sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Pian se on valmis!

Yläkerta alkaa valmistua! Kaksi kesää ja vähän syksyäkin siihen meni. En ole ehtinyt tännekkään laittaa kuvia, kun tosiaan kaikki yöaika on mennyt rakentaessa. Pääasiassahan öisin olen tehnyt, kun töissäkin pitää käydä ja lapsillekkin aikaa on riitettävä.. Yhden naisen yölliseksi harrastukseksi tämä onkin ollut melkoinen projekti. Ihan siis syystäkin voin nyt vähän ylpeillä omasta saavutuksestani :)

Aulassa on lattiana ikivanhaa lankkua joka purettiin alakerrasta vesivahingon takia, ja minä halusin sen jonnekkin. Lisää kuvia voin laittaa, kunhan saan paikkoja tyhjäksi maalipurkeista ja muusta remonttiroinasta.

Enää puuttuu liukuovikomeroiden ovet aulasta ja pojan huoneesta. (No palotikkaat ja räystäspellit, mutta muuten!)Yllä kuvaa samasta kohtaa vuosi sitten keväällä. Tikkaat siis näkyy tuossa aukossa. Aika ankealta näytti lähtötilanne. Ja tässä vaiheessa oli jo purettu aiemmin yksi lavallinen kaikenlaista roinaa ja yksi ns. kesähuone. Kuvassa kaikki ei vain näytä vinoilta vaan ne on vinoja (tolpat ym) Aika haaste saada suoria seiniä tuonne.. Siinä on monta yöllistä tuntia mietitty sahanpurujen keskellä..Edelleen samasta kohtaa mutta eri kuvakulma. Lattiana on yli kolmesenttiä paksua lankkua. Takana näkyy pojan huonetta.
Tämä on portaikosta, jossa pienellä tasanteella on ovi portaiden alle. Sieltä löytyy lämminvesivaraaja ja paljon säilytystilaa!

Kuvassa portaikkoa alhaalta eteisestä. Täällä olisi vielä tarkoitus vähän maalisutia heiluttaa heti kun saan tavarat pois edestä.. Jatkojohdot vielä roikkuu kuvissa, älkää antako häiritä..

Tässä tytön huoneesta. Pieni kirjoituspöytä odottaa vielä kuvassa viimeistä maalausta. Tuoli on kirppikseltä, kesällä näitä kalusteita maalailin aina kun vain aikaa löytyi. Sänky on ihan aikuisten kokoa, koska tarvitaan yöpymistilaa siskollekkin. Tapettina Maria Virkkalan enkelitapetti. Sininen siksi, kun siihen sopii hyvin kaikki pinkit ja vaaleanpunaiset.

Budjettihan ylittyi roimasti heti alkumetreillä, kun vesivahinkoon meni hurjasti ylimääräistä ja vielä muutama yllätys siihen päälle.. Joten tässä on investoitu eristeisiin ja lattiaan ja muu sitten on tehty pienemmällä rahalla. Tai no ainakin jätetty ne kaikista kalleimmat vaihtoehdot pois..

Pojan huoneen muuri ja oikealla näkyy tolppa johon maalasin liitutaulun. Se onkin jo saanut suuren suosion :) Keltainen valaisin on 70-lukulainen Huutonet-löytö. Alkuperäiseltä väriltään se oli punainen. Pienet ikkunat on korjausrakentamiskeskuksesta. Molemmissa huoneissa on siis ikkuna portaikkoon päin. Lähinnä ne on valon takia.

Pojan huoneessa on ikkunaseinällä Tapettitalon sininen pöllötapetti. Kuvia voin laittaa lisää kunhan pääsen jotain sisustamaankin..Ennen kuva samasta kohdin.
Lopuksi vielä kesäinen kuva yhdestä ompeluksesta. Ensimmäinen kokeilu koiran manttelista. Kangas pitää vettä ja vuorena on ohutta fleeseä, tähti on heijastinta.

Monet ovat kyselleet teenkö vaatteita tilauksesta. En kuitenkaan aio ottaa vastaan tilauksia vieläkään, koska yksinkertaisesti aika riitä. Ja toisaalta omiltakin lapsilta on jäänyt kaikki pieneksi, eli olisi ihan mukavaa ommella seuraavaksi jotain heillekkin. Kunhan joskus edes pääsen vaateompeluksiin. Ensin on listalla verhoa, päiväpeittoa ym sellaista. Laitan sitten kyllä tietoa kun minulla taas on tilauksille aikaa.

19 kommenttia:

 1. Ei voi sanoa kuin vau!!!! Kyllä urakka kannatti, ihanan näköistä! Minun suuri unelmani on talo jossa olisi lankkulattiat....

  VastaaPoista
 2. Ihan peesaan täysin Muruhuttua! Tosi kaunista!!

  VastaaPoista
 3. Tosi vau! Erityisvau tuolle pojan huoneen komealle muurille.

  VastaaPoista
 4. Kyllä täytyy hattua nostaa! Aivan upealta näyttää!

  VastaaPoista
 5. Onpa sinulla ollut iso projekti!! Hienolta näyttää!!

  VastaaPoista
 6. Mieletön projekti! Täytyy nostaa hattua, kun vielä itse olet tuon tehnyt. Tosi kaunista!

  VastaaPoista
 7. Vau! Todella hienolta näyttää!!

  VastaaPoista
 8. Näyttääpä hienolta =) Mä olen myös se joka meillä remppaa, miestä ei voisi vähempää kiinnostaa =) Tänään olisi vuorossa eteisen seinän maalaus, kenkäkaapin maalaus ja samanlainen tuoli kuin tuossa tytön huoneessa odottaa myös pintaansa vanhaa roosaa =)

  VastaaPoista
 9. Aikamoinen urakka on sulla ollut! Ja todella ihanalle ja kotoisalle alkaa näytää, vau!

  VastaaPoista
 10. Ihan yhtä epätoivoiselta näyttää meidän yläkerta vielä puolittain tällä hetkellä kuin teillä on näyttänyt. Sinne vaan pitäis saada muutamia huoneita tehtyä. Yli kolme vuotta on mekin niitä huoneita suunniteltu ja nyt vihdoin saatu nikkarointi alulle. Kaikki aikanaan ;)
  Hyvältä näyttää teillä!!

  VastaaPoista
 11. Ohhoh! On tuohon uponnut tunti jos toinenkin, mutta on varmasti mahtavaa sanoa että tää on omista käsistä lähtöisin.
  Hienolta näyttää!

  VastaaPoista
 12. Täh oot sää vaan taitava, huh :) Todella kaunin näköinen yläkerta!

  VastaaPoista
 13. Kiitos hurjasti kaikille kommenteista! Aivan upeaa, että teitä vielä täällä käy, kun itse olen ollut ihan out näistä blogi-kuvioista, enkä ole juurikaan ehtinyt kommentoimaan muiden blogeissakaan.. Mutta eikös tässä kohta taas ehtisi :)

  Vera, meillä on vähän sama juttu..

  Mari, tsemppiä teille. On siinä melkoinen urakka, jos kaiken itse tekee. Minä käytin eristeenä polyuretaanilevyjä, kun tuo on matalaa tilaa. Melko paljon vie kyllä aikaa, jos huolella tekee..

  VastaaPoista
 14. Kaunista jälkeä! Olet taitava!!!

  VastaaPoista
 15. Upea! Noinkohan meidänkin yläkerta valmistuisi yön pimeinä tunteina parin talven aikana...

  VastaaPoista
 16. Oletpa tehnyt suuren urakan ja hyvältä näyttää. Etenkin portaat, tosi kiva tunnelma niissä!

  VastaaPoista
 17. Todella upeaa!!!
  Oot se sinä taitava :)

  VastaaPoista