sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Karhulle kaveri ja pupuhattu

Pikkukarhun toive toteutui ja se sai uuden ystävän, pingviinin :) No karhut saa nyt tällä erää riittää.. Ja nuo paidat kanssa. Olisin tuosta tehnyt tunikamallisen, mutta turkoosi velour ei riittänyt, juuri sain paidan siitä. Hihoissa on Eurokankaan palakankaana löytynyt velour. Turkoosi ja aplikointi pääasiassa Kangastukun velouria, mustan löysin kirpparilta (KappAhlin xxxl-tunika :) Harmittelin just kun ei ollut mustaa velouria, ja sattumalta löysin sieltä ihan uudenveroisen tunikan kolmella eurolla.)


Pupu hattu piti tehdä jo viime talvena kun ihastuin Muruhattuun, teddykarvakin on jo silloin hankittu. Hattu jäi silloin tekemättä. Näin hetki sitten Annikan blogissa teddykarvaisen hatun ja muistin että karvakangas on yhä kaapissa.. No nyt saatiin pupu-korvainen hattu. Voin vaan kuvitella kuinka hauskan näköinen se on pulkkamäessä :)
Kaava tuohon on piirretty Reiman villamyssystä. Hiukan oli kyllä säätämistä, kun karvakangas oli leikattu vinoon ja en saanut ihan sellaista kuin piti. Aavistuksen tuo on vielä reilu, mutta voihan sinne laittaa alle ohuen kypärämyssyn. Vuorena on Myllymuksujen luonnonvalkoinen babyfleese ja korvien sisäpuoli vaalean beigeä velouria. Vaaleanpunainenkin olisi ollut kiva, muttei taas sovi haalareden kanssa niin hyvin. Teddykarva joustaa ihan mukavasti, tuo mahtui jopa 5-vuotiaan päähän (tietenkin oli pieni), joten hattu varmaan mahtuu useampana talvena. Nyt vaan odotellaan että sataisi lunta tännekkin :)

13 kommenttia:

  1. Voi miten kaunis paita taas! Ihanat värit, minä rakastan vaaleansinisen/turkoosin ja oranssin yhdistelmää. Ihana hattu myös. Minäkin kävin juuri ostamassa karvaa, josko saisin hatun syntymään minäkin.

    VastaaPoista
  2. Hauska paita! Ja valloittava hattu! Varmasti kerää katseet pulkkamäessä:)
    Minun pingviiniapplikointini on odottanut viimeistelyä jo kaksi viikkoa.... Ehkäpä saan sen joskus ommeltua loppuun...

    VastaaPoista
  3. On ihan mahtava hattu ja todella hieno paita!! :)
    Tahtoisin tiedustella millaisella ompeleella ompelet applikoinnit kiinni vaatteisiin? Ihan tiheimmällä ja pienimmällä siksakilla?
    Ompeleet näyttävät vaan niin tosi hyviltä!

    VastaaPoista
  4. Ai että miten mainio hattu. Paita on myös suloinen. Meidän esikoisen lemppparihattu viime talvena (ainut jota suostui pitämään) oli Tintun Pikkukettu. Se on nyt vähän nafti, joten harkinnassa on ollut samantyylisen eläinhatun ompelu... Saas nähdä eteneekö homma harkintaa pidemmälle :)

    VastaaPoista
  5. Hipsu: Ompelen aplikoinnit vähän kuviosta riippuen, ulkoreunat vähän leveämmällä siksakilla ja pienet kohdat taas kapeammalla. Esim. tuossa karhussa ulkoreunan siksakin leveys on vähän päälle 2 (minun koneessa) Jos kuva on suurempi teen leveämmällä. Tuon karhun korkeushan on vain vähän reilu 10 cm. Tykkään tehdä melko tiheällä siksakilla tulee jotenkin siistimpi.

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana paita. Tuo karhun asento on ihan mahtava!!!

    Ja tuo hattu on kanssa tosi sievä! Mulla kanssa hattukankaat jo otettu esille joten pitäis vaan saada inspiraatio....

    VastaaPoista
  7. Mä niin tykkään korvahatuista =) tosi hauska. Ja paita on kyllä tosi nätti. Hyvä löytö toi ratavelour.

    VastaaPoista
  8. Teilläkin on kone surruuttanu hattua viikonloppuna. Ihana pupuhattu :).

    VastaaPoista
  9. Aivan ihania vaatteita taas kerran!! :) Sulle on tunnustus mun blogissa, käypä kurkistamassa!

    VastaaPoista
  10. Ja minä kanssa yhdyn tuohon Pitsen tunnustukseen.Elitunnustus sulle. Sulla on aivan ihania töitä =)

    VastaaPoista
  11. Ihana paita! Mä törmäsin tuohon samaan raitavelouriin Eurokankaan palaosastolla ja se odottaa nyt ompelemista.

    VastaaPoista
  12. Voi miten herkkä paita. Jääkarhun ilmekkin on niin symppis! Ihana! Ihana hattu pikkuneitillä! Mullakin on hattukankaat odottamassa kunhan vain pääsis rauhassa niitä askartelemaan :)

    VastaaPoista
  13. Upeita applikointeja täällä blogissasi. Lisäsin sinut omaan blogilistaani!

    VastaaPoista