maanantai 10. toukokuuta 2010

Kissa, heppa ja norsu

Tilauksesta ommellut haalarit koossa 92 cm. Samanlaisethan tein joskus eri väreillä ja hieman pienemmässä koossa. Haalarit on velouria ja kanttaukset trikoota, olkaimilla Kam-nepit säätövaralla. Näissä ompeluksissa kestikin tavallista kauemmin, kun piti kaavat piirtää myös. Toivottavasti tuli sopivia.. Hiukan saa aina jännittää millaiset ovat päällä..

(Nyt tulee pelkkää valitusta) Koneiden kanssa meinasi mennä hermot.. Jossain vaiheessa ajattelin lähettää peitetikkikoneen maata kiertävälle radalle.. Kanttauksessa tikki oli ihan priimaa, mutta muuten meni aivan metsään, harjoituksen puute kai, kun ei meinannut pysyä ihan reunassa millään.. Sitten kun piti ommella helmaa ym, jokaikisessä saumassa kone tekee hyppytikkiä.. Saumuri joka on aina tehnyt hyvää jälkeä, päätti myös alkaa hyppimään.. Kaiken huipuksi neppipihdit hajosi käsiin, siinä vaiheessa tuli jo mieleen, eikö sitten niin mikään voisi onnistua.. Muutama neppi meni ketuiksi, mutta sain ne kuitenkin toimimaan, kun kaivoin vanhan ruuvipenkin taas esiin..Vain yhden nepin jouduin irrottamaan. Onneksi sentään ompelukone vielä toimii moitteettomasti.. Joten nämä ompelut oli oikea työvoitto, että tuli ehjinä valmiiksi asti :)


Kissakuvaa jouduin muuttamaan vähän värityksen takia. Oikeastaan tuli parempikin kuin alkuperäinen. Mukava oli huomata, että kuvista on tullut harjoittelun myötä siistimpiä muutenkin. Oli hyvä vertailla aiemmin tekemiin, kun niistä malliakin otin :)


Pollepaita kokoa 116 cm. Tämä on samanlainen kuin aiemmin omalle tytölle tehty, kaava vain on eri. Toiveena oli hoikalle tytölle sopiva, mielummin kapean mallinen. Ainakin paita oli sopiva omalle pojalle. Poikaparka joutuukin aina kun mahdollista, sovittelemaan milloin mitäkin :D

Tämä pipo on edellisen takin kaveriksi. Pipo on jerseytrikoota ja kuva velouria. Norsu ja lintu on siis samanlaiset kuin takkikankaassa. Toiveena oli mahdollisimman yksinkertainen, onhan takki kuitenkin aika kirjava.

17 kommenttia:

 1. Voi kun on hienoja aplikointeja taas :)

  VastaaPoista
 2. :) Sulla on kyllä tuo aplikointi hallussa, kateellisena katselen! Pitää varmaan harjoitella vaan enempi!

  Ihania vaatteita :)

  VastaaPoista
 3. Ihania, toi kissa on niin söpö ja hepas tosi kiva toi idea :D.

  VastaaPoista
 4. Hienoja tuli ja kissa on erityisen kaunis! Jaan konetuskasi, se on nii-iin turhauttavaa. Tässä kai tämä aplikointien koukutus on, että aina jää jotain pientä parannettavaa, uusia ideoita ja oikeasti näkee oman edistymisensä :)

  VastaaPoista
 5. Tosi nättejä! Ei ainakaan lopputuloksesta näyt koneiden temppuilut, mun on pitänytkin kokeilla tuota sinun tyyliä tehdä noi "meandi" tyylin haalariolkaimet. Ne mutkat on niiiiin vaikeita!

  VastaaPoista
 6. Voi, sä olet niin taitava noiden aplikaatoiden kanssa! Tuon kissan ilmekin on mainio! Onnea ja hermoja koneiden kanssa!

  VastaaPoista
 7. Voi kun hurmaavat kissahaalarit!!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille :)

  Riikka: Kannattaa kokeilla, on nopea tehdä (tai sitten ei, jos tappelee koneiden kanssa :D ) Ja ihana, kun sivulle kanttaukseen ei tule saumaa lainkaan.

  VastaaPoista
 9. Aivan mielettömän ihania aplikaatioita olet tehnyt! Aihe joka kiinnostaisi itseäkin ja olisi ihana oppia aplikoimaan!

  Ihanaa kesän odotusta sinne teille

  -Anne-

  VastaaPoista
 10. Ihania olet taas tehnyt! Mitäs veloitat housuista ja heppapaidasta,olisin kiinnostunut.

  -vakilukija-

  VastaaPoista
 11. Hienoja! Nuo hevosen jalat ovat myös mainiot :)

  VastaaPoista
 12. Ihania juttuja taas kerran! Toi kissa on super hieno...

  VastaaPoista
 13. Kiitos, kiitos

  Vakilukija: Pitkähihainen paita oli 23,- ja haalarit 28,- aplikaatiokuvan hinta vielä erikseen, ihan kuvasta riippuen. Kuvia olen hinnoitellut vähän sen mukaan, miten työläs tehdä = kuinka paljon yksityiskohtia, ja vähän koostakin riippuen. Alkaen 5,- Kissakuvan hinta oli 12,- raidoissa on aika paljon pientä tilkkua :)

  VastaaPoista
 14. Hienoja vaatteita!
  Ei päälle päin huomaa, että olet joutunut ommellessa tuskailemaan!

  VastaaPoista
 15. Täällä hyvin onnellinen kissahaalarin omistaja :) On vielä paljon kauniimpi luonnossa neidin päällä. Isot kiitokset taitavalle ompelijalle :)

  VastaaPoista
 16. Tosi kiva kuulla, että haalarit ovat mieluisat :)

  VastaaPoista
 17. Ihan mahtavasti osaat aplikoida. Ja muutenki ihania nää sun tekemät vaatteet. Itsekin tekisi mieli joskus kokeilla aplikointia, mutta ei taida taidot riittää. :D

  VastaaPoista