maanantai 28. syyskuuta 2009

Ompputasku-mekko

Omppumekon ompelin Kangastukun vaalean turkoosista velourista Ottobren jollain vanhemmalla kaavalla. Ajattelin että olisi kiva, jos aplikoisi jonkin kuvan eteen. Siitä nyt kuitenkin muotoutui tasku :) Taskuun käytin Eurokankaan limeä velouria ja resorit on joskus ostettu kangaskaupasta. Taskuun käytin vain reunoihin kaksipuoleista liimaharsoa, joten kyllä sinne pienet kätösetkin pitäisi sopia.


Nämä ei kuulu edellisen kanssa mitenkään samaan "settiin", vaikka voihan näitä tuon mekonkin kanssa käyttää. Nämä tein kovalla kiireellä edellisen ruskean velour-mekon kaveriksi. Juhlat on juhlittu, ja hyvin helmet pysyi mekonhelmassa pienestä näpräilystä huolimatta :) Body on omalla kaavalla, kun jotenkin noi Ottobren bodyt on aina kauhean leveitä ja pitkähihaisia ollut. Nyt ainakin tuli sopivan kokoinen. Nepit taas Kam-nepparit. Toimii näköjään bodyssakin ihan hyvin.
Legginsit taas on muistaakseni Ottobren Lelle-legginsit. Näitä olen tehtaillut monen värisiä aiemminkin. Tähän kyllä muokkasin kaavaa kapeammaksi lahkeiden alaosista. Löysin tuollaista kivaa kukkanauhaa, ja näihin se sopikin ihan kivasti. Sitä on tuossa omppumekossakin sivussa, vaikkei tuosta kuvasta kyllä juurikaan erotu.

15 kommenttia:

 1. Ihana omppu ja ihanan raikkaat värit!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihku omppumekko! Tosi hyvin sopii turkoosi ja vihreä yhteen, vaikka se ei ainakaan itsellä tulisi aina heti ekana mieleen. :)

  VastaaPoista
 3. Nerokas ja hauska idea nuo taskut. Niihin voi pari "omppumatoa" tupsahtaa tarpeen vaatiessa. Huippua!

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava mekko,tosi hauska idea tuo ompputasku!

  VastaaPoista
 5. Ihana mekko, hauska idea tuo tasku! Ja siis Kangastukun turkoosi velourko on oikeesti tuollaista turkoosia, en ole uskaltautunut tilaamaan kun näyttää ihan vaalean vihreälle kuvassa...?

  VastaaPoista
 6. Anna-Maija: Kyllä tuo ihan hyvänsävyiseltä turkoosilta minusta näyttää, ei kyllä ole mikään tumma turkoosi. Kangastukun kuvassa kyllä näyttääkin vihreältä, piti käydä tarkistamassa, mutta kyllä tuo sitä samaa on. Enemmän tuo näyttää luonnossa vaaleansiniseltä kuin vihreältä. Velourin sävy välillä onkin vaikea saada oikeaksi, kun riippuu niin valonsuunnasta.

  VastaaPoista
 7. Tosiaankin kiva ja pirteä mekko! Ei olis itsellä käynyt mielessä yhdistää turkoosia ja vihreää mutta aivan huippu kokonaisuus!

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana omppumekko. Suorastaan herkullinen! Nam.

  VastaaPoista
 9. Kertakaikkisen ihana blogi sinulla ja niin ihastuttavia vaatteita. Tulen varmasti luuraamaan toistekin tänne.

  VastaaPoista
 10. ihana mekko ja tosi hauska tuo omena tasku! =)

  VastaaPoista
 11. Tosi mahtava tuo taskuidea! Pahastutko kovasti jos sitä soveltaa joskus johonkin omaan tuotokseen? :)

  VastaaPoista
 12. Unaja: En pahastu :) Ideaa saa vapaasti käyttää omiin ompeluksiin.

  VastaaPoista
 13. Ihana tuo ompputasku idea. Miten muuten, kun tuossa bodyssa on kam nepit niin miten saat ne hyvin tuonne haaraan? Resorilla olet ilmeisesti kantannut? Käytän niitä itsekkin, mutta tuntuu tulevan liian paksu resorikanttauksesta ja nepit eivät tahdo pysyä kiinni vaan välillä toinen puoli irtoilee avattaessa...Olisiko vinkkejä?

  VastaaPoista
 14. LadyBird: Minulla tuo resori oli sellaista aika ohutta, ja kun en omista neppipressiä väännän kam-nepit ruuvipuristimella (kam-leuat välissä) laitoin "astetta" tiukemmalle. Kam-nepit pitää olla sitä suurempaa kokoa (20), pienet ei kuulemma ylety läpi kunnolla noin paksusta. Hyvin nuo ainakin vielä on kestänyt, vaikka en mitenkään varovasti aukonut..

  VastaaPoista
 15. Ompputaskunen on aivan valloittava idea!!! Ehkä parrain ikinä :) Ihana!

  VastaaPoista