lauantai 25. heinäkuuta 2009

Kylpytakki mallia retro

Vanhasta naisten aamutakista tuli tälläinen :) Kangas on sellaista vanhanajan kylpytakki-froteeta, melko ohutta ja joustanmatonta. Laitoin vuoreksi puuvillatrikoota, kun oli jäänyt kaappiin tuollaista virheostoskangasta. Ajattelin ettei sovi ikinä mihinkään, mutta tuohonhan se sopiikin ihan loistavasti. Jossain vaiheessa kyllä meinasin jo heittää "pyyhkeen kehään", kun ajattelin että ihan kamalahan tosta tulee, mutta lopputulokseen olenkin ihan tyytyväinen, siitähän tuli lähes suloinen!

Alkuperäisessä takissa oli paljon saumoja, kun oli sellainen "tyköistuvan" mallinen, olikin melko haasteellista saada kaikki osat leikeltyä, kun en halunnut niitä vanhoja saumoja takkiin. Selkäosan jouduin tekemään kahdesta kappaleesta. Vyöhon laitoin trikoon toiselle puolelle, ettei tulisi niin paksua. Edessä on myös kaksi taskua, kuvasta ne ei kovin hyvin erotu. Kaava on sovellettu Elsebeth Gyntherin kirjan takin kaavasta. No oikeastaan siitä on kokonaisuudessaan vain huppu, joka sekin hiukan muokattuna.

Kuvassa hihat unohtui yhdelle ylimääräiselle käänteelle.. Tein takista tarkoituksella melko reilun, kun näin alkuun kuitenkin vielä kannetaan saunasta. Menee sitten hieman kauemmin. Meillä on sauna eri rakennuksessa, joten saunatakki tuleekin ihan tarpeeseen. Tähän mennessä ollaan lainailtu isoveljen takkia. Nyt on ihan oma :)


9 kommenttia:

 1. Aivan ihana kylpytakki, on kyllä tosi söpö!! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköinen! Vuori sopii kuin nenänpäähän tuon päällikankaan kanssa, jonka kuosista tykkään tosi paljon!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana! Oranssi piristää ruskean kankaan hienosti!

  VastaaPoista
 4. Ekaa kertaa lukemassa, mutta tuskin viimeistä. Aivan ihastuttava tuo takki <3

  VastaaPoista
 5. Ihana takki! Upeasti olet osannut hyödyntää vanhaa ja tuo vuori sopii täydellisesti :) !

  VastaaPoista