD

    VastaaPoista
  18. Ihastuin tuohon huivihattuun joka oli ekana. Paljon kivemman näköinen tuollaisella lierillä kuin ne normilippahuivit!

    VastaaPoista