sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Muutama pipo


Innostuin neulomaan muutaman pipon, kun löysin niin ihania ohjeita täältä. Rohkenin jopa tehdä tälläisen Norjalaisen myssyn vaikken ensimmäisellä lukemalla ymmärtänyt ohjeesta mitään. Ihana malli! No jonkun mielestä tämä varmaan on sellainen vauva-myssy, mutta miksei voisi vanhemmallakin olla, kun suojaa korvatkin hyvin. Lankana näissä kaikissa pipoissa on Novitan Miami (puuvilla / akryyli).Tämä oli oma kokeilu, kun toisesta tuli ensin liian suuri, tästä tuli kyllä sopiva, mutta tuo sydänkuvio ei ole kovin onnistunut, olisi saanut olla pienmpi. Enkä oikein huomioinut, että siitä tulee sivusuunnassa tietysti leveämpi.. Kai tästäkin taas jotain tuli opittua..
Tässä se ensimmäinen neliöpipo, joka ehkä on sopiva parin vuoden kuluttua.. (Silmukkamäärä oli muuten 90 ja vaaleanpunaisessa 76, jos joku vaikka hyötyy tiedosta. Tytön päänympärys on noin 48 cm.)


Tähden tein neulomalla kaksi pientä tilkkua jotka ompelin tähden malliin, ja leikkasin ylimääräiset pois. Sisällä on hiukan vanua. Harmaan ruskea lanka on Novitan Alpaca.Tässä vielä molemmat neliöpipot. Sydämen virkkasin ilman ohjetta, ja sekin olisi saanut olla kooltaan vähän piempi..

14 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttavia pipoja kaikki!!!

  Meille hankittiin juuri eilen molemmille tytöille tuo sama CupCaken haalari. Olen tämän päivän pohdiskellut, millaiset hatut ompelisin niihin. Nämä luomuksesi saivat kyllä vakavasti harkitsemaan neulottua mallia ommellun sijaan :)

  Ja vauvamalli on minusta hurmaava isommallekin lapselle!

  VastaaPoista
 2. Симпатичные шапочки, особенно с вязаным сердцем)

  VastaaPoista
 3. Kivoja pipoja! Ja ihan nukke tuo neidän tyttö. Niin siro ja nätti. :)

  VastaaPoista
 4. Mari: Kiitos. Eihän tuota voinut vastustaa :) Meillä tosin on takki ja housut. Pitää kyllä vielä muutama trikoopipokin saada ommeltua kevääksi. Nuo pipot on mukavia kun valmistuu nopeasti.

  Натали Спасибо и добро пожаловать. Я не говорю на русском языке, так что мне придется
  прибегнуть к Google Translator.

  Kreeta, kiitos :)

  VastaaPoista
 5. ENsimmäistä kertaa poikkesin ja ihania luomuksia olet tehnyt. Erityisesti aplikoinnit vaatteissa ihastuttavat ja ihmetyttävät. Pitää varmaankin myös itse kokeilla joskus, miten niitä saisi tehtyä.

  VastaaPoista
 6. Aiettä, kuin kivoja pipoja, varsinkin tuo norjalainen!

  VastaaPoista
 7. Tuo norjalainen on kyllä hieno! Kävin itsekin just samassa blogissa ja ihasuin tuohon pipoon. Jos itsekin jaksaisi kokeilla!

  VastaaPoista
 8. Olipas hienoja pipoja :) mistäs olit sen ohjeen saanu tuohon nauhahattuun.

  VastaaPoista
 9. Satu, kiitos ja tervetuloa :)

  Anne T: Tässä on osoite siihen norjalaisen ohjeeseen: http://pojanvaatteita.blogspot.com/2011/02/tahtimyssyn-ohjetta.html

  VastaaPoista
 10. Söpösiä pipoja!

  Sinulle olisi blogissani tunnustus :)

  VastaaPoista
 11. Kivoja pipoja oot tehnyt!
  Ei tuo norjalainen ole ollenkaan vauvamainen. Mä tein sellaisen ihan aikuiselle ihmiselle. :-D

  ps. Blogissani sulle tunnustus...

  VastaaPoista
 12. Hei,

  Löysin blogiisi nyt ensimmäistä kertaa, kun tuoreen pojan (3kk) äitinä etsin kivoja kankaita ja malleja lastenvaatteisiin. Tekemäsi vaatteet ovat tosi hienoja! Olisinpa itsekin noin taitava...

  Keksitkö ja piirrätkö aplikoinnit ihan omasta päästäsi vai poimitko ideoita ja kuvia (malleja?) jostain muualta? Ja haluaisin kysyä myös siitä, miten käsittelet kuvia? Tai siis miten saat esim. vaatekuvista taustan ja kaiken muun pois?

  Ryhdynkin vielä selailemaan upeita luomuksiasi taaksepäin. Mukavaa alkutalvea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa vaan seurailemaan touhujani :) Aplikoinnit on suurimmaksi osaksi omapiirtämiä kuvia. Jos kuva on jostain muualta, olen aina pyrkinyt kertomaan mistä kuva on peräisin.

   Kuvankäsittelyohjelman avulla saa kuvista "ylimääräiset" pois. (Photoshop on hyvä.) Tosin ominaisuutta ei välttämättä löydy kaikista ohjelmista. Ilmaisista ohjelmista tietääkseni Gimp on sellainen jolla voi onnistua taustan poistamaan. Vaatii kyllä pientä harjoittelua ja perehtymistä ohjelmaan.

   Poista