lauantai 2. toukokuuta 2009

Erilainen taskuvaippa

Vähän ensin arvelutti, että tuleekohan tästä mitään. Vaihteeksi oli kyllä ihan kiva kokeilla jotain uuttakin. Tavallisia taskuja on tullut ommeltua melko paljon. Tässä vaipassa on säädettävät reisikuminauhat ja röyhelöt. Kehittelin vähän eteenpäin vielä tota kuminauhan säätöä, ja tämä on jo parempi kuin se ensimmäinen. Vaipassa siis ulkopinta br pul ja sisällä coolmax. Muuten en noista röyhelöistä niin piittaa, mutta ajattelin jos ei painaisi jälkiä (michelin)reisiin niin helposti. Jossain olen kyllä nähnyt tollaisen pul-röyhelövaipan, mutten nyt muista missä. Ihan hauskan näköinenkin tosta tuli. Tein melko leveän haara-osan, kun jotkut vaipat on niin kapeita, ettei tahdo saada taittoimuja mahtumaan. (ja falskaa jos imu on ihan saumassa kiinni) Kaavana tossa on oma kehitelmä, jota vähän levensin, röyhelöitä varten. Olisin halunnut tehdä vaipan kiinteillä imuilla, mutta kenties sitten seuraava.. Ajattelin nyt ensin testata noita röyhelöitä ja kuminauhan toimivuutta. Yksi kunnon yövaippakin pitäis tehdä lisää.

Vaipassa on käytetty kahdeksan millin Inkan kuminauhaa. Vaikutti muuten tosi hyvältä kuminauhalta. Joustaa enemmän, kun tavallinen päällystetty. Toivottavasti kestää myös käytössä. Vielä vois kokeilla kapeammalla kuminauhalla, röyhelöillä ja säädöllä, jos kehittely inspis jatkuu :) Tämä vaippuli on vielä testaamatta, ei ole muuta kun kokeiltu päälle. Vaikutti ainakin ihan hyvältä, noin ensituntumalta. Tämä vaippa menee varmasti niin kauan kun vaippoja nyt tarvitaan, kun nyt oli melko kireällä kuminauhat kokeiltaessa. Mitenköhän noi röyhelöt käyttäytyis fleese pintaisessa vaipassa? No, pitänee nyt ensin testailla tota ennen kun liikaa innostuu.

Vähän ehdittiin kokeillakkin. Ihan kivalta vaikutti. Ja kasvunvaraakin löytyy :) Imuna tossa on bambufleesetaitto. Kivan pehmee paketti.


3 kommenttia:

  1. Hieno :) Mä tein joskus röyhelöllisen pul-vaipan,sellasen Cuddle qd-tyylisen,missä oli kiinteää imua vähän ja sit nepeillä läpät kiinni (liekö se Cuddle aio sellanen? ) Ihan vaan siksi piti tehdä,kun piti koittaa valskaako ne röyhelöt.Ihan hyvin se toimi,tein vaan pikkasen liian pienen ja ko. vaippa läks meiltä serkkutytölle aika pian.

    VastaaPoista
  2. Jos se vaippa on sun blogissa, ehkä olen siellä nähnyt :) Ihan hyvin toikin vaippa tuntui toimivan, eikä falskannut. Röyhelöistäkin tulee painaumia näköjään :( Vähiten näyttäis tulevan fleesepintaisista.. En tiedä sopisko se niin hyvin noihin röyhelöihin.

    VastaaPoista
  3. Mä oon tehny jokusen röyhelöllisen sisävaipan ompelukoneella fleecepintasena, ja ei se röyhelö oikein kyllä meinaa "rypyttyä", kun on sen varran paksua se fleece.

    VastaaPoista