sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Paitoja ja väreillä kokeilua

Näissä jo meinasi usko loppua, että tuleeko ikinä valmiiksi.. On ollut kauheasti kaikkea muuta, ei oikein ole ehtinyt istuskelemaan ompelukoneen ääressä, ja muutenkin homma takkuillut..

Pojalle yksi t-paita lisää kokoa 110 cm. Kuvan näin yhdessä näyttelyssä, jossa oli Anni Vahlqvistin maalauksia. Toi vihreä "örkki" vaan kolahti. Ajattelin että hitsi, sopis pojan paitaan kun nakutettu, kun 5-vuotias on niin kova kiukuttelemaan.. (miten niin pieni ihminen voikin olla niin kiukkuinen?) Eli kuva on valokuvan perusteella tehty. Paita on Ottobren kaavalla 3/2008. Kokeilin ensi kertaa tehdä kaula-aukon takaosaan tollaisen suikaleen, ettei sauma näy edestä. Se onnistuikin ihan hyvin, ja tuli enemmän "ostopaidan" näköinen.


Tässä tytölle 80 cm kokoinen kesäpuku. Kankaana trikoo ja paita Ottobre 4/2008 "neppari vauvan paita. Housut saman lehden "vilkas velourhousut". Tuli ihan kiva kokonaisuus. Paidassa jouduin kyllä vähän soveltamaan, kun ompelukone alkoi kiukuttelemaan ja kaksoisneulalla ompelusta ei tullut mitään. (krymppäsi ja rei'itti helman..) Joten jouduin lyhentämään sitä hiukan ja ajattelin laittaa siihen tollaisen rimpsun. Ei se noinkaan hassumpi ole. No, jouduin ostamaan uuden neulan ja putsasin koneen, ni johan toimii taas :) Kaula-aukon reunaan en kyllä ole tyytyväinen, ei tullut kovinkaan nättiä jälkeä. Nauha on vähän miten sattuu, ei edes tasalevyinen, mutta alkoi inspiraatio loppumaan sen osalta ja annoin olla.. Kissa ja kukkaset on omapiirtämiä.

Löysin kivan blogin, (Villa Valmanja ja muita käsitöitä) siellä on aivan ihania lasten vaatteita ja kangasväreillä tehtyjä kuvia. Siellä on myös pöllösabluuna, sitä voisi kokeilla, oli tosi sympaattisen näköinen. Jos kankaanpainanta kiinnostaa kannattaa käydä katsomassa.

7 kommenttia:

 1. Tuli kyllä viimeistellyn näköinen tuosta kaula-aukosta ja tuo vihainen örkki on aivan suloinen. Tuo alempi asukin on kiva. Millonhan itse saisin rohkaistuttua tuohon kankaanpainantaan, jotain värejäkin olisi odottamassa.

  VastaaPoista
 2. Vähänkö ihania!!Voi miks mä en osaa piirtää/maalata :'( Olis niin ihana tehdä tollasia omannäköisiä (tai no,jos mä maalaan paitaan kuvan,niin takuulla tulee omannäköinen ;-P )

  VastaaPoista
 3. Sinä se osaat!
  Todella ihania.

  PS: Mun ompeluhuone on vihdoin maalattu! Vielä listat paikoilleen ja jostain pitäs löytää iiiiso pöytä sinne, joka kelpais leikkaamiseenkin. Sitten pääsen vihdoin hommiin!

  VastaaPoista
 4. Ihanko teit sabluunalla tuon kuvan?? VAU!
  Ja toi kaulus,tosi mahtava kuinka sen teit?Tahtoo kans kokeilla:D

  VastaaPoista
 5. Rohkeesti vaan kokeilemaan :) Toi valkoisen paidan kuvakin oli ihan helppo tehdä kahdella sabluunalla, ja lopuksi vähän valkoista pensselillä. Suville: Jos tarkoitat t-paidan kaulusta, niin se on ommeltu samalla kertaa kun resorikin noin 3-4 cm:n trikoo suikaleella. Lopuksi vaan käännetty reunat sisäänpäin ja ompelukoneella alimmainen sauma. Heidi, mä oon kyllä vihree kateudesta sun ompeluhuoneesta.. (ite tuskailen täällä tilanahtaudessa)

  VastaaPoista
 6. Mitä värejä käytät? Mulla on emotuotannon värit ja jotenkin ne jättää kuvat ihan koppuraksi joten ei edes huvita kokeilla niitä. Hienoja painatuksia, musta ei ehkä oo tuohon hommaan kun oon välillä niin kärsimätön :) Seurauksena on se, että värit leviää :D

  VastaaPoista