sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Hummani hei..


Voisiko tätä kutsua uudeksi aluevaltaukseksi.. Innostuin keppihevosista, ja ajattelin toteuttaa sen puusta. Hevonen on sahattu koivuvanerista (9 mm) ja keppinä puolet harjanvarresta. Silmät ja kukat maalattu pensselillä, vaikka siistimpää jälkeä taitaisi saada sabluunalla tuputtelemalla. Pintakäsittelyyn käytin vesiohenteista kalustelakkaa, joka oli sävytetty valkoisella. Oikeasti lakka on sellainen läpikuultava, vaikka kuvissa näyttääkin melko valkoiselta.

Harjana pollella on villalankaa ja suitset ompelin puuvillakankaasta. Aluksi oli ajatuksena käyttää ontelokudetta suitsissa, mutta siitä olisi tullut liian painava. Nyt tuo on niin kevyt, että pienempikin jaksaa pidellä.

Myyntiin jos näitä teen pitänee mainita, ettei sovi alle kolmevuotiaille. Harja kun on vain solmittu, joten on myös irroitettavissa. Suitsiin laitoin vielä nepparin, saa sitten tuohon eteen myös "talutusnaruksi". En uskaltanut kovin pitkää tuosta tehdä.Samasta hevosesta on tässä nyt muutama variaatio erivärisillä harjaksilla. Valkoisesta pidin itse eniten, ja lankakin oli sopivan paksua. Tätä siis lisää jos vain löytyy värejä. Tietysti suitset voi tehdä eri kankaista, ja kukan tilalle voisi laittaa tähden tai sitten ei mitään.

Tässä harmaata Novitan Hile lankaa, kimaltelee siis hauskasti.  Höh, kuvassa ei kyllä juuri erotu.  


Tässäkin samaa Novitan lankaa sinivihreänä, aika kiharainen versio.. Kuvassa tuo väri näyttää ihan vaaleansiniseltä.
Pitihän sitä heppaa ulkonakin vähän kokeilla..  

6 kommenttia:

 1. Mainio idea ja kaunis toteutus!!! Miten olis harja erivärisistä langoista, ihan niin kun jokun ponin 'tukka' on satenkaariväreissä, olis meidän neidin suosikki kun ponit on alkanut kiinnosta;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kewa! Tuo sateenkaaren värit kuulostaa tosi kivalta! Pitää ehdottomasti kokeilla, jos näitä enemmänkin teen. Mulla kävi kyllä mielessä, jos olis joku kirkas väri esim pinkki tai turkoosi, mutta en tullut ajatelleeksi moniväristä. Kiitos ideasta :)

  VastaaPoista
 3. Onpas suloiset keppihepat! Puusta toteutettuna onkin varmaan aika kestäviä. Itse olen tehnyt ihan vain kankaiset, tosin nekin ovat aika monta vuotta jo käytössä olleet.

  VastaaPoista
 4. Onpa kauniita keppareita! Jos olis pieni tyttö, niin tällanen olisi ihan pakko saada juttu :)

  VastaaPoista
 5. Oih, kolmen tytön äitinä arvostan kovasti, ovat tosi kauniita!

  VastaaPoista