perjantai 12. heinäkuuta 2013

Sammakoita ja kissoja


Melko iloinen sammakko, sanoisin.. Yllättäen tästä tuli kaikessa yksinkertaisuudessaan oma suosikkini näistä paidoista. Ajattelin, että tämä olisi liian vauvamainen kuva 4-vuotiaalle, mutta oikeastaan tulikin aikas hauska. Hihoissa on Noshin raitatrikoota. Painettujen kuvien värit sekoitin itse. Seulatkin ovat odotelleet jo tovin valotettuina, mutta en tiedä mihin kaikki aika oikein on kulunut, kun en ole aiemmin edes ehtinyt aloittaa näitä..


Sammakkopaita kokeilussa.


Prinsessakissa on ollut aplikoituna tytön paitaan, ja kokeilin tehdä sen nyt kangasväreillä. Paita oli niin tykätty, ja on jäänyt jo pieneksi. Kuten moni muukin vaate, pituutta kun on tullut kovasti lisää. Kissan pinkki väri on sellainen "metallihohto kimalleväri". Halusin vain kokeilla miten nuo Folk Artin värit toimii seulalla painettaessa, kun monlaisia kangasvärejä on aiemmassa innostuksessa tullut hankittua :) Hyvinpä onnistui niilläkin.
Tunikamekko on muokattu t-paita kaavasta. Hihoihin olisi ehkä voinut tehdä olkapäille rypytystä, mutta vähän myöhään tuli mieleen.

Tässä sama kuva toteutettuna eri värisenä t-paidaksi.

Sovituskuvaa vielä. Tämä oli näistä paidoista tytön suosikki. Vaikka tuo pinkkinen kukkahelmakin oli kiva, varsinkin kun helman sai pyörimään..


Toinenkin sammakkopaita. Sammakko on tässä kruunupäinen ja vähän keltaisempi väriltään. Olipas aika vaikeaa saada värit kohdistumaan aivan oikealle paikalle, eikä se tässä paidassa ihan onnistunutkaan. Kelpaa kuitenkin meille käyttöön, kun muuten kuitenkin tuli ihan onnistunut kokeilu.

26 kommenttia:

 1. Kyllä sie olet taitava!! Ihan tosi hienoja nää painetut kuvat!! Ja kokonaisuudet kaikkinensa :)

  VastaaPoista
 2. Aivan upeita painotöitä ja valmiita asuja. Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta työtavalta, itselle kylläkin aivan vieras:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli, Työtapa on melko yksinkertainen. Tavallisilla kangasväreillä painettu. Periaate vähän sama kuin sabluunalla painettaessa, mutta seulaa käytettäessä väriä ei tarvitse töpöttää, vaan se vedetään lastalla. Kuva on ensin valotettu seulalle,eli seula päästää kangasvärin läpi vain kuvan kohdalta. No, olipa hankalasti selitetty, mutta periaate siis on suunnilleen tuo :D

   Poista
 3. Wow. Todella ihania! Kankaanpainannasta se miunkin ompeluinnostus aikoinaan lähti. Kankaanpainanta ei mennyt ihan putkeen, siksi siirryin ompelupuuhiin. Nyt voiskin kokeilla uudelleen noita painohommia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos HeiDu :) Kankaanpainanta on kyllä tosi kivaa,kun siitä innostuu. Eikä se niin haittaa vaikkei aina mene ihan putkeen. Mäkin harjoittelin halvalle trikoolle, niin ei harmita jos joku meneekin pieleen..

   Poista
 4. Todella upeita paitoja!!
  Saako kysyä että mistä ostat värit näihin painatuksiin? Itseä kanssa kutkuttaisi kokeilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Noora :) Minulla on "vanhaa varastoa" kangasvärejä. Aikoinaan tilasin Donnolta, ja nyt olen ostanut askarteluliikkeestä näitä ranskalaisia Pebeon värejä. Emotuotannolta tilasin myös samalla kun tilasin muitakin tarvikkeita. Laatuerot varmaankin näkyy sitten käytössä siinä,mikä väri kestää parhaiten pesua, ja millä voi painaa myös keinokuituja niin että väri pysyy.

   Poista
 5. Upeita :)Tykkäsin eniten kahdesta alimmasta ihanan raikkaita kokonaisuuksia!

  VastaaPoista
 6. Mä tykkään molemmista sammakoista! Etenki toi ylin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nuksu :) Ylin on omakin suosikki.. Ja tosi kiva tehdä tytölle välillä muutakin kuin ihan tyttömäisiä sävyjä..

   Poista
 7. Aivan mahtavat! Todella siistiä jälkeä ja hauska toteutus! :)

  VastaaPoista
 8. Aivan huikean ihania kuvia olet värkännyt. Tykkään satasella! :)

  VastaaPoista
 9. Ihania nämä kruunupäiset sekä sammakko että kissa. -Ulla-

  VastaaPoista
 10. Siis wau! Ei muuta voi sanoa! Ihan mielettömän upeita applikaatioita.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille mukavista kommenteista! :)

  VastaaPoista
 12. Aivan ihanan valloittava sammakko! :D

  VastaaPoista
 13. Miten nuo valotettavat seulat, tarvitseeko niiden tekemiseen mitä välineistöä? Missä olisi ohjetta? Kiitos, jos jaksat vastata! Ja luonnollisesti ihailen ihania paitojasi! :)

  VastaaPoista