maanantai 16. huhtikuuta 2012

Viikonvaihteen aikaansaannoksia


Suloistakin suloisempia kankaita nämä tilaamani puuvillat.. Tietääkseni nämä kuuluu Riley Blake:in kankaisiin. Pakkohan näistä on tehdä mekkoja, vielä kun voi näitä lapsellisia kuoseja hyödyntää.




Sovelsin tähän edellisen mekon kaavoja. Tämä on paljon lyhyempää mallia, ja kädenteitä pienensin myös vähän.












Tässä näkyy paremmin kuosi. Käytin taas sitä joustonauhaa (Foe) rypytyksessä. Hyvin toimii ja sisäpuolesta tulee jotenkin miellyttävämpi kuin pelkkä rypytys. Tosin aika näpertelyä oli nauhan kanssa, että sain sen kuten halusin. Helpolla ei siis tässäkään päässyt..





Ajattelin tehdä valkoisen T-paidan joka sopisi mekon kanssa käytettäväksi. Siihen laitoin kuvaksi bambin (toivottavasti se näyttää bambilta). Tästä tulikin oikein kiva, joskus yksinkertainen on kaunista.. Kangas on unelmanpehmoista trikoota, toivottavasti pysyy hyvänä pesussa. Usein oikein pehmeä trikoo nyppyyntyy.. Niin ja onhan tuo väri aika herkkä likaantumaan..








Bambin kangas on saman sarjan puuvillakangasta kuin mekossa. Laitoin vielä vinoittain, niin pitäisi vähän joustaa myös.






 Paita kokeilussa, päässä uusi kevätpipo ja jalassa tuunaamani shortsit. Kesä voisi jo tulla! :)



Nämä ovat vanhat ja todella paljon käytetyt "vilkas velourhousut", olivat jo menossa kierrätykseen, kun tuli mieleen, jos tekisi niistä shortsit. Meillä on monet housut ihan sopivia yläosasta, mutta lahkeet ovat jääneet lyhyeksi. Kerrankin jotain nopeaa, helppoa ja vieläpä ilmaista..


Vihdoinkin sain aikaiseksi kevätpipoja! Näitä on pitänyt tehdä jo pitkään, mutta aina olen lykännyt hommaa eteenpäin, kun on tullut mieleen jotain mukavampaa.. Nämä on kaikki sellaisia pitkän mallisia ja tein samankokoisia kaikista. (Kumma juttu, vaikka lapsilla ikäeroa on 4 vuotta, niin samankokoiset pipot käy) Tytöllä ei siis pipo ainakaan kiristä :) Osa näistä on vuoritettu trikoolla, ja osa ei, joten pitäisi löytyä pipo lämpimään ja kylmempään päivään.

Pojalle ompelin Jättirätin velourista paidan. Ostin kankaan vain siksi kun oli vähän erilainen velour, ja onpahan nyt vähän pirteämpi paita pojalla.. Kuvan väritys ei kyllä ihan vastaa todellisuutta, tuo tumma raita on syvän violetti ja sininen näyttää enemmän turkoosilta..  Tänään oli kova kiire pihatöihin ja valokuvaukseen ei kovinkaan ehtinyt panostaa. Tietysti sain metrin risukasan aikaiseksi, ja kädet kipeäksi..

13 kommenttia:

  1. Ihan tuo mekko, mistä löysit kankaat? Ja tuo joustonauhalla rypytys näyttää aika näppärältä, pitääpä kokeilla sitä seuraavan kerran kun rypyttää.
    Mä ostin tuota samaista velouria, mutta mulla levis ne värit siitä sinisestä tuohon valkoiseen aika ikävästi... no kotivaatteena menee kyllä mutta ei oikein muualla :-(, harmi, oli minusta kivaa väritykseltään. Oletko sinä pessyt tuota ja jos niin miten kävi värityksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linkki kankaisiin löytyy edellisestä postauksesta. Ovat siis etsyn kautta tilailtu.

      Katsotaan miten paidan värien käy, huomasin jo ommellessa, että lähtee väriä. Eipä sitten voi mitään jos menee pilalle, onneksi ei ole mitään sentään aplikoitu.. Täytyy kokeilla pestä yksinään ja isolla pesuainemäärällä, näin voi estää värin kiinnitarttumisen valkoisiin osiin.

      Poista
  2. Ihana mekko! Todella söpöjä ompeluksia olet kerennyt jälleen tekemään :)

    VastaaPoista
  3. Ihana mekko ja ihana kangas!

    VastaaPoista
  4. aivan ihania ompeluksia! Ihastuin tuohon bambi paitaan :)

    VastaaPoista
  5. Ihanat kaikki, valkoinen paita vie voiton, erittäin siisti applikointi (kade olen)!!!

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana mekko! Ja kaikki muutkin on kyllä ihania. Tuo mekko vaan sykähdytti erityisen paljon. Ihania myös nuo aiemmin ompelemasi jutut. Tuo ruskea pilkkumekko/tunika oli myös aivan valloittava.

    VastaaPoista
  7. Tosi ihana mekko ja kuosi!!

    Minäkin harrastan housujen jatkokäyttöä shortseina.. eskarilaisella vieläkin käytössä kokoa 92 olevat farkut shortseina!! :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos mukavista kommenteista kaikille :)

    Hanna, yleensä katselen poislaitettavia vaatteita, josko niistä voisi jotain hyödyntää, mutta nyt vasta tuli mieleen katsoa myös perheen pienimmän vaatteita :D

    VastaaPoista
  9. Olet tosi taitava. Löysin blogisi vasta ja ihmettelen miten sinulla ei ole kauppaa :D Ostaisin tommoisen bambipaidan meidän tytölle, 134 cm. Teetkö tilauksesta vaatteita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa :) Valitettavasti en ole nyt ottanut tilauksia vastaan, päivätyön ohessa kun aika ei oikein riitä. Olisihan se huippua, jos olisi oma kauppa :) Ehkä vielä joskus rahkeet riittäisi siihenkin? Ilmoittelen kyllä täällä heti, jos taas innostun tilauksestakin tekemään.

      Poista
  10. Ihania vaatteita, taas :)
    mekko on upea, uusimmas ob tais olla joku samantyylinen :D, täytyykin kokeilla jossainvälis väkertää.

    VastaaPoista
  11. Ensivisiitillä. Ihana mekkomalli! Kumpparirypytykset on ihan heikkouteni =)

    VastaaPoista