sunnuntai 12. helmikuuta 2012







Vielä näitä talvisempia vaatteita piti ommella. Lila velour on tullut lahjoituksena, ja ajattelin tehdä kaappiin tilaa. Näissä on nyt kasvun- ja kutistumisen varaa, koska kankaita en ole pessyt. Toiveissa olisi että mahtuisivat vielä syksylläkin. Kohtahan jo voi siirtyä kevätvaatteisiin :)

Kuvaan on otettu mallia kirjasta: En halua nukkumaan (Sykes,Warnes) Alkuperäisessä kuvassa siis Makiapina, mutta tieysti tämä on meille kissapaita. Kyllähän se kovasti kissaa muistuttaakin, korvat vain on vähän erimalliset.

Legginsit on Ottobren Rosy Steps, koko 104cm. Melkoisen suuret vielä kooltaan, mutta kivan malliset kuitenkin. Kangas on paksumpaa ribbineulosta ja unelmanpehmeäksi nukattu nurjalta puolelta. 





Ihan pakko oli myös kokeilla Back to 70`s kaavaa (Ottobre 1/2012) Kangas on joustavaa ja melko paksua vakosamettia. En ollenkaan muista mistä tätä on tullut ostettua, mutta tähän se sopi aivan mainiosti. Haalarit tuntui olevan mieluisat, vaikkei niin tyttömäiset olekkaan. Vaaleanpunaisella paidalla saa kyllä tyttömäisyyttä..

Kuten kuvista näkyy, meillä on leikitty kampaajaa, etuhiukset on melkoisen hurjan näköiset. Vaikka niitä yritin tasoittaa, niin osa hiuksista on niin lyhyitä, että eipä auta kuin odottaa kasvamista.. Huokaus, jos omat sakset saa piilotettua, niin varmasti isoveljen askartelusakset aina jostain löytyy..



..Peilailua..

Vetoketju on oikeasti sieltä 70-luvulta. Hyvä että näitäkin saa käyttöön. Jouduin kyllä sitä lyhentämään melkoisesti. 



Tässä vielä takaa. Haalarit on kokoa 98 ja on ihan sopivat, muttei kyllä henskeleihin jäänyt yhtään pidennysvaraa. 

Vielä pelkät haalarit, takaa unohdin kuvata.



Apilatrikoosta peruspaita joka sopii vaikka sitten haalareiden kanssa käytettäväksi. Ihananlaatuisia ovat nämä trikoot (Kestovaippakaupasta).




Lopusta samettikankaasta sai vielä pikkuisen hameen. Koristeeksi laitoin kukan. PikkuHoo oli tehnyt kivoja suikalehameita, minäkin ajattelin kokeilla, kun oli sopivaa kangasta. Tämä on vain neljästä kappaleesta ommeltu. Vyötärölle laitoin resoria, muuten olisi tullut ihan minimittainen.




Kukka on vaaleanpunaista velouria ja keskiosa puuvillakangasta. 




Muruneulostakin tässä aikoinaan tuli ostettua, ja piti äkkiä keksiä jotain, kun on noin talvinen kuosi. Pingviinimekko  on ihan perusmallia ja mustasta velourista legginsit samalla kaavalla kuin nuo harmaatkin. 







Lopuksi vielä laiskan ompelijan PEITETIKKIVINKKI. Minä en kauheasti tykkää vaihdella neuloja ja lankoja, niin koitan helpottaa hommaa kaikin keinoin. Nauhanohjainta käytettäessä tarvitaan vain kahta reunimmaista neulaa. Kolmattakaan ei ole pakko poistaa, riittää kun ottaa langan pois. Neulat tietysti pitää olla hyvät ja kankaalle sopivat, ettei tule rei'itettyä kangasta. Helmat ompelen nykyään usein kolmella neulalla, tulee vahvempi ommel, eikä tarvitse siten ollenkaan irroitella neuloja :)

16 kommenttia:

  1. Ohh mitä ihanuksia kaikki!!! Muru vie voiton! Minä olen vielä laiskempi, ompelen kaikki kahdella neulalla...ja alareunan ompelen vielä näin että nauhankääntäjä on paikoillaan,hehhh! sinne väliin vain reuna ja aikas suora tulekin. laiskuuden huippu eikös?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, siirtelen vain sitä kääntäjää. Helmankäänteissä on muuten hyvä apuväline! Laiskuus siis myös säästää aikaa :D

      Poista
  2. I-HA-NIA!! Taas :) Ekan kuvan kissatunikassa tosi kiva kun on niin selkeä suuri kuva. Ja nuo haalarit, ihanat! Ja se apilapaita käy niihin just. Ja ja ja ja :-D Ihania kaikki siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Ensin en pitänyt edes kankaan väristä (kissatunika), mutta lopputulos onkin onneksi ihan kiva.

      Poista
  3. Todella ihania! Lemppareitani on suikalehame ja retrohalarit :)

    VastaaPoista
  4. Oikein kivoja kaikki, mutta kissasetti on xtra!
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
  5. Vau, sä olet ollut ahkera! Ihania ompeluksia...

    VastaaPoista
  6. Tosi upeita kaikki, olet todellakin ollut ahkera :)

    VastaaPoista
  7. No täällähän on kone surissut :) Nuo haalarit ois kyllä kivat mutta saako teillä tyttö ne itse riisuttua kun menee vessaan? Minä oon miettinyt nuiden tekemistä mutta saiskohan tuo poika ne riisuttua itse? Tuo keltainen apila näyttää ihanalta! Kivalta näyttää tuollainen 4 palan hamekkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä saa riisuttua itse haalarit, vaikkei vetoketjua edes kokonaan aukaisisi, vyötäröltä (takaa) joustaa kyllä hyvin. Joten saa vedettyä haalarit pois. Nappeja meillä ei aleta aukomaan.. En tiedä, olisiko yhtä helpot jos olisi tehty tavallisesta vakosametista? Nuo ainakin joustaa melkoisesti ja olisi saanut takakuminauhan laittaa vielä lyhemmäksi. Tietysti kädet pitää pujottaa henkseleistä pois, mutta tuon ikäinen kyllä oppii äkkiä..

      Minä kyllä tykkään niistä sinun tekemistä hameista, olisi tullut kivemmat useammasta suikaleesta. Tästä minun tekemästä tuli aika kapea, kun enempää ei kangasta ollut.. Tyttö nukkuikin se päällä, oli vetässyt yöpaidan päälle hameen :D Sehän kai on pääasia, että on mieluinen :)

      Poista
  8. Aivan valloittavia ompeluksia!!! :)

    VastaaPoista
  9. Taas tulee vaan yks sana mieleen: ihania! :) Nuo samettihaalarit on varsinkin aivan mahtavat.

    VastaaPoista
  10. Ihanat nuo haalarit. Katselin itekin, että osaisnkohan tehdä. Mulla olis sinistä apilavelouria. Sekin mietitytti, että pitäisikö olla jämäkämpää kangasta... Näitä sun töitä katsellessa saa aina kivaa inspistä jatkaa harjoittelua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Hieno juttu jos näistä ompeluksista on inspiraatioksi muille..

      Olen nähnyt samalla kaavalla ommeltuja haalareita velourisena, se ei ainakaan ole mitään jäykkää kangasta ja ihan kivalle näyttivät nekin. Mä tein kerrankin jotain ihan ohjeen mukaan :D Kesti kyllä paljon kauemmin kun sitä ohjetta tavasin.. Mutta eipähän tarvinnut purkaa, kun noudatti ompelujärjestystä. (Jos ei lasketa, että ompelin toisen taskun ensin väärinpäin..)

      Poista