maanantai 18. toukokuuta 2009

Retrotakki

Tulihan se valmiiksi, vaikka kesti.. Monta päivää jo pitänyt aloittaa, mutta aina tulee jotain muuta. Tämä kangas oli yksi niistä kirpparikankaista, se oli niin aurinkoinen, että siitä oli ihan pakko väkertää takki :) En kyllä edes tiedä kankaasta, onko se nyt niin retrokaan, mutta kiva kangas silti. Taitaa takki olla kyllä kooltaan sopivampi vasta vuoden päästä kesällä, on sen verran reilu. Hihoja pitää kyllä melkoisesti kääntää vielä..

Tässä on käytetty sitä Elsebeth Gyntherin kirjan kaavaa noissa hihoissa, mutta muuten on tehty sillä millä tein ton ensimmäisen takin. Niin ja huppuun otin myös ton loppupään (vähän muokattuna) siitä kirjasta, muuten samanlainen, kuin siinä edellisessä. Huomasin että ei kovinkaan paljon eronnut kirjan kaavat mun omapiirtämistä. Hassu juttu.


Takki pihalla kuvattuna. Joka kuvassa tuntuu olevan erilaiset värit. Toi vinonauha on oikeasti sellainen peruskeltainen, näyttää kuvissa kummalta. Yleissävyltäänkin takki on mielestäni keltaisempi mitä näyttää näissä kuvissa. Nyt ei ole vielä kuvaa takista tyllerön päällä, mutta voin laittaa sen vaikka myöhemmin. Kokeiltiin sitä kyllä jo, mutta takki ei ollut vielä ihan valmis siinä vaiheessa.

Yksityiskohta vetoketjun yläosasta ja vieressä näkyy hupun "tupsu". Vuorikankaaksi löysin ohutta collegekangasta. Oli melkoisen vaikea löytää oikeaa sävyä. Tuli sitten ostettua ensin aivan liian punaisen oranssia, mikä ei sitten sopinut alkuunkaan tohon. Taas yksi kangas lisää, mistä pitäisi jotain keksiä..


2 kommenttia: