sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Liivi



Jotain vaihtelua pelkkien paitojen ompeluun, liivi tälläkertaa. Tämäkin on sovellettu suoraan paidan kaavasta. Kavennettu olalta ja selkä-osan tein kolmesta kappaleesta. Velour on kierrätetty aikuisten paidasta. Vetoketju Myllymuksuilta ja resorit Hanhelistä. Kissat ja sydän on velouria. Vuorena on vaaleanpunainen puuvillatrikoo.



Mustana tästä tuli mielestäni vähän "rock henkinen". Tämän olisi voinut toteuttaa vaikka missä väreissä, kun kuvat on tuollaiset 'ei niin väliä minkä väriset' :)



Liivistä tuli tosi sopiva ja hyvin istuva. Ilmeisesti nuo takaosan leikkaukset vaikuttaa asiaan. Alkujaan liivistä piti tulla hieman pidemmän mallinen, mutta vetoketjua ei löytynytkään pidempänä, joten se saneli pituuden. Onhan tuo ihan hyvä pituus vaikka farkkujen kanssa.



Tässä nyt liivi vielä takaa, josta ainakin jotenkin näkyy tuon takaosan leikkaukset.





Vihreä trikoo on Ikasyriltä. Tunikamekkokin on edelleen tehty sillä samaisella paidankaavalla pienin muutoksin. Helmasta tein hametyylisen ja resori on hieman vyötärölinjan alapuolella. Ihan kiva tästä tuli ja on ainakin vähän erilainen.




Resori on kaksinkertainen (Sampsukalta) ja ommeltu niin että saumat jää sivuista sisäpuolelle.



Koneet velourista vielä tavallinen paita pojalle. Trikoopaitoja meillä on enemmän, mutta näistä paksummista on vähän puutetta. Lisää siis pitäisi ommella. Vaikea vain löytää kivoja kuoseja. Edellinen autopaitakin on kuulemma 'vauvapaita'.. Nytkö se jo alkaa, kohta ei varmaan enää kelpaa mikään..

18 kommenttia:

  1. Vau miten kivoja ommelluksia taas! Liivi on tosi hyvin istuva ja tunika kivan mallinen. Pojan paita hieno! Ja kyllä jo 3v osaa valitta vaateista (ja vielä poika...), kohta 5-vuotiana ihan oma maku kehittynyt, huhhhhh. Onneksi pikkuveljellä ihan sama mitä päällä, saa äiti toteutta omia unelmia, hehhhh!!!

    VastaaPoista
  2. on kyllä niin hienoja ompeluja, tuo liivi on ihan mieletön!

    VastaaPoista
  3. Liivari näyttää kivalle. Tuohon tyyliin tehty mekkokin olis kivan näköinen :)Voi tuo keijukangas on suloista. Mukava kun oot taas päivittänyt tiheäpää blogiasi sillä sinun ompeluksesi ovat aina niin inspiroivia :)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihania vaatteita taas. Varsinkin tuo liivi on aivan mahtava ja nuo leikkaussauma takana todella tuovat istuvuutta. Ja kissa-applikaatio on juuri sellainen, jota olen itse yrittänyt miettiä, mutta kun en osaa piirtää tuollaista kissaa. :-)

    VastaaPoista
  5. Kiva tuo liivin leikkaus! Ja ihana mekko! Olen miettinyt tuollaisen resorileikkauksen tekemistä mekkoon mutten ole saanut aikaiseksi. Todella kiva. Taitaa inspiroida minutkin toteuttamaan sen suunnitelman.:)

    VastaaPoista
  6. Tosi hyvä leikkaus tuossa liivissä! Ja toi vihreä keijutrikoo on ihanaa!

    VastaaPoista
  7. mulla on juurikin tullut se ongelma ettei poika(4+) hyväksy mun mielestä kivoja vaatteita vaan ne on aika tarkasti määritelty sen mukaan mistä on kiinnostunut. samoin värit.. ei auta aplikoida mitä vaan kun sit niitä ei pidetä..

    VastaaPoista
  8. Kiitos, kiitos kaikille :)

    Kewa ja Unikuu: Meillä on kyllä pojalle kelvannut ihan kaikki, mutta se on sitä sitten, kun joku kavereista vaikka eskarissa on jotain mieltä.. Autopaitaakin on kuitenkin vauvamaisuudesta huolimatta pidetty (eskarissa saa olla kuulemma vain aluspaitana :D )

    Pikku Hoo: Kiitos! Nyt on ihan kiva ommella, kun ei olekkaan aikoihin ehtinyt siihen keskittyä. Aikaa työn ohella vain on niin kovin vähän.

    Henna: Jos tuo minun kissa vain kelpaa, niin voit sitä ihan vapaasti käyttää.

    VastaaPoista
  9. Voi miten ihana tuo liivimekko onkaan suloisine kisukuvineen! Mallikin on todella nätti ja istuva. Olen aina ollut suuri käsitöittesi ihailija ja onkin ilo seurata blogiasi.

    Mullakin on ihanaa keijutrikoota metrin verran - en ole vielä raaskinut tehdä siitä mitään.

    VastaaPoista
  10. Ihan superihana toi liivi!!! :)

    VastaaPoista
  11. Kivan mallinen tuo liivi, näyttää hyvin istuvalta.

    Meillä ainakin nelivuotias poika on ollut hurjan tarkaa siitä mitä suostuu päälleen laittamaan. On ollut muistaakseni ollut sitä jo pari vuotta...

    VastaaPoista
  12. Ihania ompeluksia, tuo liivi on tosiaan kivan mallinen. Mun pitäisi kanssa ommella noita velourpohjaisia ja paksumpia paitoja trikoopaitojen päälle, juurikin tuosta turkoosia versiota ajattelin... Ja tosiaan, niitä kankaita on hitusen vähempi.

    Ihana tuo resoritunika!

    VastaaPoista
  13. Tosi hyvin onnistunut liivi. Ja tuo keijutrikoo on niin suloista, tekisi mieli itsekin tilata, mutta kun kaapit pursuaa kankaita jo ennestään. ;)

    Meillä eskari-ikäinen poika tykkää kyllä äidin tekeleistä, mutta on alkanut erotella koti- ja koulupaitoja, eskariin ei kehtaa laittaa kaikkia "ihan hassuja" ja "lapsellisia". Ilahduttavasti on kuitenkin alkanut myyntiin tulla monenlaisia kuositrikoita, aina joku kelpaa isollekin pojalle.

    VastaaPoista
  14. Liivi on ihana ja ihastelen aina vaan tuota keijukuosia. Sopii hyvin tuohon tunikamekkoon.

    VastaaPoista
  15. Tosi kiva idea tuo tunikan resori vyötäröllä! Pirteän näköinen!

    VastaaPoista
  16. Hienoja ompeluksia,liivi on kiva :)

    VastaaPoista