sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Takki ja Pipo

Todella vaikeaa on löytää pojille sopivaa takkikangasta. Kivoja kuoseja kyllä on, mutta usein ne on liian lapsellisia kahdeksanvuotiaalle. Päädyin ompelemaan takin kosteudenkestäväksi vahatusta puuvillakankaasta. Väri on kyllä oikein kiva, mutta vähän epäilytti nuo pallot, että tuleeko liian tyttömäinen, mutta onneksi valmiina ei sittenkään, vai mitä mieltä olette?

Olin ihan varma, ettei tuota huolita päälle lainkaan, mutta ihme ja kumma, takki on sujahtanut päälle jo useamman kerran ihan vapaaehtoisesti :)

Vuorena on valkoinen puuvillakangas ja välissä ohut vanu, joten sopii vähän kylmemmille ilmoille. Käyttö varmaan jääkin enimmäkseen syksyyn. Kaavat on itse piirrelty, yhdistelemällä vanhoja kaavoja ja mitat otin sopivasta takista.

Taskut tein samoin kuin keltaiseen ompputakkiin ja lisäksi ompelin vielä povitaskun, kun se on kuulemma pakollinen.. Ripustuslenkista tein SUUREN jospa edes joskus takki sattuisi menemään naulakkoon.. (huokaus)



Pitäähän takkiin olla edes yksi sopivanvärinen pipo. Tein turkoosista trikoosta ihan normipipon, kun oli toiveena tavallinen, eikä sellainen "ruttupipo", joita nyt olen viimeaikoina enimmäkseen ommellut. Tähden limenvärinen velour sattui olemaan samaa sävyä takin kanssa.




Vaivihkaa sain otettua kuvankin takista, mikään ei voisi vähempää kiinnostaa kuin mallina toimiminen.. Hanskatkin näkyy olevan eri paria..

24 kommenttia:

  1. Kaunis takki ja pipo on myös kiva! :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva ja pirteä isommallekin lapselle! Itse en myöskään meinaa enää löytää sopivia kuoseja pian 11v. pojalle, vaikka olis hänellekin kiva joskus ommella. :) Kyllä hän itse varmaan kelpuuttaisi monetkin, mutta mä mietin aina sitä, et ei olis liian lapsellinen vaate esim. koulussa. Vanhemman omaa ennakkoluuloa? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. Saattaa olla aika pitkälti niitä omia ennakoluuloja. Toisaalta, koulu on kyllä tehnyt tehtävänsä, pojat kun ei kuulemma voi käyttää keltaista eikä punaista, kun on tyttöjen värejä!? No onneksi vielä on suht helppo ylipuhua, keltainen leijonapaitakin kelpasi kouluun, kun sanoin että isommatkin pojat käyttää keltaista.. Mutta kyllähän sitä hieman pitää miettiä, ettei ole ihan hassuissa vaatteissa koulussa..

      Poista
  3. Ihan pojan takki on, tosi hyvän näköinen!

    VastaaPoista
  4. Kiva takki, mielestäni neutraali ja sopii hyvin sekä pojalle ja tytölle. Pipon kanssa upea kokonaisuus.

    VastaaPoista
  5. hieno takki ja tuo pipo pirsitää jotenkin tosi paljon ja tekee isomman pojan setiksi

    VastaaPoista
  6. Kaunis kangas, kaunis takki ja kivasti sopii turkoosi pipo limen kanssa :-)

    VastaaPoista
  7. Kiitokset kaikille mukavista kommenteista! :)

    VastaaPoista
  8. Ihana takki ja hienosti yhteensopiva pipo!

    VastaaPoista
  9. Luulen, että värit ovat nyt pojillakin muotia. Äsken pihalla näin teinin kokonaan kirkkaan violetissa. Ja tuota vihreää ja turkoosia on jo näkynyt jonkun aikaa. Mitenköhän tyttöjen äiti onkaan tuollaiseen kiinnittänyt huomiota...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen pistänyt merkille, että pojilla on näkynyt kivoja värejä. Harmittaa silti, kun esim. Lindexillä josta pienille löytyy kaikkea kivaa, isoille sitten ei mitään. Poikien kevättakkeja kun katselin, niin vaihtoehdot oli harmaa, musta ja sininen ja pari ruutukuosia.. Tietysti tilaamalla saa jos älyää ajoissa..

      Poista
  10. Tosi kiva takki! Mistä olet kankaan löytänyt? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kangas on löytöjä Jättirätistä. Samanlaista oli myös harmaavalkoisena.

      Poista
  11. Että kun osaisi tai uskaltaisi - todella kiva pojan setti!

    VastaaPoista
  12. Kiva setti enkä ihmettele ollenkaan että mieluinen on pojalle =)

    VastaaPoista
  13. Oi! Ihana takki! Ja ihania takkeja ja muita ompeluksia tuolla aikasemminkin! Miten en olekaan tänne aikasemmin eksynyt?! Mutta nyt löysin tänne ja jään heti lukijaksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja tervetuloa :) Päivitystahti on kyllä vähän hitaanlainen, mutta jotain sentään välillä :)

      Poista
  14. Tosi kaunis takki! Ihanan värinen! :)

    VastaaPoista
  15. Mun silmään tosi kiva takki, eikä liian tyttömäinen. Mutta valitettavasti meidän kahdenkasnvuotias ei enää kelpuuta kuin mustaa ja harmaata ja kuvioista rokkikitarat ja pääkallot :(

    VastaaPoista
  16. Siis kahdeksanvuotias piti sanomani...

    VastaaPoista