maanantai 25. toukokuuta 2009

Pojalle takki

Pojalle piti saada uusi takki, kun oli ainoastaan yksi ennestään ja sekin tumma väriltään. Tässä nyt vähän kesäisempi. Norsut on lähtenyt ihan omille teilleen :) Taisi kyllä mennä pähkäilyyn ja suunnitteluun enemmän aikaa kuin itse ompeluun. Vaikka taaskin jokusen sauman sai ratkoakkin.. Mutta lopputulokseen olen ihan tyytyväinen. Hupusta olisi kyllä saanut kivemman, jos olisi tehnyt kolmesta kappaleesta. Kangas on ohutta vaaleanruskeaa vakosamettia (tosin melko jäykkä kangas). Sisäpuoli on ihan tavallista vuorikangasta. Kaavat on yhdistelty ties mistä.. Osittain Gyntherin kirjasta ja osittain omasta päästä.. Ja vaikka kuinka mittailtiin, niin silti olis saanut hihat olla pari senttiä lyhemmät. No onpahan taas kasvunvaraa..

Taskut tein ihan tohon päälle vaan, kun en jaksanut alkaa opettelemaan sisäpuolisen taskun värkkäämistä. Noista tuli ihan kivat loppuenlopuks. Tosta mallista kyllä tulee retrohaalarin tasku mieleen. Norsut on Myllymuksujen joustofroteesta. Oli muuten ihan ensimmäinen aplikointi. Ihan kivasti onnistui, vaikkei toi joustofrotee ehkä olekkaan helpoin kangas näin ensikertalaiselle..


Latasin ilmaisen Picasa ohjelman ja sen myötä innostuin kikkailemaan tollaisen kollaasin.. On muuten ihan näppärä ohjelma ja helppokäyttöinen. Mä en olis kyllä Photoshopilla jaksanut alkaa kollaaseja värkkäämään. On ohjelman käyttö vähän päässyt unohtumaan sitten kouluaikojen.. (vaikkei kovin montaa vuotta siitä olekkaan). Oikeassa alakulmassa näkyy pipo jonka tein tässä joku aika sitten. Sattui norsut olemaan melko samaa sävyä :)


6 kommenttia:

 1. Hieno takki! Nuo norsut ovat kuin piste iin päälle.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kiitos :) Ilman norsuja takki olisikin ollut melko tylsä. Nyt pitää kuulemma saada hattu kans, missä on myös norsuja..

  VastaaPoista
 3. Tosi kivan näkönen takki!Norsut tuo mukavaa piristystä:) Pakko kysyä kuinka teit nuo taskut tuohon päälle?Itse olen ajatellut että jos tekisi housuihin samalla tyylillä. Ja mikä tuo valokuvaohjelma on,mistä semmoisen saa?Tahtoo kans :D Onko suomenkielinen?

  VastaaPoista
 4. Taskut on ensin ommeltu ihan valmiiksi. Sitten ommeltu takin etukappaleisiin kiinni vinonauhan uloimmasta reunasta. Lopuksi ommeltu takin sivusauma niin että taskut jää sinne myös. Kannattaa laittaa reilut saumavarat taskuihin, niin on vähän "pelivaraa".
  Ohjelman löydät kun laitat Googleen hakusanaksi vaikka "Picasa kuvankäsittely". On suomenkielinen, ja ainakin mä oon ollu ihan tyytyväinen. Ei se nyt ihan Photoshoppia korvaa, mutta ihan näppärä pikkukorjauksiin. Ja pitää kuvat hyvässä järjestyksessä.

  VastaaPoista
 5. Tosi upea takki!

  Tulin heti käymään ;)

  VastaaPoista