torstai 20. elokuuta 2009

Pehmoinen yövaippa


Meillä ommellaan nyt vaan vaippoja.. Vähän mielenvirkistystä piti kehittää ja siksi tuo kalaparvi vaipassa. Vaippa on ihanan pehmeää bampufleeseä ja sisäpinta bambujoustofroteeta. Kiinteinä imuina piti olla joustofroteeta, mutta kun vaippa oli lähes valmis, ihmettelin että mitäs tossa tuolilla roikkuu? Kas kiinteät imut.. :D Sen siitä saa kun häärää yökaudet.. No hyvin toimii, vaikkei olekkaan niin kiinteästi kiinni, ja kuivuupa nopeammin.

Vaipan sisäpuolella on läppä nepeillä kiinni, jossa päälimmäisenä coolmaxia ja pari kerrosta bambua. Tuo on siis ihan sisätasku, joten imuiksi voi pistää mitä tykkää milloinkin. Kuminauhat on taas säädettävät ja nepit kahdessa rivissä.

Tuo kala on piirretty niin että näyttää kumminkin päin samalta. Kiva kun kuvio on oikein päin kummallakin puolella vaippaa, eikä tarvinnut kuviointia niin kovin miettiä. Värit on Donnon ja täytyy sanoa, että hyvin onnistui painaminen tuollaiselle paksullekkin kankaalle. Väriä ei mielestäni kulunut sen enempää kuin ohuemmallekkaan kankaalle. Tuosta bambufleesestä saisi aivan ihania vaatteitakin talveksi, kun on niin pehmoinen kangas. Saapa nähdä miten värit kestää jatkuvaa kuudenkympin pesua.. Ja kuivausrumpua..

Kiinnostuneille tiedoksi, että pul-kankaalle painetut kössi-kengurut on kestäneet hienosti! :) Vaippa on pesty noin joka toinen päivä kuudessakympissä. Eli aika monta pesua on jo takana..Väri oli siis Gutermann Moon eli peittävä väri. Siltikin kannattaa melkeen valita painettavat värit kankaan pohjavärin mukaan ettei kuluessa kuulla liikaa läpi. Kuviointikin kannattaa pitää sellaisena, ettei tarvitse montaa eri värikerrosta, koska päällimmäiset pysyy huonommin.


6 kommenttia:

 1. Voi miten söpö vaippa!
  Terkuin ex-Hermione uudesta blogista :)

  VastaaPoista
 2. Tuo Bambufleece on kyllä ihanan pehmeää :) Vähänkös ois ollut tylsä vaippa ilman kalakuviointia. Kyllä vaipan ompelukin on niin inspiroivaa :)Oho onpas kössit pysyneet hyvin mukana. Minäkin oon pessyt meidän Kössi paidan 60 asteessa ja värit eivät ole ainakaan vielä haalistuneet.

  VastaaPoista
 3. Onpas suloinen vaippa :) Ja kiva kuulla, että värit on pysyneet hyvin pul-vaipassa. Itsekin tein juuri pul-kankaaseen kuvioita, tosin Folk Artin väreillä, toivottavasti nekin pysyvät kiinni.

  VastaaPoista
 4. Kyllä on nätti vaippa! Kivat värit ja kuviot. Pitäisi itsekkin ruveta noita vaippoja tekemään kun alkaa käymään pieneksi tämänhetkiset vaipat :)

  VastaaPoista
 5. Ihanan raikkaat kalakuviot! Mulla on Donnon värejä tilattuna, mutta en ole saanut aikaiseksi edes pakettia avata... :/

  VastaaPoista
 6. ihania oot tehnyt..ja siis muutakin kun nää vaipat...haalarit varsinkin..haalarit kun on niin meijenkin juttu...musta tosi kiva idea se "pipari" taskut...

  VastaaPoista