sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Tähti- ja omppusetti


Vihdoinkin pääsin ompelemaan jotain vähän keväisempää. Jny:n tähtitrikoosta ja valkoisesta jerseytrikoosta 
tuli hauska tähtisetti.




Näitä yksipuoleisia tähtihihapaitoja on näkynyt muillakin, mutta ensimmäinen jonka minä näin, löytyy Lillaphantin blogista upeasta palkintopaidasta. Mielestäni idea sopi tähän settiin ihan kivasti, niin ei tullut liikaa tähtiä.. Toiseen raglansaumaan tein koristeompeleen. 


Mekon helma on rypytetty framilon nauhalla. Vyötärölla on resoria. Kaavoja tähän ei tarvittu, hiukan vain mittailin että leveys riittää.





 Toinen samanmoinen setti ompputrikoosta.  






Hienosti pikkuneiti jaksoi olla kuvattavana, vaikka on kauhea nuhatauti taas iskenyt.. 




Lisäsin ompunlehdelle vielä leppäkertun, kun näytti niin kovin tylsältä.





Omppukuvio oli ainakin 30 astetta vinossa langansuuntaan nähden, ja vähän harmitti, miksen aiemmin tutkinut kangasta tarkemmin. Mielestäni ihan kakkoslaatuista, tai sitten olen saanut jonkun pakanlopun. En tiedä viitsiikö moisesta ainakaan paitoja tehdä. Tässä leikkasin kankaan kuvion mukaan, mutta en sitten tiedä meniskö paidassa kieroon koko ompelus?  Harmittaa kuitenkin vietävästi maksaa kallis hinta kankaasta, josta menee iso osa hukkaan.. Enkä edes muista enää mistä näitä tuli tilailtua..  

Ihan kiva hamonen siitä nyt kuitenkin ärräpäiden sanelemana tuli. Kaikenlisäksi purin peitetikkisaumaa noin kilometrin (tai siltä se ainakin tuntui). Ompelin tuon resorisauman sillä ensin, mutta oli pakko purkaa, kun näytti kamalalta. Tietysti se oli siinä saumurisauman päällä, joten kestikin iäisyyden.. 

Vaateompelut on nyt vähän olleet taka-alalla, kun näin kevättalvella iskee aina jokin sisustusvimma. Tapetoin yhden seinän yläkerrasta uusiksi. Ihan vain siksi että kaipasin siihen kohtaan väriä :) Ompelin myös keittiöön keltaiset omppuverhot. Kummasti mielikin piristyy, kun saa jotain uutta kotiin.. 

19 kommenttia:

  1. noi tähtihihapaidat on ihania ja tähän se sopii hyvin. minullakin on kauhea sisustusvimma. mukavaa kevään odottelua..

    VastaaPoista
  2. Ihanat setit!!! Toi hame on niin nätti, mullakin olis pari tuossa ommeltavaa pinossa odottamassa, josko nyt sain ommeltua!

    VastaaPoista
  3. Oletpa ollut ahkera!
    Ihanan suloiset setit!

    VastaaPoista
  4. Mulla on sama juttu tuossa omppukankaassa, kuviot menee vinoon langansuuntaan nähden. En ole ommellut ollenkaan kun en tiedä miten tekisin, varmasti vetää kieroon jos leikkaa kuvioiden mukaan. Itse taisin tilata Huvikankaasta, mutta oli niitä muuallakin myynnissä. Luulin kanssa, että mulle on vaan sattunut loppupakka... Mutta ei ne kaikki voi olla pakanloppuja. Hienot setit kuitenkin sait tehtyä! Ehkä minäkin lopulta saksin ne omput.

    -Eili-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, en sitten ole ainoa.. En nyt kyllä uskalla mennä vannomaan tilasinko Huvikankaalta, mutta ihan mahdollista. Toivottavasti vihreä omppukangas olisi parempaa, en ole vielä tutkinut. Sitäkin tuolla kaapissa odottelee.. Ajattelin jos tekisi vaikka kolmiohuivin lopusta kankaasta, eipä sitten niin haittaisi tuo vinous.

      Poista
  5. Kauniin raikkaat setit. Kyllä noissa kelpaa odotella lämpöisempiä kelejä :)

    VastaaPoista
  6. Ihania vaatteita olet ommellut! Keksitpä hienon hamekaavan!

    VastaaPoista
  7. Vau miten kivat! Tähtisetti on huippu, todellakin täydellinen applikointi!!!

    VastaaPoista
  8. Todella hienoja ompeluksia. Minä yhdistin viime kesänä mustaa tähtikangasta piraatti kankaaseen, kun siitä muuten ei olisi tullut molemmille pojille paitaa:) Muutenkin pitäisi rohkeasti vaan yhdistllä eri kankaita.

    VastaaPoista
  9. Aivan ihania, erityisesti tuo tähtisetti

    VastaaPoista
  10. Ihanan raikkaat ja kauniit setit! Tosi kiva tuo hameen malli, täytyypä pistää mieleen josko jotain vastaavaa omalle tytöllekin ompelisi :)

    VastaaPoista
  11. Tosi kivat setit! Ja ihanat aplikoinnit.

    Onpas teidän neidistä tullut iso tyttö jo! Suloinen neiti :)

    Sisustusvimma saisi tännekin iskeä. Tai kyllähän se aina iskee, mutta pitäisi saada itestään irtikin jotain, kun ei raaski kaikkea todellakaan lähteä kaupasta hakemaan, niin se vaatisi vähän aktivoitumista tekemisen puolella :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti :) Ei ole neiti enää mikään vauva, juuri keräilin 92 cm vaatteita kaapista pois, kun ovat jääneet pienenksi. Ääks, miten se aika voikin kulua näin äkkiä..

      Usein se sisustaminen jää tekemättä täälläkin, kun kaikki aika ja energia tuntuu kuluvan pakolliseen pyykinpesuun ja siivoamiseen.. Sitten kun vihdoin saa jotain aikaiseksi, niin tulee kyllä hyvä fiilis!

      Poista
  12. Kiitoksia kovasti kaikille mukavista kommenteista! :) Bloggeri on tehnyt kommentoinnista aivan liian hankalaa ärsyttävine sanatunnistuksineen, joita nykyään on kaksin kappalein..

    VastaaPoista
  13. Ihanat setit kyllä ja ihanat nuo hamoset :) Heti kun neiti rupeaa pysymään pystyssä niin mie surautan kasan hamosia :)

    Muutenkin, jostain syystä siun päivitykset ei ole näkynyt miun lukijapaneelissa (tätä käy aina välillä eri blogien kanssa) ja huokailin ihastuksesta kun selasin blogia alaspäin! Aivan ihania ja niin huolella tehtyjä ompeluksia, oivoi <3

    VastaaPoista
  14. Aivan ihania ompeluksia ja aplikointeja oot tehny :)Löysin tänne siun sivuille sattumalta ku etiskelin idean poikasia vaatteisiin :)joita ompelen tysseilleni.
    ~Marsu~

    VastaaPoista
  15. Tosi ihania! Kauniita keväisiä malleja ja värejä. Täällä on ompelut kanssa taka-alalla kun iski neulomisinnostus...

    VastaaPoista
  16. Nätit setit! Ja tuo hamemalli on tosi kiva.

    VastaaPoista