tiistai 8. syyskuuta 2009

Arkivaatetta ja omia lappuja


Arkisia vaatteita on tullut ommeltua, ja ihan tarpeeseen nämä tulivatkin. Monet bodyt ovat jääneet pieniksi ja housuista on muuten vaan pulaa.. Tykkään että vaatteita on niin paljon, että saan koko koneellisen pestyä kerralla, ilman että vielä kaapista loppuvat.. Body on omalla kaavalla ja kangas on ihanan pehmeää trikoota. Ostinkin tuon kankaan ihan siksi kun oli niin pehmoista :) Yllättäen turkoosin ja oranssin yhdistelmä näyttääkin ihan pirteältä.

Housut on Kangastukun velouria, ja kaavana Ottobren Vilkas-velourhousut. Aplikoinnin suhteen taisin haukata liian suuren palan, vai pitäisikö sanoa leikata liian pienen... ? No joka tapauksessa se ei kyllä kestä lähempää tarkastelua, sen verran pieleen meni.. :( Kuva on (ainakin minun taidoille) liian pieni, ja se jäikin paininjalan alle niin, ettei ommellessa ollut mitään tietoa mitä tapahtuu.. No, leijonaa se kuitenkin esittää.. Ensi kerralla taidan kaivaa ikivanhan Singerin kaapin perukoilta ja laittaa siihen kirkkaan painijalan, jos onnistuisi paremmin. Vai olisiko jollakulla antaa hyviä vinkkejä miten pieniä yksityiskohtia saa tarkasti tehtyä? Ottaisin kiitollisena vastaan :)


Sitten näitä omia lappusia.. Näiden näpertelyyn jahkaantuikin yllättäen kolme iltaa, kun taisin todella takerua pikkuseikkoihin.. Tein ties miten monta versiota.. Ajattelin, että jotenkin nimen pitäisi sopia tähän bloginkin nimeen (vaikkei täällä kyllä ole tassunjälkiä paljon näkynyt). Voihan tassunjäljet olla karhunkin, eikö? :) Lähinnä ajattelin jääkarhun pentuja, ne kun on niin sympaattisiakin.. Olkoon lapuilla siis yhtä pöhkö nimi kuin blogillakin :) No, mielestäni "pikkukarhu" sopii lastenvaatteisiin ihan hyvin, sekä tytön- ja pojan vaatteisiin.

Laput on tehty puuvilla nauhalle. Kuva on ensin tulostettu siirtopaperille ja siitä silitetty nauhaan. Tuossa yläpuolen kuvassa näkyy muutama viimeisin versio, näiden lisäksi tein "muutaman" muunkin, mutten niistä ottanut kuvaakaan.. Tällätavalla tehtyjä nauhoja olen katsellut ainakin Emmin ja Annikan blogeissa, eli sinnepäin kiitokset hauskasta ideasta!

Tähän sitten loppuen lopuksi päädyin. Näitä tein nauhalle kumminkin päin, eli voi ommella saumaan pesulapun tavoin tai sitten ommella vaakatasoon. Ihan kiva, nyt menee ehkä housutkin oikein päin jalkaan kun on joku lappu takana :) Eikä laput tulleet juuri muuta maksamaan kuin vaivan, siirtopaperinkin ostin aikoinaan Tiimarista puoleenhintaan..

Vielä KIITOKSET kaikille kivoista kommenteistanne edellisiin postauksiin !!

17 kommenttia:

  1. Tuossa applikoinnissa pitää edetä vaan hirmu hitaasti, ja koko ajan olla kääntämässä työtä pisto pistolta, todella puuduttavaa :D Applikointipaininjalka on hyvä olla niin näkee paremmin mitä ompelee. En minä muuta osaa sanoa, mulla meinaa yleensä loppua kärsivällisyys, minä ku oon vähän sellainen hätähousu! Ei tuo leijona pahalta näytä ollenkaan!

    Nauhasi näyttävät tosi kivoilta! Meillä meni tulostin rikki juuri kun olisin tulostanut jotain itse tekemiäni nauhoja. En minä kyllä oikein mitään häävejä osannut tehdä mutta lapsukaisen kummitäti on luvannut vähän auttaa minua :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä mä tuon leijonaks tunnistin heti :D Ja aivan mahtava on tuo nauha! Mulla on nauha jo valmiiks ostettuna, mutta paperi ja se idea vielä puuttuu. Tyhmänä nyt sit kysyn millasella ohjelmalla sä oot tuon kuvan tehnyt?

    VastaaPoista
  3. Ihana lappu! Millä ohjelmalla teit tuon lapun???

    VastaaPoista
  4. Heips!

    Mukavan näköisiä vaatteita ja tosi hieno lappu!! Mitenkähän noille lapuille käy pesussa, kestääkö 60 astetta? Minä silitin vähän aikaa sitten siirtokuvapaperilla kuvan collegehousuihin, ja se on nyt ruvennut "murtumaan". En ole varma onko käynyt 60 asteen pesussa, mutta pesty vasta muutaman kerran..

    Kuinkas leveää tuo sinun nauhasi on (mistä löysit)? Itsekin tekisi mieli tehdä tuollaisia, mutta tosiaan tuo pesunkestävyys mietityttää..

    VastaaPoista
  5. Ihan hyvä se leijona on!

    Mimmosta konetta sä käytät? Ootko ollut tyytyväinen?

    VastaaPoista
  6. Onpa suloinen merkki! Itsekin juuri suunnittelen uuden merkin tekemistä. Ja kyllä se leijona minustakin ihan leijonalta näyttää :)

    VastaaPoista
  7. Ihania ompeluksia ja tosi söpöjä lappuja! Tuo lappu niskaan tai takapuolelle auttaa paljon itse pukevia lapsia.

    VastaaPoista
  8. Kivoja lappuja. Aukaisin koneen tehdäkseni omia lappusia vaan eksyin blogikiertueelle. Yllättävän hidasta noiden nyhrääminen.

    VastaaPoista
  9. Oletpas kivannäköisen lapun tehnyt. Noista saa kyllä helposti ihania ja saa vaatteetkin näytämään vielä kivemmiltä :)

    VastaaPoista
  10. Ihania vaatteita :) Ekaa kertaa eksyilin :)

    VastaaPoista
  11. Kaipa noita lappuja voi tehdä monellakin ohjelmalla. Mä tein tuon Photoshopilla ja tulostin Exelin kautta. Karhun piirsin ensin käsin paperille ja otin siitä kuvan, jonka muokkasin koneella tuohon muotoon. (Olen huono piirtämään koneella..)
    Pintse: En usko että kuva kestää 60 pesua. Mä kyllä pesen 40 astessa, ainakin tuon ohjeen mukaan pitäisi sen kestää. Annika oli omassa blogissaan kirjoittanut, että silittää nauhan lopuksi päälipuolelta ilman viimeistelypaperia, jolloin kuva "palaa" kiinni. Katotaan nyt miten nuo minun nauhat kestävät. Vielä en osaa sanoa..
    Heidi: Tarkoitat varmaan ompelukonetta? Mulla on Brotherin kone (melko perusmallia), ja oon ollut siihen ihan tyytyväinen, hyvin on toiminut. Aluksi kone kyllä tuntui tosi kevyeltä vanhan Singerin jälkeen..

    VastaaPoista
  12. Unohtui: Nauha on hiukan vaille 3 cm leveää, melko ohutta ja pehmeää. Löytyi ihan kangaskaupasta.

    VastaaPoista
  13. Ihan tosi kivoja lappusia! Olen miettinyt itsekin, että millä tyylillä lappuja tekisin ja tämähän olikin hyvä tapa. :)

    VastaaPoista
  14. Leijona applikaatio on kyllä hatun noston arvoinen työ! Voin vain kuvitella miten hankalaa noin pienen applikaation tekeminen on. Aivan suloinen!!!

    Ja upeat merkit!!! Mie olen tosiaan painanut silityksen jälkeen vielä suoraan varovasti kuvaa kuumalla raudalla ja olen pessyt "merkityt vaatteet" 60 asteessa ja hyvin on kuvat pysyneet (ainakin tähän asti) paikoillaan. Aiemmat lappuset joita en ollut vielä uskaltanut painaa raudalla suoraan kuvan päältä - ovat helposti myöhempien silitysten yhteydessä tarttuneet rautaan kiinni ja irtoilleet pois. Nämä toisin tehdyt taas kestävät silitystä. En nyt sitten tiedä onko ratkaiseva asia ollut tuo "paljas" silitys vai olenko ostanut jälkeen päin erimerkkisiä papereita...

    VastaaPoista
  15. Vielä kyselen tuosta nauhasta.. Onko se siis valmiiksi noin leveää, vai onko se kanttinauhaa auki silitettynä?

    VastaaPoista
  16. Nauha on valmiiksi tuon levyistä. Varmaan on hiukan paksumpaakin kuin kanttinauha.

    VastaaPoista
  17. Tuo bodykangas on kyllä ihanaa, en ole sitä nähnytkään missään lähiaikoina. Ja leijona on eri taidokas! Itse näpertelen pienet aplikaatiot käsin, vaikka se onkin aikaavievää :)

    VastaaPoista