perjantai 16. heinäkuuta 2010

Neiti Pupunen


Pitäähän sitä olla hieman rimpsuhelmaakin kesän kunniaksi :) Tein ensin vain hameen, kun jotenkin ovat niin helppoja ja mukavia näin kesähelteillä, eikä meillä ole kovin montaa hametta. Mekkoja sitten löytyykin enemmän.. Ajattelin ommella vielä hameeseen sopivan t-paidan. Kuvaksi halusin jonkin, johon voisi hieman pilkullista kangastakin yhdistää. Piti tulla pupuneiti, mutta taitaa enemmän näyttää avaruuspupulta :D



Hameenhelman rypytin ihan perinteisesti ompelemalla rypytyslangat, että sain tarpeeksi rypytystä. Ruskean kankaan pilkut ovat vaaleanpunaisia, vaikkei ehkä kuvasta erotu. Resoriksi laitoin vaaleanpunaista, kun ei muuta sopivan sävyistä oikein löytynyt omista varastoista. Helmat on huoliteltu saumurin rullapäärmeellä.

T-paidan kaava on Ottobren Rille raglanpaita ja hameeseen ei sen kummempia kaavoja tarvittukaan. Kankaat on molemmissa jerseytrikoota ja ruskea ihan tavallista ohutta puuvillatrikoota.


Pupulle piti ommella sininen tasku, kun alkoi jo näyttää hieman liian äklö-pinkki- vaaleanpunaiselta koko setti.. Aplikointi on velouria, trikoota ja tasku puuvillakangasta.

En tiedä kiinnostaako ketään nämä remonttihöpinät, mutta kirjoittelen nyt kuitenkin :D Näillä hellekeleillä yläkerrassa en kovin paljoa ole aikaiseksi saanut, vaikka siellä aina iltaisin (siis öisin) jotain olen koittanut saada tehdyksi. Toisen huoneen seinärunko on valmis ja ensimmäinen kerros eristettä osittain paikoillaan. Sähkötyöt etenee sitä mukaa kun eristyskin. Aika hurjasti vielä tekemistä riittää ihan eristämisessäkin, kun toisesta huoneesta tulee vielä aika paljon tätä ensimmäistä suurempi.

Savupiippu saatiin kuntoon (ja maksoi mansikoita), taitaa remonttibudjetti ylittyä heti alkumetreillä, vaikka pari tonnia varasinkin "yllätyksiin" (joita sitten tosiaan siunaantui). Vakuutuspäätöstä odotellaan edelleen!? Kuivuuhan se vesi itsestäänkin kun tarpeeksi kauan odotellaan.. Tosin taitaa homehtua ennen sitä. Mur, voi sitten kiukuttaa kun edes puhelimella sinne ei saa yhteyttä ilman tunnin jonotusta..




21 kommenttia:

  1. Oi oi, tää on kyl ylisöpö setti. Ihana toi hame ja toi pupu on kyl yliveto :)

    VastaaPoista
  2. Ihan mahtava setti!! Toi hame näyttää tosi kivalta!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana pupunen!

    Voimia teille helteiseen remonttiin.

    VastaaPoista
  4. Söötit vaatteet nätillä mallilla :)

    VastaaPoista
  5. Wautsi! Ihanaakin ihanat wermeet! Jaksamista tälläsellä helteellä remppaan!

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikille ihanista ja kannustavista kommenteista!! :)

    VastaaPoista
  7. Voi miten suloinen setti!

    -Katja-

    VastaaPoista
  8. Ihana pupupuku! Miten ihmeessä sinä ehdit sekä remontoida että ommella?? Kun meillä tehtiin remonttia, en ehtinyt mitään muuta ajatellakaan! Tai no, tehdäänhän meillä edelleenkin remonttia, sillä rintamalla ei vaan ole tapahtunut mitään moneen kuukauteen.. :)

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana setti! Vaaleanpunaisen ja ruskean yhdistelmä toimii aina. :)

    VastaaPoista
  10. tasku lisää kivasti pupulle persoonaa, hameen haluaisin itsellenikin, hienot on siis;)

    VastaaPoista
  11. Oi miten suloinen pupu-setti <3
    Ihana tuo pupupaita ja rimpsuhame on kyllä aivan ihana pilkkuineen!

    Paljon tsemppiä ja voimia remonttiin!

    VastaaPoista
  12. aivan ihana pupu. <3 niin siististi tehty ja suloinen.

    VastaaPoista
  13. Ihana ihana ihana! Tosi söpö setti :)

    VastaaPoista
  14. Hieno setti! Siistiä työtä teet, ja pupu on tosi onnistunut. :)

    VastaaPoista