keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Hellehattu

Jälleen yksi hattu lisää. "Huh hellettä", tuli lähes hiki tätä ommellessa, meinaan tuskanhiki.. Ensimmäinen hellehattu valmistui varmaan aloittelijan tuurilla melkein tosta vaan. Tämän kanssa sitten sai tapella oikeen urakalla. Lierissä meni jotain pieleen alusta alkaen, ja purin sen varmaan kolmeen kertaan, jonka jälkeen viskasin koko lierin roskiin ja aloitin alusta. No toinen onneksi onnistui ihan kertaheitolla. Tämä on tehty Ottobren kaavalla (linkki löytyy kesämekoista) Tästä tuli mielestäni kivemman mallinen kuin siitä edellisestä, jossa hattuosa oli tehty neljästä kappaleesta (tässä kuusi). Noi korvaläpät ja nauhat on kans varmaan aika tarpeelliset, niin pysyy hattu päässäkin, ja oikein päin..

Sitten vähän poseerataan.. Hatun koko on 48, ja on ihan hyvän kokoinen, hiukan on kasvunvaraa, muttei liikaa. Kangas on ohutta puuvillaa ja vuori samaa kangasta. Kiva hattu :) Vielä kun jaksais tehdä jonkun eri värisen, niin sopis useampien vaatteiden kanssa. Kuvaaja ei näköjään jaksanut laittaa nyörejä rusettiin.

Vielä pari kuvaa takista, kun en viimeksi saanut kuvattua. Kuten kuvistakin näkyy, niin melko reilun kokoinen on.. Hihat on käännetty yhden ylimääräisen kerran, mutta ei toi muuten mitenkään kovin suuri ole.
Huomasin, ettei meillä ole mitään kivoja housuja takin kanssa. Onneksi oranssia college kangasta jäi niin paljon, että siitä vois tehdä housut vielä. No käyhän tuohon kyllä keltaiset, valkoiset ja miksei ruskeatkin. Jotenkin noita punasävyisiä on vaan enimmäkseen siunaantunut kaappiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti