sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Yhtä ja toista


Vielä näitä talvisempia vaatteita tarvitaan. Lasten Metsolan velourista paita dalmatialaisen kuvalla. Tähän olisin halunnut käyttää suloista minkee velouria, mutta tietenkään sitä ei tähän hätään mistään löytynyt. Kuitenkin halusin dalmatialaisen tehdä, joten käytin kangastussia täplien värittelyyn. Olen aiemminkin käyttänyt velouriin tussia (esim. tässä paidassa nalleen ja koiraan), ja hyvin on pesussa pysynyt.



Paita on omalla kaavalla, ja tein helmasta vähän pidemmän. Vaaleanpunaiset resorit vähän pehmentävät vaikutelmaa, kun ruskea velour on niin tumma.





Dalmatialainen on myös velouria, korvat "irralliset"ja täplät kyllä pörhistyy ensimmäisessä pesussa :)




Pitihän paitaan sopivat housutkin saada. Nämä on taas Ottobren Vilkas kaavalla. Ja tarpeeseen tulivat.. Hirveä määrä vaatteita on jäänyt pieneksi..





Meillä ei tänään oikein mallina toimiminen kiinnostanut, joten piti keksiä kaikenlaista puuhailua :)




Kissakuvahan on jo tuttu tuosta otsikosta.. Sain sen nyt vasta ommeltua paidaksi asti. Kuva on velouria ja paita joustofroteeta. Tätä ei minulla olekkaan aiemmin ollut, ihanan laatuista, pehmeää, sopivan joustavaa ja ohutta. Oli tarjouksessakin, mutta en enää yhtään muista mistä tilasin..




Kun kuvaaminen ei kiinnostanut, niin punahilkka paita kuitenkin suostuttiin laittamaan päälle. Ilmeisesti siis kiva kuosi.. Trikoo Ikasyristä.



Kokeilin miten tyhmältä näyttää, jos käyttää eri väristä lankaa kuin pääntie. Noh, en oikein tiedä onko tyhmä vai kiva. Ehkä se jotenkin sopii kun hihatkin on eri väriset.




Legginsit oli ihan pakko saada tästä kankaasta, mutta olin ilmeisesti nuukaillut ja tilannut kangasta vain paidan korkeuden verran. Joten näistä tuli sitten kesällä käytettävät, eli suunnilleen capri mittaiset.

Paitaan hyppäsi punahilkkakankaalta orava. Orava on ommeltu reunoistaan suoralla ompeleella, ja on trioota. Ainoastaan silmät on siksakoitu. Sopii kyllä hyvin ohuelle trikoolle, kun kuvakin on ohut.



Löysin tätä suloisen pehmeää karvakangasta Jättirätistä. En tiedä mitä tämä on, ei ole fleeseä, muttei oikein varsinaista karvakangastakaan. Kuitenkin mukavan joustavaa ja kevyttä. Siitä tein myssyn ja kaulaliinan. Kangas on todennäköisesti nurja puoli ylöspäin, oli kauniimpaa niin, kun kuvio ei ole niin selkeä. Muuten kangas olikin samanlaista molemmin puolin. Sovituskuvia en onnistunut saamaan, pikkuneiti kun oli hieman kiukkuinen ja väsynyt..

Esikoinen on saanut mahataudin, ja makoilee kuumeessa. Toivottavasti pienempi säästyisi taudilta..

Kiitos vielä kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille :)

20 kommenttia:

  1. Ihania ompeluksia jälleen kerran! Tuo dalmis on niiin söpö :) Täytyy varmaan itsekin joskus kokeilla kangastusseja, ei tarttis aina aplikoida noita pikkukohtia.

    VastaaPoista
  2. Oi miten paljon kivoja ompeluksia, dalmatialaispaita on aivan huippu!!! ja punahilkasta caprit on tosi kiva idea...

    VastaaPoista
  3. Voi apua miten IHANIA! Tuon hauva-paidan nähdessään 2v sanoi ´Aallan hau-hau` eli hän haluaa sellaisen. Ja ihana idea tuo oravapaita (ja oravan poimiminen paitaan) noiden housujen kanssa. Mulla on samaa punahilkka kangasta odottelemassa ja alunperin ajattelin tehdä paidan mutta muutamat housut nähtyäni alan kallistumaan niiden puoleen.

    VastaaPoista
  4. Eksyin blogiin vahingossa kun tylsyydden puuskassa selasin vaan kaikkia blogeja... Aivan mahtavia lastenvaatteita! (Ja kuvaukselliset lapset kaupan päälle) Itselläni ei ole lapsia, enkä ole myöskään lastenvaatemuodista juuri perillä sen enempää kuin mitä näen KappAhlin lasten osastolla siellä käydessäni :D Jäin kuitenkin selaamaan tätä blogia ihan vaan siksi, että nuo vaatteet ovat aivan upeita! Voi kun osaisi itsekin... itselleen.

    VastaaPoista
  5. Paljon ihania applikointeja ja ompeluksia. :))

    VastaaPoista
  6. Hurjan paljon ihania juttuja, en osaa päättää mistä tykkään eniten! Ainakin koirasta ja oravasta ja nyt harmittaa etten itse tilannut tuota vihreää pallokangasta...

    VastaaPoista
  7. Onpas taas hienoja tekeleitä : )!

    VastaaPoista
  8. Aivan ihania ompeluksia. Mun suosikki on toi punahilkkapaita ja mielestäni erinvärinen kanttaus sopii hyvin siihen.

    VastaaPoista
  9. Kiitos kaikille hurjasti kommenteista :)

    Kewa ja NorppaStiina, yllättävän hyvin tuo Punahilkka sopiikin housuihin, aika kirjava kuosi..

    Jenni, kiitos ja tervetuloa :) Enpä minäkään niin kovin perillä ole muodista, ja sen kyllä joskus huomaa näistä ompeluksistakin :D Toisaalta ihan hyväkin, niin tulee kokeiltua monenlaista..

    Lilli, tilasin pallokangasta muistaakseni Huvikankaalta kakkoslaatuisena, ja painojälki oli puolimetriä toisesta reunasta sellaista, ettei voinut käyttää.

    VastaaPoista
  10. Kyllä nää sun luomukset on sitten niiin ihania!

    VastaaPoista
  11. Ihania ompeluksia jälleen! Millaista tussia olet velouriin käyttänyt, jotain kangastussia vai ihan tavallista?

    VastaaPoista
  12. Ihania jälleen kerran!
    Meillä olis varmaan kans aika kova sana tuomoinen haukkupaita, tosin vähän poikamaisempana :-)

    VastaaPoista
  13. Meiju, käytin kangastussia, velour kun kestää silityksenkin. Joskus olen merkkaamiseen käyttänyt ihan tavallista permanent-tussia, mutta se kyllä haalistuu aika nopeasti pesuissa, vaikka saattaahan kankaan materiaalikin vaikuttaa siihen mikä kestää..

    VastaaPoista
  14. Voi kun nättejä ompeluksia :D

    VastaaPoista
  15. Ihania juttuja taas! Aina iskee inspis, kun käy muiden tekeleitää katsomassa, mutta jotenkin ompelut ovat jääneet viime aikoina niin vähille, sairastumisten, töiden ja saamattomuudenkin vuoksi.. Punahilkkakangaskin odottaa vielä kohtaloaan..

    Näin se menee, kuka tykkää mistäkin! Tarkoittaen tuota helmankääntäjää. Minun mielestä kun se on niin kätsy. :)

    VastaaPoista
  16. Olet ollut tosi ahkera! Ihastuin punahilkkapaitaan. Olen ajatellut kangasta liian tyttömäisenä omille lapsilleni, mutta ehkä se sopisi myös pienten poikien vaatteisiin...

    VastaaPoista
  17. Voi miten ihania ompeluksia! Tuo dalmis varsinkin on oikea söpöstys!

    VastaaPoista
  18. ihan sairaan hieno toteutus pilvipaidassa!

    VastaaPoista