sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Tähtiteemalla eskarivaatetta


Sainpa vihdoin tännekkin jotain uutta :) Esikoinen aloitti eskarin ja sinne piti saada rentoja sisähousuja. Ensin meinasin ostaa, mutta ajattelin että ihan hullua, kun sopivia kankaita on laatikkokaupalla.. Muutenkin on ollut monenlaista ostamista, kun pitää miettiä välikausivaatetta, sadevaatteita, saappaita, talvipukuja.. (Aikaavievää puuhaa sekin)

Sain niin sinnikkään flunssan, että oli pakko hiljentää tahtia ja jättää rakennushommat hetkeksi. Nyt sitten on ollut pari päivää aikaa ommella, vaikkei se kuumeessa niin hauskaa olekkaan.

Kaikki housut on ommeltu samalla kaavalla, jonka jouduin piirtämään, kun ei mistään äkkiä sopivaa kaavaa tullut vastaan. Pipon leikkasin jämäpalasta, ja siinä on vuorena turkoosi trikoo. Malli on sellainen hiukan "lörppäpipo"..

Housujen velourit on suurimmaksi osaksi Kangastukun laatua. Paidan sienitrikoot on Iikku-Kiikusta. Tosin sienitrikoo oli kyllä pettymys, kuvio oli pahimmillaan lähes 10 cm vinossa langansuuntaan nähden. Onneksi ostin kangasta 10 cm ylimääräistä, että siitä sentään paita tuli. Jotenkin olisi tullut aika hölmö, jos sienirivit olisi aivan vinossa.. Toivottavasti nyt ei pesuissa mene ihan kieroksi. Kuosi on kuitenkin ihana ja kivat värit.







Jotain muutakin kuin tähtiä.. Nämä housut on nimikoitu hieman eritavalla :D




Lime velour on jotain vanhaa, joka ei lopu millään, vaikka aina tilaisuuden tullen koitan sitä tuhota.. Taskujen reunoissa käytin ihan vinokanttia, näköjään onnistui ihan ok. Kivempi silti tulee joustavalla kanttauksella. Sopivan värinen trikoo on vasta tilauksessa, ja resorilla tulee niin paksua, joten kokeilin näin..

Turkoosi tähtitrikoo neliöpipossa on Ikasyriltä. Pipo on ihan yksinkertaista trikoota, joten ihan sopiva näille keleille.

Vielä tähtihousut ruskea-turkoosina.. Nyt on kyllä tähtipöksyjä riittämiin. No, tähdet on kyllä kivoja, ja sopii moneen paikkaan.. Värejä koitin valita niin, että sopisi hyvin nyt käytössä olevien paitojen kanssa.


Vielä tytöllekkin sienipaita. Kaava on muokattu jostain Ottobren raglanpaitakaavasta.

Uusia lukijoitakin on tänne löytänyt, vaikka harvoin ehdinkään nyt päivitellä tänne mitään. Tervetuloa!! :)

Niin ja KIITOS kaikille aivan mielettömästä määrästä kommentteja tuohon edelliseen postaukseen!! Niitä on aina yhtä mukava lukea, ja eipä tässä blogin pitämisessä olisi paljon hauskuutta, jos ihan yksikseen täällä saisi olla...

Olin myös saanut ihanan tunnustuksen Minnalta, Nimeldalta, Marjuskalta, Jasmiinalta, ja KA:lta. Kiitos kovasti teille!!


Sitten se vaikeampi osuus.. Eli piti kertoa 7 asiaa jota muut ei vielä tiedä.. Hmm. No, vastailin näihin jo joskus aiemmin, mutta menköön..

1. Oikea nimeni on Annika, blogia perustaessa Annikoita oli monta, joten valitsin siksi Ansku.

2. Minulla on ihan pakko olla aina vähintään yksi projekti kesken tai tylsistyn. Tai ainakin jotain uutta on suunniteltava.

3. Olen lukenut joskus sähköasentajaksi, ja tästä koulutuksesta on ollut uskomattoman paljon hyötyä sekä kotona että työssä ja ennenkaikkea osaan vastata 6-vuotiaan pojanviikarin kinkkisiin kysymyksiin :D

4. Opiskelin myös muotoilijaksi (puu / metalli-linjalla), tosin en ole vielä rohjennut hakea alaa vastaavaa työtä..

5. Inhosin nuorena tekstiilikäsitöitä (siis koulussa) ja minulla olikin valinnaisena puukäsityöt. Itkua tuhersin kun jouduin ala-asteella virkkaamaan.. Ompeluhommissa jouduin purkamaan niin useasti, että kankaasta ei jäänyt juuri mitään esiteltävää.. Villasukat ei koskaan tulleet valmiiksi..

6. Olen aiemmin ollut kamalan pessimistinen, olen tehnyt kovasti töitä positiivisen ajattelun eteen :)

7. Rakenteluhommista olen pitänyt aina, lapsena (alle kouluikäisenä) tein leikkimökkiin sängyn ja pöydän. Vieläkin ihmetyttää, että sänky pysyi kasassa :D Isä ei oikein tykännyt kun sai etsiä työkalujaan pitkin metsää. Mutta ah sitä "vapaata" kasvatusta, kuka nykyään antaa alle kouluikäisen sahailla itsekseen? Tai ehkä se oli silloinkin kiellettyä, olin vain aika omatoiminen..

Tunnustus taitaa olla kiertänyt jo vähän kaikkialla, joten jätän sen nyt laittamatta eteenpäin. Saa ottaa mukaansa ken haluaa :)

11 kommenttia:

  1. Kivoja eskarivaatteita :) Ja vallattoman hauska idea tuo norsuhousujen nimikointi!

    VastaaPoista
  2. Jopas olet olltu ahkera :)
    Ihania vaatteita, varsinkin tuo norsu taiteilemas nimeä, ihana!

    VastaaPoista
  3. Heh, meillä kuulostaa olleen aika samanlainen lapsuus, ja vapaus vasaroida. Mikäs sen ihanampaa! Joskus jopa harkitsin hetken rakentajapuolen koulutusta, mutta rakennuspölyallergian vuoksi se jäi harkinta-asteelle. =)

    Ihania vaatteita, kyllä kelpaisi mullekin tai siis mun pojalle jos olisi meidän nuo kuteet.

    VastaaPoista
  4. Tosi mainio tuo nimikointi-idea! :)

    VastaaPoista
  5. Oli todella hienoja vaatteita :) Voi kun mäkin joskus oppisin tuon aplikoinnin..Kyllä noilla kelpaa eskarissa kulkea.

    VastaaPoista
  6. Minäkin tulin ihastelemaan nimikointi-ideaa! Ihana ja niin hienosti eskarilaisen vaatteeseen sopiva! Huippu!

    VastaaPoista
  7. Voi miten ihana idea ja nätisti myös toteutettu tuo norsu-nimikointi! Vau!

    VastaaPoista
  8. Kivoja vaatteita olet taas kerran tehnyt.
    Meilläkin sai lapsena aikalailla vapaasti harjoitella työkalujen käyttöä. Tai ainakaan kukaan ei ehtinyt kokoajan vahtimaan! Veistoharjoitusten seurauksena käsissä on vieläkin nähtävissä vanhoja arpia. Ite oon sen verran lällymamma, että puukot otetaan esiin vain aikuisten valvovan silmän alla.

    VastaaPoista
  9. Kiitos kaikille :)

    Tiina: Taitaa olla mukavampaa puuhaa rakentelu ihan harrastuksena kuin työnä. Olisi varmaan aika raskasta fyysisesti.

    Anne T: Aplikointi on ihan tosi helppoa, kun vain käyttää tukikankaita.

    Kokox: Sama juttu :D Vieläkin peukalossa näkyy kuusivuotiaana tapahtunut kalapuukko-kokeilu.. Ei meilläkään kyllä sahata saa ilman aikuisen valvontaa. Ja ei se sahaaminen yleensä kovin kauaa jaksa kiinnostaa kun huomaa miten hankalaa hommaa se on :D

    VastaaPoista
  10. Ihania! Ja wau taas noita sun aplikointeja! Mulla olis blogissa sulle jotain. :)

    VastaaPoista
  11. Your clothes are just wonderfull. Take a look at my page, you can now win some unusual fabric :-) here : http://ladushkidesign.blogspot.com/

    VastaaPoista