keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Hame ja "huivihattu"


Hame on tarkoitettu lämpimien päivien "pikakoltuksi", huomasin ettei ole mitään mitä vois äkkiä kiskoa päälle, kun mennään vaikka ulos keinumaan. Meillä kun edelleen tykätään puolipotkareista, niin toi on helppo kiskasta päälle. Ei näytä sitte ihan siltä kuin olisi vaan kalsarit jalassa. Hame on kellohame, ja vyötäröllä kuminauha ja resori. Helmaa jäin miettimään, että miten ompelis kun on tuollainen pyöreä malliltaan. Ajattelin kokeilla miltä näyttäis toi rullapäärme, ja eipäs siitä tullut ollenkaan hassumpi ja laskeutuukin kauniisti.


Rullapäärmeestä tulikin mieleeni eräs vielä käyttämätön päähine, ja ajattelin tehdä samantyylisen samasta kankaasta. Toi oli kyllä tosi simppeli tehdä, ja aika kivan näköinenkin päässä. Alkuperäinen oli tehty jostakin tosi joustavasta kankaasta, saattoi olla resoria. Siinä oli vielä enemmän "ryppyä" noissa reunoissa, mutta mä en enmpää saanut saumurista irti. (ehken osannut säätää oikein) Kangas on kolmion mallinen josta alakulmat katkaistu ja ommeltu yhteen, alareuna sitten vaan käännetty kaksinkerroin. Pupukin pääsi kuvaan malliksi, kun muut jo silloin nukkuivat kun kuvasin.



Pitihän siitä hatusta sitten ottaa pari kuvaa vielä päässä. Kevennykseksi tohon pinkkiin ja mustaan ompelin tollaisen kangasmerkin eteen, kun sattui noita vielä yksi olemaan. Vähän meinasi olla liian iso toi merkki joten siksi se on kun lentoon lähdössä :)

Aika kiva kun ton voi vetää niin alas että peittää korvat. (Täällä rannikolla kun tuulee melkein aina..)


2 kommenttia:

  1. Ihana tuo lakki! Juu nuo pul-palat on tosi käteviä käyttää kokolappuina.Ei kulu ja saa erivärisiä:)

    VastaaPoista
  2. Suloinen lakki :) Blogissani olisi pieni tunnustus, käy hakemassa, jos haluat.

    VastaaPoista