perjantai 17. heinäkuuta 2009

Retrokankaita ja muita aarteita

Tehtiin pikku kyläilyreissu ja samalla pääsin kurkistamaan jo edesmenneen mummini suunnatonta kangas ja lankavarastoa. Kankaat oli suurimmaksi osaksi vielä kaupan papereissa, joten ovat ainakin "uusia" Nämä tuli sieltä kotiin asti. Kuvien laatu ei ole kovin hyvä, kun melkoisella kiireellä kuvasin. Ylläoleva kangaskin on oikeasti hieman tummempi.


Tästä tykkään tosi paljon. Kuva ei kyllä tee oikeutta kankaalle. Tätä löytyi noin viisimetriä. Jos joku osaa jotain näistä kankaista kertoa, niin kertokaahan mullekkin. En näistä tiedä oikein muuta kuin sen, että ovat vanhoja, 70-luvulta ja siitä taaksepäin, joku voi olla kyllä uudempikin.


Ruskeaa puuvillakangasta kukilla ja raidoilla.


Tästä en ollut oikeen varma pidänkö vai en, mutta otin sen kuitenkin, ei tälläisia joka päivä eteen satu.. Oikeasti kangas on enemmän oranssinkeltainen kuin kuvassa. Otin näitä kuvia iltahämärässä ulkona, joten ei ole niin kovin onnistuneita kaikki.


Tätä oli myös varmaan viisi metriä. Tästä sais syysverhot tai huivin ja hameen, jos vaatteita haluaa tehdä. Tämä on sellaista ohutta ja laskeutuvaa kangasta. Paremman näköistä livenä, kuin tuossa kuvassa. Tästä tulee jotenkin 80-luku mieleen..?


Tässä vielä muita kankaita. Päällimmäinen on ollut leikkimökissäni verhona, joten on hiukan virttynyt. Alimmainen taas on pitkä aamutakki, mutta kun oli niin hauskaa kangasta, ajattelin jos siitä saisi jotain muuta tehtyä. Oranssi-raitaisesta neuloksesta minulla on lapsena ollut mekko tai tunika.. :) Näiden lisäksi sain vielä kasapäin raidallista ja ruudullista flanellia, monen väristä vakosamettia ja yksivärisiä puuvillakankaita. Mihinköhän vielä joudun näiden kankaiden kanssa. Taitaa taas säilytystila loppua kesken..


Villalankaa löytyi niin paljon, että en oikein tiennyt mitä olisin valinnut. Tässä nyt jotakin. Ihmeen hyvin ovat säilyneet, ikää näillä langoilla on varmaan melkoisesti. Osassa luki Helsingin villakehräämö ja osassa Helmi Vuorelma.. Mummilla ollut hyvä värisilmä, ihanan värisiä lankoja.Nämä ovat minun vanhoja :) Essu on aivan ihana!


Vanhoja Sarviksen mukeja ja kuppeja sekä vanha kahvipannu. Mukit ja kannu ovat kaikki uusia, osa oli vielä pakkauksessa ja hintalaput pohjassa! Eiköhän näille jotain käyttöä löydy.. Näiden lisäksi oli vielä keltainen sitruspuristin, mutta se unohtui kuvasta. Lisäksi löytyi pieni maitohinkka kannella, minun vanha kastelukannu (lasten) ja puinen vauvalelu.

8 kommenttia:

 1. Onpas ihania aarteita!!! Kyllähän noista saa vaikka mitä tehtyä!

  VastaaPoista
 2. Oi, mitä löytöjä sä oot tehny!

  VastaaPoista
 3. Voi mitä ihania aarteita on löytynyt! Hyvä maku tosiaan väreissä mummullasi.

  VastaaPoista
 4. Voi mitkä löydät :) Olisin itse varmaan hyppinyt onnesta kattoon nuista kangalöydöistä, nyt jään odottelemaan mitä löydit nuista!

  VastaaPoista
 5. Ihania kankaita ja tuo punainen kahvipannu!!

  VastaaPoista
 6. Ihan kateellisena täällä kuolaan kuviasi,mahtavia löytöjä!
  Kaikki kankaat tosi hienoja,lankaakin ja nuo astiat,wau!

  VastaaPoista
 7. Niissä nimisukissa se nimi on ihan helppo tehdä.Ullaneuleessa on hyvät mallit (http://www.ullaneule.net/0307/ohjeet_nimikkosukat.html)

  VastaaPoista