perjantai 25. syyskuuta 2009

Juhlamekko ja kukkatunika

Testailin uusia FolkArtin värejä ja tuli painettua tuollainen kukallinen tunika. Sanotaan että yksinkertainen on kaunista.. Ainakin kuvio on yksinkertainen, kauniista en tiedä.. Jossain olen tuon näköisiä kukkia nähnyt, mutten muista enää missä. Tunikaan on otettu mallia Juju kirjan Tikkiteepaidasta. Aika reilun kokoinen tuosta tuli, joten varmaankin on sopiva ensi kesänä.. Eikä noita trikoojuttuja talvella niinkään tule käytettyäkään. Värit on aika erikoiset, mutta ehkä tuota voisi käyttää vaikka limen väristen housujen / legginsien kanssa. Kauluksen tikkaus ei tullut kovin kauniisti kun TAAS katkaisin kakoisneulan, kun neula oli liian sivussa.. Mur! Ja jouduin tikkaamaan tuon vanhalla ja erittäin tylsällä neulalla.


Juhlamekkoa kohta tarvitaan, ja ajattelin toteuttaa sen velourista tälläkertaa. Kangas löytyi paikallisesta kangaskaupasta ja mielestäni on samaa laatua kuin Eurokankaan velour, tosin kolmanneksen kalliimpaa. Kaavat on Ottobren Cilla mekko 6 / 2008. Tein aiemmin samoilla kaavoilla vähän muokattuna tämän. Inspiraation tähän sain Annikan blogista, jossa oli sama mekko tumman harmaana. Helminauha on verhokangaskaupasta, aluksi meinasin laittaa ihan samettinauhaa, muttei löytynyt oikeaa väriä mistään. Ainakin tuo näyttää melko juhlavalta :) Samasta kaupasta löytyi tuo pehmoinen sydän etumukseen. Nappien virkaa toimittaa mustat Kam-nepparit. Mekko on melko lyhyt, mutta saa ollakkin, kun meillä yhä enimmäkseen konttaillaan..

15 kommenttia:

  1. Ihana kukkapaita. Kaunis tuo kukkarivi - yksinkertaisuudessaan :) Juhlamekko myös niin tyylikäs.

    VastaaPoista
  2. Ihania! Cilla-mekko löytyy minultakin siltä pitkältä "tuon teen joskus" -listalta:)

    VastaaPoista
  3. Kumpikin vaate ansaitsee kehunsa! Molemmat ovat todella ihania!

    VastaaPoista
  4. Ihana tuo mekko! Mulle tuli sama inspiraatio Annikalta koittaa tuota velouria tuossa mallissa. Ihanat nuo koristeet! <3
    Ja tuo paita on mahtava! Miten saat painojäljestä noin tasaista? Käytätkö piirtoheitinkalvoa sabluunan materiaalina? Jos niin liimaatko sen jotenkin kankaaseen? Aina kun olen yrittänyt painamista niin painoväri ´livahtaa´ sabluunan alle ja kuva leviää ja menee pilalle. Sinulla on kaikki nuo painamasi kankaat niin siistejä ja ihania.
    Kiitos monesta inspiraatiosta ja ihanasta blogistasi!

    VastaaPoista
  5. Ihania molemmat. Myös mulla odottaa noi Cilla-mekon kaavat piirtämistä =)

    VastaaPoista
  6. Ompa hienoja, erityisesti tykkään painetusta!

    VastaaPoista
  7. Kaunis ja ihanan yksinkertainen tuo paita. Siihenhän sopii vaikka mitkä värikkäät housut. Mekkokin tosi söpö!

    VastaaPoista
  8. NorppaStiina: Minulla on sabluunakalvona sellaista vanhanajan mappimuovitaskuista leikeltyä. Minusta se on kivempi veitsella leikata kuin piirtoheitinkalvo. Se on kirkasta ja hiukan paksumpaa kuin monet uudet muovitaskut. Leikkausalusta pitää kyllä olla sopiva.En kyllä painaessa sitä mitenkään kiinnitä.

    Tuohon värin leviämiseen voisi auttaa vähempi värimäärä kerralla, ja töpöttimen on hyvä olla "tiivis" jos sellaista "harvaa" superlonia käyttää, väriä saattaa halposti tulla liikaa. Äitiyspakkauksen patjasta saa melko hyviä töpöttimiä, kun laittaa vielä tiukasti teippiä ympärille.

    VastaaPoista
  9. Onpas hienot! Kekseliästä koristelua mekossa. Tosi juhlava, mutta päällä mukava. Tykkään kyllä tosi paljon myös tuosta raikkaasta ja iloisesta tunikasta.

    VastaaPoista
  10. Tosi kivoja vaatteita, taas kerran!! Mä en oo vieläkään löytänyt mistään sellasta leveetä puuvillanauhaa (niihin "lappuihin"), mistä ihmeestä sä löysit sitä??

    VastaaPoista
  11. Kauniita mekkoja, niin huolella tehtyjä :)

    VastaaPoista
  12. Ihania molemmat, tunika ja mekko!

    VastaaPoista
  13. No mutta kerrassaan ihana kukkatunika! Yksinkertaisuudessaan juuri kaunis. Ja juhlamekko helmineen on oikein söpö. :)

    VastaaPoista