maanantai 26. heinäkuuta 2010

Mekko, takki ja paita

Meillä ei ole ollut aiemmin mitään maatuska-aiheista, joten ajattelin tehdä mekon / tunikan. Tämä olikin työn alla kauan, tai ainakin se tuntui siltä.. Ensin piti tulla trikoinen ja aivan toisenlainen oli alkujaan suunnitelmissa. En nyt vain oikein lopputuloksesta tiedä, on ehkä hieman liiankin kirjava minun makuuni.. Vai johtuukohan väreistä, ei ole jotenkin lainkaan meidän tyylinen mekko.. Katsotaan tuleeko käytettyä. Ainakin se on aika pirteä..



Kankaat ovat puuvillaa, maatuskakangas ja aplikoinnin sametti (maatuskan huivi) tilailtu Huvikankaalta. Muut kankaat aplikaatiossa ovat velouria ja nauhat jotain askarteluun tarkoitettua. Vihreä kangas on samaa kuin tuossa seuraavan takin vuoressa.



Maatuska on samalla pieni taskukin. Vetoketju olisi saanut olla hieman pidempi, tykkään pullukoista maatuskoista :D Nuo pyöreät "kukat" olen leikannut maatuskakankaasta, ja ne on ommeltu vain tiheällä suoralla ompeleella kiinni.


Tämä takki on aivan samanlainen kuin keväällä ompelemani viidakkotakki. Vuorikangas vain on erivärinen. Tämä siis meni edellisen takin tilalle. Toisen takin vuorikankaasta lähti väriä, ja se haalistui muutamassa pesussa aika kulahtaneeksi. Joten lupauduin ompelemaan kokonaan uuden takin.

Ihan kiva tästä tuli vihreänäkin. Vihreä vuorikangas on tilaajan löytö Kangastukusta. Kanttaukset on samasta kankaasta. Nyt pääsinkin kokeilemaan uutta vinonauhan kääntäjää. (Mikäköhän sen virallinen nimi on?) Siis sellainen joka kääntää nauhan oikeaan asentoon, ja sitten vain silitetään. Kylläpä olikin helppoa ja tasalaatuisempaa nauhaakin sai aikaiseksi :)
Päälikangas on PeeKaalta. (Aivan ihanaa palvelua ja todella nopea toimitus)


Pieni yksityiskohta on lintu ripustuslenkissä. Pitihän se laittaa kun edellisessäkin oli..



Pojalle paita Murun rokkikissa neuloksesta. Tämä on ollut puolivalmiina niin kauan, etten enää edes muista millä kaavalla leikkelin. Joskus ei millään viitsi vaihtaa lankoja koneisiin, nyt kun oli mustaa lankaa, niin sain vihdoin ommeltua tämänkin. Pitäisi ehtiä vielä muutama peruspaita ompelemaan pojalle syksyksi. Tosi moni paita kun on jäänyt pieneksi, ja jotain uutta olisi tilalle saatava..

Ompeluaikaa ei vain niin kovasti nyt löydy, kun päiväuniaika ja yö on varattu remontin tekemiseen. Viikon päästä täällä alkaa lattioiden purkutyöt, joten joudutaan ehkä asumaan muualla jonkin aikaa. Yläkerran rakentelu edistyy hiljaksiin. Eristäminen siis jatkuu.. On muuten melkoista palapeliä levyjen sahaaminen, täytyy sanoa että joku avaruudellinen hahmotuskyky on joutunut koetukselle :D Joka palan saa erikseen askarrella, ja niitä kattokulmia tuntuu riittävän! Jos ei olisi niin pölyistä ja kuumaa (helteet) puuhaa, niin voisi olla ihan mukavaakin..

34 kommenttia:

  1. Minusta tuo maatuskamekko on aivan ihana!! ja tietysti kaikki nämä muutkin tekemäsi :)

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä PaaPiin kanssa. Maatuska-mekko on ihan huippu! Tykkään TOSI paljon!

    VastaaPoista
  3. Ihania taas! Minäkin oon myöhäisherännäinen noiden maatuskoiden kanssa, vasta tänä kesänä niihin hurahdin.

    Voi harmi tuota takin uusimista. Tai siis hieno tuli, mutta on nii-iin turhauttavaa tehdä työtä uudestaan huonon kankaan takia. Olisi sitten edes omasta mokasta kiinni, niin ei voisi kuin ottaa opiksi :D

    Tsempit remonttiin!

    VastaaPoista
  4. Ihana tunika, tykkään tuosta vihreä-pinkki -väriyhdistelmästä tosi paljon.

    VastaaPoista
  5. Aivan ihania ompeluksia!

    Sen kääntäjän oikea nimi on nauhankääntäjä, jotku sanoo pallistaja. Varsin kätevä vehje :) Jos muuten ei ole kovin kaarevia kohtia, ei nauhan välttämättä tarvitse edes olla vinoon leikattu, suora menee yhtälailla.

    VastaaPoista
  6. Onpa ihanan pirteä maatuskamekko! Osaisinpa ite tehdä tytölle samanlaisen :)

    VastaaPoista
  7. Maatuskamekko on erityisen ihana! Hauskasti taskuun voi piilottaa vaikkapa pienen maatuskanuken :)

    VastaaPoista
  8. Mahtavia! Voi että sä olet taitava! ♥

    VastaaPoista
  9. Maatuskamekko on hieno ja eikä mielestäni mitenkään liian kirjava :) Minä juuri aamupäivällä kävin ostamassa samaisen kääntäjän omaan ompelukoneeseen. Olen odottanut sitä maaliskuusta lähtien ja nyt se sitten vihdoinkin saapui. Toivottavasti hommat alkaa luistaa nopeammin.

    VastaaPoista
  10. Aivan ihana maatuskamekko! Vetoketju on siinä kiva yksityiskohta! WAU!

    VastaaPoista
  11. Tosi kiva maatuskamekko!Ja muutkin!

    VastaaPoista
  12. Tosi ihana maatuskamekko, väritkin sopii mun mielestä hyvin yhteen! Kiva idea se vetskaritasku!

    VastaaPoista
  13. Ihania ompeluksia taas kerran! Ihana idea toi tasku :).
    Nauhankääntäjä täälläkin haaveissa, viel en oo saanu aikaiseksi hankittua.. Pitänee etsiä nettikauppa mist niit saa, ku ei tuol oulun liikkees (ompelutalo) muka koskaan ehdi käymään...

    VastaaPoista
  14. Maatuskamekon värit ovat kovasti mun mieleen. Ei siis yhtään liian räikeä! :)

    VastaaPoista
  15. Olipas ihania juttuja! Mä tykkään tuosta maatuska-mekosta ihan satasella just värien takia!!

    VastaaPoista
  16. Ihan mieletön tuo maatuskamekko!!

    VastaaPoista
  17. Ei ole liian räikeä tuo maatuskamekko vaan todella ihanan pirteä! Ja takki on aivan ihana, huolisin meidän pojalle milloin tahansa! Oot ollutkin ahkera, nyt tuntuu ettei itse saa mitään järkevää aikaiseksi, vain pikkupussukoita ;)

    Ihania kaikki :)

    VastaaPoista
  18. Kiitos oikein kovasti kommenteistanne :) Mukava kuulla, että maatuskamekosta joku pitää, kun itse jo ajattelin että kehtaako moista käyttääkkään :D

    Siitä "nauhankääntäjästä" vielä selvennöstä, eli se minun on sellainen jonka avulla voi tehdä nauhaa silittämällä. Siis sitä ei saa ompelukoneeseen, sellainen olisikin kätevä, olen nähnyt vain kuvissa, mutten tiedä olisiko saatavilla tuohon omaan koneeseeni.

    VastaaPoista
  19. Ihania ompeluksia taas kaikki! Maatuskamekon värit ovat oikein makoisat, ihan leukaperissä tuntuu ;). Toivottavasti tulee käytettyä. Takissa myöskin huiman ihanat värit :). Voimia remontointiin!

    VastaaPoista
  20. Tosi nättejä vaatteita kyllä teet! Tuo takki varsinkin mun mieleen! :)

    VastaaPoista
  21. aivan ihastuttava maatuska-mekko ja muutkin vaatteet todella onnistuneita:)

    VastaaPoista
  22. Just värien reippaus tuo mekkoon vähän särmää, todellakin ihana. Päässä säkenöi jo oma maatuskakuume.

    VastaaPoista
  23. Oo mikä ihanainen mekko! Aivan ihanan herkulliset värit! Ja upeita myös muutkin vaattet!

    VastaaPoista
  24. Muhun toi maatuskamekko osuu kyllä ihan kympillä,aivan ihana!

    VastaaPoista
  25. Hieno maatuska. Miten olet onnistunut välttelemään niitä näin pitkään? Minä hurahdin ihan kertaheitolla. Tuota Zoology-kangasta olen myös mielinyt tilata.

    -Paula

    VastaaPoista
  26. Ihana mekko ja muutenkin ihanan värikkäitä vaatteita. Maatuskat on ihania!

    VastaaPoista
  27. Aivan loistava tuo maatuskamekko! Todella hienosti tehty, ihana idea ja muutenkin lapsilla saa olla iloisia värejä vaatteissaan. Tykkään! :)

    VastaaPoista
  28. Tuo takki oli aivan ihana! Haluaisin osta sellaisen mikäli teet niit myyntiin.. :)

    VastaaPoista
  29. josefii85: Ihan nyt heti en ehdi tehdä tilaustöitä remontin takia, mutta jos haluat takin, niin voit laittaa s.postia, saattaa löytyä jokin hetki jolloin ehdin ompelemaankin :)

    VastaaPoista
  30. oletpa taas ahkeroinut -tosi kauniita vaatteita, erityisesti mie ihastuin tuohon maatuskamekkoon. Se on niin pirteä ja tosi kivanmallinen :)

    VastaaPoista
  31. Tuo maatuska on aivan mielettömän ihana!

    VastaaPoista
  32. Musta toi maatuska mekko on mahtava ja värit sopivat niin hyvin yhteen, ettei haittaa lainkaan, vaikka niitä on useampia. Myös norsutakki miellyttää mua kovasti.

    VastaaPoista
  33. Aivan ihana maatuskamekko! Todella kekseliäs tuo vetoketju! :) Oot todella taitava aplikoinnissa! :) Oli pakko selailla taaksepäin näitä vanhempia postauksia, täällä oli niin kivoja juttuja! Jään ehdottomasti lukijaksi! Minulla on ihan kauhea ompeluhimo tällä hetkellä ja se näkyy pian blogissanikin.. Saa tulla kurkkaamaan osoitteeseen http://suppiksen.blogspot.fi :)

    VastaaPoista