sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kevättä

Heräsin vasta nyt tekemään kevättakkeja ja pipoja.. Kesävaatteita on tullut ommeltua, vaikkei ole kunnolla edes kevättamineitakaan. No, nyt on pari takkia, paitaa ja pipoa lisää.

Takin päälikangas on puuvillakangasta Hanhelista ja vuorena ohut valkoinen tikkikangas. Pilkullisen kankaaan alkuperää en enää muista. Kaavat on sovellettu omista kaavoista. Takana vyötäröllä on noin 10 cm mittainen kuminauha. Sitä en huomannut kuvata. Tarkoitus oli leventää helmaa vyötäröstä alaspäin, mutta unohdin! Ihan ok se noinkin on, mutta oli tarkoitus tehdä vähän vielä tyttömäisempi malli. Piirtelin kaavat tuollaiseksi perusmalliseksi, kun olisi vielä tarkoitus tehdä samalla kaavalla kaverin pojalle takkia.



Oman merkinkin unohdin laittaa.. Onneksi ripustuslenkkiä en unohtanut..





Takki oli onneksi mieluinen ja istui päällekkin ihan mukavasti. Resorit hihoissa on nyt vaihteeksi kivemmat kuin käännettävät hihat.


Toinen takki vähän erilaisilla hihoilla ja lisänä taskut. Taskun ohjetta en löytänyt mistään, vaikka hain kaikki lehdet ja kirjat mitä kotoa löytyy. Tovi vierähtikin ennen kuin sain ne tehtyä..

Takin kangas on Elloksen verhokangasta, ja vuori peruspuuvillaa. Väliin laitoin ohuen vanun. Molemmat takit on ommeltu niin, että kaikki saumat jää vuoren sisälle.




Tänään olikin mukavan lämmin päivä kevätakkien kuvaamiseen.








Pari pipoa, vihreä tytölle ja keltainen pojalle. Leijonatrikoo on Ikasyriltä, kuosin on suunnitellut PaaPiin Anniina Isokangas. Ihastuin tähän heti ensinäkemältä! Niin ihananlaatuistakin vielä..



Siitä tuli heti tehtyä paita pojalle koossa 128 cm. Tosi kiva kuosi, ei ole mielestäni liian lapsellinen isommallekkaan, ja silti sopiva myös pienille.



Tämä trikoo sensijaan on odotellut kaapissa kauan.. Ihan kivahan tämäkin, mutta nyt on trikoopaidoille tarvetta enemmän kuin syksyllä. Molemmat paidat on samalla kaavalla. Kaava on muokattu Ottobren Monster Car t-paidasta. Se on hyvän mallinen hoikalle pojalle.

15 kommenttia:

  1. APUA! Ihania takkeja! Varsinkin tykästyin tuohon keltaiseen! ihanaihanaihana... :)

    VastaaPoista
  2. Wau mitä takkeja! Ja toi keltainen omppukangas on ihan mieletön!

    VastaaPoista
  3. Aivan mahtavia ja suloisia takkeja! Osaat kyllä ommella, vau!

    VastaaPoista
  4. Kiitos HeiDu, Sanna ja purnauskis :) Oli aika yllätys, että Ellokseltakin saa noin kivaa kangasta. On myös ihan laadukkaan oloinen ja sopiva takkikankaaksi. Eikä ole metrihinta ainakaan kallis.

    VastaaPoista
  5. Voi jestas miten ihania taas!!! Meillä puuttuu täysin takit vielä. Onnille tein puputakin, mutta se on ihan liian iso, näyttää mekkotakilta... Saa nähä ehtiikö tässä tekemään, kankaitakaan ei taida löytyä mieleisiä.

    VastaaPoista
  6. Vau keltaista omenatakkia, ihku!!!

    VastaaPoista
  7. Aivan ihanat takit ja muutkin ompelukset! :)

    VastaaPoista
  8. Oih oon rakastunut tuohon keltaiseen takkiin! Aivan aivan ihana! Tuollaisen mäkin haluan meidän neidille. Voih.

    VastaaPoista
  9. Molemmat takin on niin hienoja!!! :) Keltanen varsinkin!

    VastaaPoista
  10. Aivan ihania takkeja, eritoten tuo keltainen!!! <3 Miten minusta tuntuu että meilläkin takkeja tarvitaan vähän lisää.. ;)

    Ja tuo jellona, apua se on jo myynnissä, nyt on toimittava samantien!! *lähtee napsuttamaan*

    VastaaPoista
  11. Ihania takkeja. <3

    Meidän tyttöjen pilkkutakitkin on päässyt tänä keväänä jo käyttöön. :D Just passeleita näille keleille.

    VastaaPoista
  12. voi vaude ku ihania takkeja! :)
    Ja ti paapiin kangas on nii ihanaa, täytynee hankkia itsellekkin :D

    VastaaPoista
  13. Oletpa ahkera ompelija;)!! Tosi hienoja luomuksia täytyy sanoa!

    VastaaPoista
  14. Oi miten ihania takkeja! Ja kauniita kankaita! Mun pitäiskin oikein perehtyä takin ompelemisen saloihin. Pari takkia joskus olen pienimmälle tytölle ommellut, mutten tuloksiin kovin tyytyväinen ole ollut. Niinpä tyydyin ostamaan kevät takin kaupasta...

    VastaaPoista
  15. voi ei miten ihana tuo keltainen takki!!!

    VastaaPoista