tiistai 5. toukokuuta 2009

Kesätakki

Kyllä se ihan takilta näyttää :) Ei se ihan yhdessä illassa valmistunut. Yhtenä yönä piirsin kaavat, seuraavana leikkasin ja ompelin. Seuraavan päivän päiväuniaikaan jäi muutama sauma, vetoketju ja kanttinauhat. Tämä tuli kyllä tehtyä vaikeimman mukaan. Ensin en ajatellut laittaa kantteja, mutta kun takki oli viittä vaille valmis halusin ne sittenkin.. Olis pikkaisen ollut helpompi laittaa ne aiemmin. Vetoketjun sain toiselta puolelta purkaa kahdesti ennen kun olin tyytyväinen lopputulokseen. Malli on tosi yksinkertainen, jospa sitten seuraavaan tekis taskut tai jotain.

Kangas oli 3,5 € / m tarjouslöytö (paksuhkoa puuvillaa) ja vuori on ohutta vuorikangasta. En uskaltanut mitään kallista laittaa, kun oli ensimmäinen lajissaan. Pikkasen toi kuosi jossain kohtaa arvelutti, että näyttääkö ihan sohvatyynyltä?? Mutta loppuen lopuksi siitä tuli ihan hauskan näköinen.

Sain jopa inspiraation mennä kirjastoon hakemaan kaavoja. No aivan ihania löysinkin! Löytyi yksi melko samanmallinen takki yhdestä Ottobren lehdestä. Aikani pyörittelin niitä kaavoja tossa lattialla ja päädyin kuitenkin itsepiirtämiini.. Huh, vaikutti aika monimutkaiselta. Jotenkin helpompi tehdä, kun on jo mielessä miten tekee ja millaisen. Takkiin otin mittoja fleesehaalarista ja pituutta soviteltiin päällä. Toi menee varmaan melko pitkään, kun voi noita hihoja käyttää suoranakin, eikä takki ollut mikään tiukka ympärysmitoiltaankaan. Takin pituus on noin 40 cm niskasta helmaan.


Tässä vielä takaa. Kauhean vaikea saada värejä oikein kuviin, vaikka millä asetuksilla kuvaisin. Tässä käytetty salamaa ja muut kuvat on otettu päivänvalossa.


Kuvassa takki vähän rytyssä, ei ole noin lyhyt, miltä näyttää. Toi huppu on aika hauska, pysyy pystyssäkin. Tää on varmaan kivemman näköinen sitten kun tyllerö osaa kävellä. Toivottavasti jo loppukesällä vähän harjoittelis..


4 kommenttia:

 1. Huisin hauska takki, ja söpö takin omistaja :)

  Kevät terveisiä Räteist ja rääsyist
  http://miisamia.vuodatus.net

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Nyt jo tekis mieli ommella samantyylinen jostain eri kankaasta. Kun vaan tietäis mistä, ja olis tarpeeks aikaa..

  VastaaPoista
 3. Ihanan kankaat oot löytänyt tähän ihanaan takkiin! Ja tuo huppu on kyllä paras :)

  VastaaPoista