sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Lappuhaalarit versio 2



Innostuin vielä vääntämään tuota kaavaa ja tuli tehtyä toisetkin haalarit. Näistä tykkään, tuli ihan kivat. Vähän ne ehkä on enemmän tuollaiset kyläilyhousut, kun nämäkin on joustamatonta vakosamettia. Taskut on edellisistä haalareista jäänyttä kangasta ja vinonauhaa reunoissa. Taakse aplikoin leppäkertun, joka tuli ajatuksissa leikeltyä tilkuista. Meinasin sen laittaa etulappuun, mutta olisi ollut "tapahtumaa" etupuolella vähän liikaa, kun taskut on kuitenkin aika hallitsevat.


Haalarit on kokonaan vuoritettu, yläosassa vakosamettia ja lahkeissa trikoo. Noilla tarkenee vähän kylmemmälläkin ilmalla. Takaa jätin kuminauhan kokonaan pois, ja ei se hullumpi noinkaan ole. Hiukan reunoihin jäi väljyyttä, olisi voinutkin kuminauhaa laittaa sivuille pienet pätkät. Ja olkaimissa voisi olla vaikka 10cm osuus joustavaa.. Ehkä seuraaviin sitten.. Taidan kyllä välillä siirtyä muihin ompeluksiin :) Joulujuttujakin pitäisi alkaa suunnitelella..


Paita on Nanson trikoota Eurokankaasta ja Ottobren paidan kaavoilla muuten paitsi tuon päänten leikkelin ilman kaavoja. Se olikin aika kiva, helppo tehdä ja kiva pukea. Näyttääkin vielä ihan hauskalta. Harmi vain, että en huomannut kaava mittailla, se on kokoa 80 cm ja on aivan liian suuri (kuten kuvistakin huomaa). No eipä jää heti pieneksi :)


13 kommenttia:

  1. Tosi ihana kokonaisuus!!! Puserokin on yksinkertaisen kaunis. Hyvännäköinen tuo pääntie.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihastuttava kokonaisuus! Todella ihania juttuja aina teet!!

    VastaaPoista
  3. Tuo punainen Nanson kangas näyttää kivalta ja paita kivan mallinen. Mullakin on suunnitelmissa tehdä tuon mallinen paita. Onko tuo alempi etukappale ihan kokonainen kappale? Leppäkerttu on ihana lisä housuissa. Mullakin on yhdet tuolaliset housut oleet työn alla mutta epäonnistuivat niin pahasti, että jäivät kesken :D

    VastaaPoista
  4. Hanna: Minusta tuo trikoo on ihanan laatuista. Alempi etukappale ei ole kuin vähänmatkaa tuon kainalosauman alle. Mietin kyllä että tekiskö kokonaisena, mutta ajattelin että noin ne varmaankin(?) on tehty "oikeasti". Mulla ei ollut tuollaiseen paitaan kaavaa..
    Noista housuista vielä, kyllä meinasin itsekkin sekaantua kaikkiin noihin lärpäkkeisiin, kun oli ommeltu sieltä täältä, vuori kokonaisena oli aika haasteellinen :D

    VastaaPoista
  5. Ihanalta näyttää. Leppäkerttu on minun lemppariötökkä.

    VastaaPoista
  6. Ihana :) Leppisfani henkeen ja vereen :D

    VastaaPoista
  7. Iiihania leppäkerttuka! :) Suloiset!

    VastaaPoista
  8. Ihan mahtavia!!!
    Kiva tuo raitapaitakin!

    VastaaPoista
  9. Kivat haalarit molemmat ja kiva paita...mä tylsänä teen aina paidat vaan perus kauluksella..ja haalaritkin aina vaan samaan tyyliin...vakosamettia ois tuossa minullakin..josko inspistä sais tehdä niistäkin...

    VastaaPoista
  10. Aivan ihania vaatteita olet ommellut! Tämäkin asu on tosi kiva. Mullakin olisi hurjasti intoa ommella, taitoa ei kylläkkään niin paljon kuin sinulla. Aikaa vaan ei valitettavasti tahdo millään löytyä, kuin pikaisiin vaippaompeluksiin, kun kuopus on vielä niin pieni.

    Käyn kuitenkin ihastelemassa ja haaveilemassa täällä vähän väliä :)

    Miten ihmeessä te muut löydätte aikaa ompeluun?

    VastaaPoista
  11. Tea: Ei sitä aikaa oikein muuten itselläkään löydy, ellei nipistä omista yöunista.. Kaikkien kotihommien ja lastenhoidon ohessa kun näitä tulee väkerrettyä. Minulla on koneet esillä, ja ompelen kun sattuu rauhallinen hetki.. Joskus harmittaakin kun enemmän olisi suunnitelmia kuin lainkaan ehtii toteuttamaan :)

    VastaaPoista