perjantai 1. toukokuuta 2009

Lapsille pipot ja kissoille pannat

Kissatkaan ei säästy mun ompeluksilta. :D Tuunasin vähän vanhoja heijastinpantoja, ja ompelin molemmille kissoille tollaiset raitahuivit. Satuin näkemään kissan huivipantoja kaupassa, ja oli melkosen kalliita, joten ajattelin tehdä itte.. Niistä tuli aika hauskat, ja kissat on viihtyneet pannoissaan. Laitan keväällä noi kulkuspannat, jotteivat pyydystäisi linnunpoikasia (ainakin homma hiukan vaikeutuu). Kuvassa 14-vuotias kollipoika makailee vakiopaikassaan kuusen alla mirrinminttujen keskellä. Ennätin jo ajatella, ettei noin vanha kissa enää varmaan jaksa metsästellä, niin eikös se rontti samantien tuo hiiren näytille.. Nuorempi kissa on vasta aloittanut ulkoilun ja juoksee kimalaisten perässä.

Ompelin pari pipoa lisää. Norsukangas on kyllä aika pirteän värinen! Hyvin erottaa kauempaakin missä viiletetään. Vuorena molemmissa pipoissa vihreä bambujoustofrotee. Tosin nyt alkaa olemaan ilmat niin lämpimiä, että saa nähdä tarvitaanko näitä enää montaa kertaa tänä keväänä. Paitsi jos vanhat merkit pitää paikkansa, niin kesäkuussa on niin kylmä, että saa laittaa rukkaset käteen. Toivottavasti tänä vuonna olis toisin.. Isommasta piposta tuli aika naftin kokoinen, voi olla ettei syksyllä edes mahdu enää.

Pienempään pipoon tein alareunan hiukan kaarevaksi, niin istuu ehkä paremmin ja peittää korvat. Melkeen pitäs olla nauhat leuan alla, ettei pääsisi kääntymään. Jotenkin ihmeessä aina pipo vinossa..


Tästä oli ihan pakko napata kuva, kun on niin hassu karvainen kukka. Kyseessä muistaakseni tarhakylmänkukka. Näin keväällä tuntuu olevan kaikki nimet hiukan hakusessa. Ei ole talven aikana ehtinyt puutarhajuttuja paljoa miettimään. Näitä on aiempina vuosina kasvanut samassa kohtaa enemmänkin, mutta ei ainakaan vielä ollut kuin yksi kukka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti