maanantai 15. kesäkuuta 2009

Painettuja sammakoita

Viime yön suttaamisen tuloksena syntyi liuta sammakoita. Alunperin piirsin sammakkoprinssin tarkoituksena huovuttaa se villiksiin, mutta ajattelin kokeilla sitä nyt ensin näin.. Turkoosi paita on taas 110 cm ja samaisella kaavalla kuin edellinenkin. Olikin aika homma noissa sammakoissa. Ne on painettu viidellä sabluunalla. Taidan olla liian vanha tohon hommaan, sain kädet ja selän ihan kipeeks, kun konttailin puolen yötä tuolla lattialla.. Mutta ei tosta nyt loppuenlopuks hassumpi tullut. Kangas olisi saanut olla kyllä hieman paksumpaa, melko haastavaa hommaa tuollaiselle oikein ohuelle kankaalle. Pitäisi kyllä olla ihan puuvillaa, mutta melko liukaspintaista ja joustavaa kangasta oli.

Bodyssä on sammakkoprinssi kokonaan, pojan paitaan en viitsinyt kruunua laittaa, enkä suuta, kun on niin hassun näköinen sammakko. Erikoinen juttu noissa kuultoväreissä, kun sammakko oli vielä märkänä aivan vaaleanvihreä, mutta kuivuttuaan enmmänkin ruskea. Selittyy varmaan sillä, kun sekoitin sen peittovalkoiseen, ja kuultovärin imeydyttyä kankaaseen se tavallaan sekoittuu tuohon punaiseen pohjaväriin. (Arvailua vain) Body on ommeltu Ottobre 5 / 2006 kaavalla. Kooltaan 80 cm, mutta mielestäni on melko reilu mitoitus, toivottavasti ei ole hurjan suuri, vielä ei ehditty kokeilla.. Hihojen sammakot on ihan keskellä, käänsin hieman että näkyy edes jotenkin kuvassa.

7 kommenttia:

 1. Huippuhienoja sammakoita!!! Aivan ihania :)
  Se on jännä miten näitä painantoja pitää tehdä aina mahdollisimman hankalasti jossain nurkassa kököttäen tuhannen mutkalla :D Minulla on myös aina joka paikka kipeänä noiden jälkeen, mutta kyllä kiva lopputulos aina korvaa kaiken sen ähellyksen määrän.

  VastaaPoista
 2. Vasta blogiin eksyin ja täällähän on vaikka mitä hienoa!

  Mä oon kateellinen ihmisille, jotka saavat ommellen aikaseks jotain. Mäkin aina hetken luulen jotain osaavani, mut sit ei olekaan kun tekosyitä vaan kaikelle ;) ei oo muka aikaa tai materiaaleja tai jotain muuta...

  VastaaPoista
 3. huoh, ihanat sammakot :)Tosi siistiä jälkeä sinulla. Millä väreillä painat? Minä oon nyt vakaasti päättänyt kokeilla kaikessa rauhassa tuota painamista. Katsotaan meneekö hermot vai onnistuuko :D Bodyn kaava juuri kaipasinkin hyvä, että laitoit lehden numeron varmaankin kirjastosta löytyypi tuo lehti :)

  VastaaPoista
 4. Boxerit kyllä pääsi koekäyttöön,mutta tietenkään poika ei sitten pissannut niihin:) Eli kokeilu jatkuu;) Täälä ollaan edelleen yhtenä palana.

  VastaaPoista
 5. Heips! Ihania töitä sinulla täällä! :) Miten tuo monella sabluunalla painaminen oikein toimii, eli painatko ensin koko kuvion pohjavärillä ja sitten niitä muita palasia eri väreillä siihen päälle? Ja käytätkö näihin siis niitä tummille kankaille tarkoitettuja värejä (jos siis päällekkäin montaa väriä). Ööh, jopas oli sekava sepustus, toivottavasti tajusit..

  Terv. Pintse
  (www.pintse.vuodatus.net)

  VastaaPoista
 6. Se vähän riippuu kuviosta, laitanko ensin koko kuvion yhdellä värillä. Noissa sammakoissa esim toi vatsa on suoraan tehty eri värillä / sabluunalla. Mielestäni parempi, mitä vähemmän värikerroksia. Ehkä joku Donnon väri tai muu vast. pysyy pehmeänä vaikka olisi monta kerrosta. Jotkut kuviot on kyllä helpompi tehdä ensin kokonaan samalla värillä (jos eri värinen kohta keskellä). Mulla käytössä sekä peittäviä ja kuultavia värejä. Kuultavat pysyy kyllä pehmeämpinä mun kokemuksella. (peittävät on niitä tummille kankaille tarkoitettuja) Kiitos kaikille ihanista kommenteista!

  VastaaPoista