lauantai 27. kesäkuuta 2009

Taskuvaippoja omilla painatuksilla

Tässä näitä "testivaippoja" nyt olisi.. Eli Pul-kankaalle kangasväreillä painettuja kuvia. Väreinä oli Gutermannin peittävä ja kuultava väri. Yksityiskohdat mustalla ja valkoisella on taas Semitonen värejä. Näihin päädyin kokeilun perusteella, jossa olin painanut pul-kankaalle eri väreillä, jonka sitten laitoin "nyrkkipyykki-tahranpoisto-testiin" Kaikikkein parhaiten väri pysyi just tolla peittävällä värillä, (vihreä) tosin toi kuultava mitä on käytetty norsuissa, ei ollut tässä mun kokeilussa mukana. Harmi, se nimittäin jo ensimmäisessä pesussa haalistui selvästi, kun taas toi vihreä väri ei muuttunut miksikään. Taitaakin olla aika henkimaailman hommaa toi painaminen.. :/ Ruskeaa peittoväriä en sitten täältä mistään löytänyt..

Näissä on kyllä niin monta vaihetta, missä voi mennä pieleen, että ihme ja kumma nämä nyt onnistui kuitenkin ihan kohtuullisesti. Pelkästään jo tuon Pul:in silittäminen on melko haastavaa hommaa. Ja kun noita kuviakin on niin monta, niin takuulla jossain kohtaa väri leviää tai jotain.. (Yleensä tietenkin kaikkein näkyvimmälle paikalle.) Pienoinen pettymys oli kyllä toi ruskea väri, mikä pysyi huonommin kun aiemmin kokeiltu Semitonen läpikuultava väri. Kuukaudessa kyllä jo huomaa, kannattaako näitä tehdä lisää, vai kulahtaako värit liikaa.. Kertoilen sitten myöhemmin miten kävi..

Kössi kenguru idea on poimittu Annikan blogista, sieltä löytyykin aivan ihana "kössi-paita". Mä olin jo lähestulkoon unohtanut koko kössin olemassaolon, se sopii niin hyvin noihin painatuksiin, kun on melko helppo painaa kahdella sabluunalla. Norsut olisi mielestäni saanut olla inan pienempiä, mutta sabluuna kun oli valmiina, niin sai olla suuria..


Vielä sivukuvaa. Vaipoissa materiaaleina on vaaleanturkoosi br-pul, sisäpuolella microfleese, toisessa lime ja toisessa tummanruskea. Kuminauhat on taas säädettävät ja Inkan kuminauhaa, tarrat mustaa ja ruskeaa Aplixia.


Molempiin vaippoihin tein vielä tällaiset imut, jossa alimmassa läpässä yksi kerros paksuhkoa hamppu-puuvillaa antamassa ryhtiä, sen päällä kaksi kerrosta bambuhamppufleeseä. Toisessa päässä / läpässä kaksi kerrosta Myllymuksujen mikrokuitufroteeta. Nämä on ihanan helppoja, ei tarvitse pahemmin taitella, kuivuu nopeasti ja ei tee vaipasta liian tönkköä. Noi läpät siis on ommeltu yhteen toisesta päästä, eli on sellainen pitkänmallinen..


14 kommenttia:

 1. Hienot on! Jännää kokeilua noilla väreillä... Kerrohan sitten miten kestävät käyttöä.

  VastaaPoista
 2. Vitsit onpa hienoja :) Arvaa alkoiko heti syyhyttämään testimielessä tehdä itse kans vaippohin kuvioita. Likavaippapussiin ainakin vois tehdä sitä kun harvemmin tulee pestyä.

  VastaaPoista
 3. Mä nyt toivon vaan että pysyis värit edes tossa toisessa.. Mutta mun tuli mieleen että sisävaipoissa pysyis varmaan paremmin. Noi vaipat on kyllä hankalia, kun niitä pestään niin paljon.. Vaippapussissa vois kestää hiukan paremmin. Kerron sitten miten noiden kävi, kun on pesuja enemmän takana.

  VastaaPoista
 4. Todella ihania vaippoja! Kauniit värit ja painatukset!

  VastaaPoista
 5. No kyllä onkin aivan ihana Kössi-vaippa (on toki norsukin)! Ehdottomasti mukaan muotinäytökseen! Varaudu siihen, että joudut opastamaan, miten oot painatukset tehnyt ;).

  VastaaPoista
 6. Mutkien kautta blogiin tutustumassa! Ihania töitä ja kankaanpainantaa. Itsellä odottaa Donnon värit kokeilua, nyt vähän muuta projektia meneillään, mutta testaus-idea mielessä ;) Palaan tänne varmasti toistekin.

  VastaaPoista
 7. Mä oikein innostuin tästä kankaanpainannasta, kun olen nähnyt näitä sun töitä. Pidemmän aikaa on ollut mielessä, että vois jotain tehdä, mutta jotenkin se on tuntunut kovin vaikealta. Kaikkein vaikeinta on ollut keksiä kivoja (ja tarpeeksi helppoja) kuvioita, mutta toi Kössi on aivan pakko saada painaa!

  VastaaPoista
 8. Kerrothan, kun selviää kuinka värit kestävät noissa vaipoissa. Mulla taitaa kaapissa lojua tylsän yksiväristä br-pulia tai ainakin siitä tekeillään olevia keskeneräisiä taskuja, jotka kaipaisivat jotain piristystä :)

  VastaaPoista
 9. Ihania vaippoja, onko värit pysynyt? Miten silitit kangasvärin kiinni pul:iin?

  VastaaPoista
 10. Värit on pul vaipoissa pysynyt yli odotusten, eli minä olen vaipoissa käytttänyt Gutermann moon peittävää väriä. Myös Folk Art Fabricin väri on pysynyt todella hyvin. Ainoastaan valkoinen on haalistunut noista saksalaisista väreistä.

  Olen silittänyt kangasvärin kiinni leivinpaperia apuna käyttäen niin, että paperi on sekä kankaan että laminoinnin puolella. (silitys kankaan puolelta) En ihan uskaltanut laminoinnin päältä silittää. Kangas täytyy pysyä suorana, tai laminointi sulaa "itseensä" kiinni, jos kangas on rytyssä. Silityslämpötila on ollut jotain 2 ja 3 pisteen välillä. Olen yhtä kuviota painanut raudalla vähintään 15 sekuntia ja usein silittänyt vielä uudestaan. Välillä annan laminoinnin jäähtyä. Muutoin olen noudattanut värien ohjeita.

  VastaaPoista
 11. Voi luoja että ovat söpöjä, minä olen täällä niin ihastuksissani, että.. Itsekin olen nyt kankaanpainantaan hurahtanut, mutta ei ole tullut mieleenkään, että puliakin voisi itse painaa. Ihan pakko päästä kokeilemaan! Ja tuo norsu on niiiiiin suloinen, että siitä piti heti sabluuna piirtää.

  VastaaPoista
 12. Mulla on kans painettuna pul-kankaalle, toiseen vaippaan myyrä ja toiseen sillejä, ovat vain odottaneet omepulua jo jonkin aikaa...

  VastaaPoista