sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Prinsessakissa ja delfiinit

Pehmoisesta bambufleesestä ja velourista tuli mukava asu tytölle. Kuvaksi haluttiin taas mikäpä muukaan kuin kissa.. Kyselin jos tehtäisiin välillä jokin muu eläin, vastaus kuului: Joo! vaikka kissaeläin! :) Tein sitten prinsessakissan kruunuineen ja helminauhoineen.
Housujen velour on Kangastukusta ja bambufleese kestovaippakaupasta. Sopivan väristä resoriakin sattui löytymään omista vuosien varrella kertyneistä paloista.. Paidan kaava on oma ja housut on Ottobren vilkas velourhousut. Tykkään edelleen, kun on niin kivan malliset, vaikka kaava onkin muokkaantunut vähän alkuperäisestä. Teen yleensä leveämmällä kuminauhalla, joten yläosaa olen vähän pidentänyt.
Kissan silmistä tuli vähän erilaiset kuin yleensä. Rajasin valkoisen osuuden vaaleanruskealla. Yleensä nämä kokeilut menee aina suteen, mutta tähän se jotenkin tuntui sopivan.

Lastenmetsolasta heräteostona naputeltu aaltovelur.. Kysyin pojalta että mitäköhän tähän voisi laittaa. Delfiinejä, ehdottomasti delfiinejä. Joten niitähän sitten laitettiin. Tämä on kyllä siinä rajoilla, onko jo hieman liian kirjava paita. Joten ehkäpä ihan hyväkin, että kuva on melko rauhallisilla väreillä toteutettu. Ajattelin laittaa hihat ruskealla, mutta sitä olikin niin vähän, ettei enää tämänkokoiseen paitaan riittänyt.


Ompelukoneesta

Olen päättänyt ostaa uuden koneen :) Eihän tuossa vanhassakaan nyt mitään varsinaista vikaa ole, mutta muutamaa ominaisuutta olen kyllä kaivannut. Ja suurin syy miksi haluan vaihtaa on koneen minimaalisen pieni ompelutila. Nykyinen koneeni on Brotherin pieni, kevyeen kotikäyttöön tarkoitettu kone (luin juuri erään myyjän sivuilta! :) On kyllä tainnut olla melkoisen rankassa käytössä, kun kestovaippojakin imuineen ompelin aika määrän..)

Pitkän pohdinnan ja verailujen jälkeen päädyin tähän Pfaffin ambition 1.0 koneeseen. Nyt kuulisinkin mielelläni kokemuksia, jos jollakin on tämä sama kone. Lähinnä kiinnostaisi kuulla miten aplikointi onnistuu. Ilmeisesti tuo koneen yläsyöttö pitää silloin olla pois päältä? Ja tietysti muutkin kokemukset ovat tervetulleita, sekä hyvät että huonot.

Minulla ei koskaan vielä ole ollut "kunnollista" konetta, joten olen tässä ihan täpinöissä.. Vain ikivanha Singer ja nyt tämä Brotherin kone.. Kaipa sitä rahansa voisi huonomminkin käyttää.. Aika paljon tulee kuitenkin aikaa vietettyä koneen vieressä..

13 kommenttia:

 1. Ihania paitoja! Koneasiaan en osaa kommentoida, mutta vastakysymyksellä heittäisin, eli mikä peitetikkikone on hyvä?

  VastaaPoista
 2. Hanna, Kiitos. Peitetikkikoneasiaan en oikein osaa sanoa, kun ei ole kokemusta kuin tuosta omasta koneesta. Se on siis Janomen coverpro 1000. Ihan hyvä kone tuo on, kunhan ensin oppii käyttämään :) Nyt olenkin ollut siihen erittäin tyytyväinen, kun olen saanut säädöt kohdilleen..

  VastaaPoista
 3. ihanat paidat tosi siisteillä aplikoinneilla. konen vaihtoon onnea, FB ompeluelämä ryhmässä saisit hyviä vastauksia/neuvoja/käyttökokemuksia, minä vaihdoin 1,5kk sitten ompelukonen ja olen erittäin tyytyväinen, janome miulla.

  VastaaPoista
 4. Ihania vaatteita ja tosi hieno tuo applikaatio. Itselleni ostin juuri tuon koneen, mutta on vielä niin tuore hankinta, että en ole applikoimaan vielä päässyt. Muuten olen kuitenkin ollut tosi tyytyväinen ja lähinnä ihastuksesta huokaillen ommellut. Koneessa on mielestäni selkeä tuo näyttö ja se on tosi helppokäyttöinen.

  VastaaPoista
 5. Kewa, kiitos vinkistä, pitääpä kurkata :)

  Leisa, kiitos :) ja mukava kuulla, että on helppokäyttöinen kone. Varmaankin muutenkin menee aikaa, että pääsee kaikista toiminnoista perille ja löytää ne omat säädöt.

  VastaaPoista
 6. Tosi kivoja! Ja ihania nuo edellisten postaustenkin vaatteet. Varsinkin tuo ottobren etsy-kangas!
  Koneesta en osaa valitettavasti sanoa mitään... Toivottavasti olet tyytyväinen valintaasi. :)

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvin sopii delfiinit aaltovelouriin :)

  VastaaPoista
 8. Suloinen kissa ja ihana on myös delfiini paita. Koneesta en osaa sanoa mitään, mutta ihanan isolta näytti ompelutila.

  VastaaPoista
 9. Ui-jui miten hienoja!

  Koneesta eos mtn.

  VastaaPoista
 10. Ihatuin ihan kympillä tuohon delfiinipaitaan! Ihana, eikä ollenkaan sekava.
  Kissakin on oikein suloinen :)

  Kone kysymykseen en kyllä osaa vastata, itsellä janome ja on ollut hyvä.

  VastaaPoista
 11. Ihania vaatteita! :) Liityn ehdottomasti lukijaksi :D
  suvitus.blogspot.com

  VastaaPoista
 12. Suvitus, kiitoksia ja tervetuloa :)

  Kiitos myös kaikille muillekkin kommenteista :)

  VastaaPoista