tiistai 17. joulukuuta 2013

Metsänhenkiä


Selian Metsänhenkiä trikoosta tein muutaman tunikamekon. Kangas on kyllä niin erikoinen kuosiltaan, että pitää ehkä jättää näistä yksi oman tyttösen käyttöön. Jokaisesta tunikasta tuli ihan omannäköisensä.. Kahteen näistä valitisin hihoihin ohutta joustocollegea oliivinvihreänä ja resorit ovat kitin värisiä. Sävyt ainakin ovat maanläheisiä. Minä nimesin nämä mekkoset Satumetsämekoiksi.

Kuvassa on tytöllä koko 110 cm ja helman pituus jää juuri polven yläpuolelle, eli ihan mekkomittainen. Hihoihin teen yleensä sentin pari kasvuvaraa, joten meillä vaatteet ovat aika pitkään käytössä, kun ei jää ihan heti pieneksi.
Sama tunikamekko edestä ja takaa.


Tässä taasen edessä eri kuva. Koitin saada kaikki kivat jutut näihin mahtumaan, mutta väkisinkin jäi monta hauskaa yksityiskohtaa kankaasta käyttämättä.. Eritoten nuo eläimet on niin hellyttävän näköisiä. Kuosinhan siis oli suunnitellut Selialle Leena Renko.Sama muuten kuin ylimmässä kuvassa, paitsi hihoissa harmaa jersey. Resorit ovat tässä myös harmaana.

Sama takaa.


Pupu, eikun siis oravapaita.. Täytyy myöntää, että omissakin silmissä tuo näyttää enemmän pupulta kuin oravalta, mutta ei kai se haittaa. Tämä paita jäänee omaan käyttöön, nimittäin TAAS onnistuin painamaan kuvan väärälle puolelle kangasta. Ei tuota juuri huomaa, ellei oikein tarkkaan katso. Kangas on niin samanlaista molemmin puolin. Mutta väärinpäin se kuitenkin on :(  Ja minulla kun on vielä todella hyvä valaistus olevinaan, mutta tohinalla kun tekee, niin sattuuhan sitä kaikenlaista..

Vaaleanpunaista ja harmaata trikoota. Kuvassa vaaleanpunainen on todella haalea, luonnossa on vähän enemmän vaaleanpunainen. Olin näitä tekevinään montaa kokoa, mutta nyt sitä on lähinnä koossa 98 cm ja lievästi kakkoslaatuisena koossa 92 cm.

Painovärien laadusta pitää sanoa, että ovat kestäneet meillä pesuissa todella hyvänä, eikä värit juurikaan ole haalistuneet. En saanut pientä jo kuivumaan ehtinyttä väritahraa poistettua vaikka koitin kaikki keinot. (Sappisaippua, Super10, Vanish pinkkinä ja Fairy sekä normaali pesu koneessa) Eli kestäviä ovat! Ja tätä väriä ei ollut edes kiinnitetty silittämällä.

Tässä vielä yksivärisillä hihoilla. Tämä pinkki on vähän vaaleampi kuin tuossa toisessa paidassa. Muistaakseni tummapinkki jersey oli tilattu Royal Tuotteelta.

Laittelen näitä pikapuolin tuonne omaan kauppaan. Linkki löytyy nyt myös tuolta sivupalkista :)

5 kommenttia:

 1. Aika hauska tuo Metsänhenkiä-kangas. Kivoja mekkoja olet siitä ommellut.

  VastaaPoista
 2. Tuo metsänhenkiä -kangas on kyllä täynnä upeita yksityiskohtia. Kauniisti olet saanut tunikoihin kuviot!

  VastaaPoista
 3. Hienoja metsänhenki-tunikoita!! Kangas on ihana, itsellä sitä on kaapissa odottamassa. Mietinkin, että varmasti pitää vähän sommitella, miten kuvat saa parhaimmilleen vaatteeseen. Kiitos, että laitoit kuvia. Meillä siis tulevan vaatteen omistajalla pituutta liki 150 cm, saapa nähdä miten äiti hommasta selviää.

  VastaaPoista
 4. Hei! Olen myöhäisherännäinen Metsänhenkiä-kankaaseen...
  Nyt on aivan pakko saada ommeltavaksi tuota, mikä ihana kangas. :)

  Tunikasi ovat mahtavia! Mistä olet hankkinut tuota oliivinvihreää joustocollegea, joka passaa noin upeasti väriltään tuohon metsänhenkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Kuosi on kyllä tosi kiva :) Joustocollegen olen löytänyt muistaakseni eurokankaalta tai jättirätistä. Tuli joskus ostettua pehmoisen laadun takia, mutta en ollut keksinyt käyttöä aiemmin. Joten en osaa sanoa mahtaako vielä löytyä samaa kangasta.

   Poista